#TIPS&TRICKS

Cum să faci POP-CORN SĂNĂTOS la tine acasă

Scris de Laura P la 10 aprilie 2020

Cum să faci POP-CORN SĂNĂTOS la tine acasă. În această perioadă în care stăm cu orele în fața televizorului avem tendința să mâncăm ceva. Pop-corn-ul este una dintre gustările preferate de români când vine vorba de a viziona un film sau orice la tv.

De obicei alegem pungile de popcorn de preparat la microunde cu diferite arome cum ar fi cu sare, unt sau caramel. Însă, este bine de știut că putem face floricele din porumb și acasă, mult mai sănătoase.

Publicitate

Cum să faci POP-CORN SĂNĂTOS la tine acasă

Pentru a face pop-corn la tine acasă ai nevoie de o pungă de boabe de porumb. Se găsesc oriunde, chiar și la chioșcul mic din scara blocului tău. Este destul de ieftină și trebuie să reții că o pungă din aceea îți va ajunge pentru câteva porții bune.


După ce ai cumpărat ingredientul de bază, ai nevoie de un castron pe care îl poți băga la microunde. Castronul trebuie să fie destul de mare, astfel încât floricelele să aibă loc să se desfășoare.

Dacă ai găsit și bolul minune, tot ce rămâne de făcut este să puneți câteva linguri de boabe, maxim 5 linguri dacă mâncați 2,3 persoane. Peste care adăugați tot atâtea linguri de apă. Iar mai apoi o linguriță de sare.

Publicitate

Puneți folie alimntară prinsă bine de castron, după care faceți 3-4 găuri cu un obiect asculțit pentru a putea aerul să circule. Mai rămâne doar să le băgați la microunde pentru 10-12 minute. În cazul în care puneți linguri mai puține de porumb și timpul de stat la microunde se va micșora. Aveți grijă să nu le ardeți. Când floricelele sunt gata mai puneți puțină sare pentru gust peste ele și sunt gata de servit. Pentru o aromă deosebită puteți pune în apă rozmarin, oregano sau un alt condiment pe placul dvs.

De altfel, popcornul făcut doar cu aer cald este cel mai recomandat. Pentru acesta aveți nevoie de un robot special.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--