Chec marmorat din: 4 ouă, 250 g făină, 100 ml ulei cacao, zahăr…

Checul este desertul prefarat al gospodinelor Ușor de preparat, foarte gustos și pe placul tuturor, vedeta de astăzi are o rețetă specială. Vom pregăti un chec marmorat. Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 250 g făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 100 ml ulei
– 50 g cacao
– 150 g zahăr
– sare
– 4 ouă
– coajă de lămâie
– o fiolă esență de rom

Mod de preparare:

Ingredientele sunt cam aceleași față de checul clasic. Nici modul de preparare nu diferă foarte mult, însă haideți să vedem care sunt etapele.

1. Începem prin a bate albușurile cu ajutorului unui mixer. Punem ouăle într-un bol peste care adăugăm sarea și zahărul. Se amestecă bine bine.

2. Într-un bol separat se bat gălbenușurile. Treptat se adaugă uleiul, coaja de lămâie și esența de rom. Se amestecă foarte bine. Adăugăm apoi albușurile spumă. Se amestecă totul până la omogenizare.

3. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. În jumătate din cantitatea de aluat, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine.

FOLLOW ME

4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm cele două nuanțe de aluat astfel: Peste prima lingură din compoziția cu cacao, se pune o lingură din compoziția simplă, iar apoi o lingură din compoziția cu cacao.

Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Aceasta este rețeta de astăzi! Să îl savurați cu drag!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.