Cele mai periculoase țări pentru femei

Indiferent cât am progresat până azi, lumea tot e un loc periculos pentru femei. Discriminările sexuale, uciderea, violența domestică și violurile sunt probleme comune cu care se confruntă mai ales femeile din Asia și Africa. În unele locuri se practică chiar și mutilarea genitală.

Iată un top al celor mai nesigure țări pentru femei din lume:

1. Afganistan

87% dintre femei sunt analfabete. Fetele sunt obligate să se mărite la 15-19 ani. Se raportează multe cazuri de abuzuri domestice, iar rata mortalității materne este de 400 din 100.000.

2. Republica Democrată Congo

FOLLOW ME

Femeile din Congo se confruntă cu discriminarea și cu violența domestică. 1150 de femei sunt hărțuite sexual zilnic în Congo.

3. India

Violul în grup, căsătoria copiilor și traficul de carne vie sunt printre cele mai comune probleme cu care se confruntă femeile în India. Au fost ucise 50 de milioane de fetițe în ultimii 30 de ani

4. Somalia

În Somalia nu există legi. 95% din populația feminină se confruntă cu mutilarea genitală între vârstele 4-11 anii. Rata mortalității materne, abuzurile sexuale și căsătoriile dintre copii sunt alte probleme comune.

5. Columbia

Aici sunt cele mai multe cazuri de violență. Victimelor nu li se face dreptate pentru traumele mentale și fizice suferite. Bărbații nu au nicio acuzație asupra lor.

6. Egipt

Hărțuirea sexuală și violența domestică sunt probleme obișnuite în Egipt. Sistemul juridic nu protejează drepturile femeilor – precum căsătoria, divorțul, custodia copiilor și moștenirea.

7. Mexic

Sistemul legal din Mexic nu protejează femeile împotriva abuzurilor domestice și sexuale. Cele care raportează așa ceva sunt tratate cu indiferență și lipsă de respect.

8. Brazilia

Femeile sunt atacate o dată la fiacre 15 secunde și ucise o dată la fiecare 2 ore în Brazilia. Avorturile sunt interzise, exceptând cazurile de viol sau de boli grave.

9. Pakistan

Aici sunt comune atacurile cu acid, căsăoriile forțate sau între copii, pedeapsa cu pietre au violență domestică.

10. Tailanda

Deși este o faimoasă destinație turistică, atacurile sexuale sunt comune în această țară, din cauza consumului excesiv de droguri și alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.