Compresele cu varză te scapă de dureri. Uite cum se fac și pentru ce se folosesc
Puțini sunt cei care știu că varza nu este doar un aliment minunat care ne oferă complexul de vitamine necesare. Frunzele sale au proprietăți calmante datorită vitaminelor și fitonutrienților, dar și proprietăți antiinflamatorii datorită conținutului de antocianină și glutamină.
În cazul în care vă confruntați cu dureri, aceste comprese cât și cataplasme cu varză reprezintă primele măsuri pe care le puteți lua în casă. Se aplică extern, în zona supărătoare, cu scopul de a permite ”serului vindecător” din varză să fie absorbit de către organism. Singura diferență dintre comprese și cataplasme este la nivel de structură.
Compresele se folosesc alături de un preparat lichid, spre exemplu ceai, în timp ce cataplasmele se folosesc de varza întreagă, puțin zdrobită. Pentru dureri într-o anumită zonă, dureri de cap, ori probleme digestive este recomandat să folosești comprele, în timp ce pentru iritații ale pielii, răni minore ori arsuri minore.
Compresele cu varză
Este recomandat să fie aplicate calde, însă nu este greșit nici dacă sunt reci, când vine vorba despre iritații și umflături ale pielii. Pentru a nu păta hainele, poți pune o folie alimentară peste frunzele de varză ( spălate bine înainte de aplicare directă pe piele). Cele mai bune frunze sunt cele mai groase pentru că ele conțin mai mult suc de care are nevoie organismul tău.
Compresa se prepară astfel:
Frunzele de varză se taie în bucățele foarte mici. De altfel, le puteți da printr-un blender curat sau chiar un storcător de fructe. Următorul pas este să îmbibi o compresă sterilă sau un prosop curat în lichidul obținut și să o aplici pe zona care-ți dă bătăi de cap. În general, este bine să schimb compresa de 2 ori pe zi. În cazul iritațiilor, este recomandat să mai lași pielea să respire măcar pentru perioade de câte o oră.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕

Cataplasme cu varza:
Cataplasmele se folosesc de obicei pentru entorse și luxații. Pentru a prepara o cataplasmă cu varză, trebuie să alegi frunzele de cel mai aprins verde și să le speli bine. După care trebuie să înlături nervurile, așezând frunzele pe o suprafață tare precum tocătorul, iar apoi zdrobește-le pe ambele părți. Frunzele de varză zdrobită se așează cât mai bine pe zona dureroasă. Asigură-te că le-ai fixat cât mai bine, astfel încât să nu te jeneze mai târziu. Pune o folie sau un bandaj peste ele pentru a fi sigur că nu vor cădea sau că se vor deplasa.
Atât compresele, cât și cataplasmele se recomandă să fie utilizate pe timpul nopții pentru un efect vizibil. NU este recomandat să le folosești decât dacă ai dureri ușoare, despre care ești convins că se pot trata acasă. În caz contrar mergi la un specialist și nu încerca să te vindeci singur.