Îți mai amintești când ultima dată ți-ai făcut cu adevărat curățenie amănunțit în geantă? Pentru că este un accesoriu de care ai nevoie în fiecare zi și de care este mai greu să te desparți e absolut necesar să îl păstrezi mereu într-o curățenie perfectă.
Ai nevoie zilnic de telefon, de ruj sau de o cremă de mâini. Dar exact acestea pot să îți pună viața în pericol atunci când te aștepți cel mai puțin.
De aceea atunci când vrei să îți cureți geanta cât mai bine, trebuie să începi acest proces din interiorul său spre exterior.
În mod normal telefoanele noastre mobile nu au legătură cu starea noastră de sănătate. Dar oricum, informațiile la care avem deja acces trebuie să ne pună destul de mult în gardă.
Undele electromagnetice venite din interiorul telefonului mobil pot să aibă efecte cancerigene. Iar în acest caz, creierul este cel mai afectat organ.
Ca să mai reduci din aceste pericole alege să dai mesaje scrise în loc să dai telefoane. De asemenea nu îl lipi de ureche ci ține-l la câțiva centimetri de ea.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Dacă ești totuși nevoit să dai un telefon și știi că discuția va fi mai lungă pune telefonul pe difuzor.
Când nu ai nevoie de acesta ține-l în geantă, nu în buzunar sau în alte locuri și mai apropiate de piele.
Femeile care au un program foarte încărcat și sunt mai mereu pee drumuri folosesc gelul de mâine sau cremele dezinfectante.
Dar clorura din componența gelurilor de acest fel nu este deloc benefică pentru sănătate. Este chiar atât de periculoasă încât pot să provoace astmul la oamenii care nici măcar nu sunt predispuși la această boală.
Ca să eviți acest pericol, dar nici ssă nu renunți la un produs care îți curăță mâinile este nevoie să cumperi un gel care să conțină alcool, dar care să nu aibă însă coloranți sau parfum.
De cele mai multe ori gelurile de acest fel nu îți afectează sănătatea, dar există și cazuri în care acestea îți pot provoca anumite feluri de alergii.
Rujurile, dar mai ales balsamurile pentru buze, sunt niște recipiente frumoase în care se găsesc cele mai ciudate lucruri.
Sau rețetele după care sunt făcute balsamurile sunt foart periculoase și îndoielnice. Parabenii îți dau hormonii peste cap, iar aceștia ar trebui excluși din orice tip de ruj.
Aceștia îți mai pot afecta și sistemul nervos. Retinolul este o altă substanță periculoasă in componența rujurilor.
Dacă lași rujul la soare aceasta poate să producă substanțe cancerigene. De aceeea este recomandată folosirea unui balsam de buze cât mai natural.