Chec marmorat din: 4 ouă, 250 g făină, 100 ml ulei cacao, zahăr…

Checul este desertul prefarat al gospodinelor Ușor de preparat, foarte gustos și pe placul tuturor, vedeta de astăzi are o rețetă specială. Vom pregăti un chec marmorat. Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 250 g făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 100 ml ulei
– 50 g cacao
– 150 g zahăr
– sare
– 4 ouă
– coajă de lămâie
– o fiolă esență de rom

Mod de preparare:

Ingredientele sunt cam aceleași față de checul clasic. Nici modul de preparare nu diferă foarte mult, însă haideți să vedem care sunt etapele.

1. Începem prin a bate albușurile cu ajutorului unui mixer. Punem ouăle într-un bol peste care adăugăm sarea și zahărul. Se amestecă bine bine.

2. Într-un bol separat se bat gălbenușurile. Treptat se adaugă uleiul, coaja de lămâie și esența de rom. Se amestecă foarte bine. Adăugăm apoi albușurile spumă. Se amestecă totul până la omogenizare.

3. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. În jumătate din cantitatea de aluat, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm cele două nuanțe de aluat astfel: Peste prima lingură din compoziția cu cacao, se pune o lingură din compoziția simplă, iar apoi o lingură din compoziția cu cacao.

Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Aceasta este rețeta de astăzi! Să îl savurați cu drag!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.