Cele mai nesănătoase mâncăruri din lume. EVITĂ-LE cât poți de mult în această perioadă

Cele mai nesănătoase mâncăruri din lume. EVITĂ-LE cât poți de mult în această perioadă. Dat fiind faptul că trebuie să stăm cât mai mult acasă în această perioadă, ar fi bine să nu dăm iama în mâncare și să avem grijă să nu ieșim din pandemie cu pre multe kilograme în plus. Am realizat un top cu 20 de feluri de mâncare care trebuie evitate pentru a ne păstra silueta.

1. Popcorn facut la microunde:

este vorba despre cel cumpărat deoarece îți afectează inima, digestia și învelișul celulelor creierului. Dacă ai poftă, mai bine fă-ți singură acasă.

2. Sucul de fructe:

conțin fructoză și ajută la dezvoltarea țesutului visceral adipos, adică grăsimii abdominale. În schimb poți pune apă cu fructe pentru detox și satisfacerea poftei de suc.

3. Jeleu și gem:

FOLLOW ME

Conțin pectină și zaharuri adăugate. Acestea îți atacă organismul pe silențios. Pentru a le înlocui poți folosi unt de arahide și bucăți de fructe proaspete.

4. Bomboanele

Cercetătorii au descoperit că pe lângă toate grăsimile și adaosurile din bomboane care îți înfundă arterele, coloranții artificiali Galben nr5 și Galben nr 6 produc deficit de atenție (ADHD) la copii.

5. Cereale îndulcite

Cantitatea mare de zahăr plus Hidroxitoluen butilat (BHT), Hidroxianisol butilat (BHA) și carbohidrați rafinați pot duce la obezitate, boli de inimă, diabet.

6. Băuturi carbogazoase

Acestea sunt ingredientele dăunătoare: : colorant de caramel, ulei vegetal bromurat (BVO), bisfenol A (BPA), aspartam.
Pot favora apariția obezității, dar și a cancerului. Optează pentru ceaiuri sau o cană cu cafea.

7. Frișca pentru cafea

Sau lapte gras condensat conține aceste ingrediente dăunătoare: dioxid de titan, grasimi, adaos de zahar. Acestea diminuează memoria la adulții de sub 45 de ani. De altfel, s-a dovedit că provoacă leziuni la ficat și în țesuturi.
Puteți folosi lapte de vacă simplu sau lapte de soia.

8. Carne procesata

Carnea procesată și slănina de la magazin conțin nitrați și sare. Acești compuși măresc riscul de diabet. De asemenea pot mări riscul pentru cancer de tiroidă sau de colon.

9. Inghetata

Uleiul de soia, dioxidul de titan și coloranții artificiali care se regăsesc în acest desert pot provoca creștere în greutate.

10. Smoothie (nectarul) de fructe.

Regăsim și în această băutură colorant din caramel, pectina, fructoza, gumă xantan. Ar fi bine să nu optezi pentru smoothie-urile din magazin doar pentru că sunt mai rapide. Durează maxim 10 minute să faci un smoothie la tine acasă.

Atenție! Aceste produse devin dăunătoare consumate în cantitate mare. Dacă aveți poftă puteți să mâncați o dată la câteva săptămâni. Dacă puteți încercați să încoluiți cu produse sănătoase pentru o viață bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.