Compresele cu varză te scapă de dureri. Uite cum se fac și pentru ce se folosesc


Compresele cu varză te scapă de dureri. Uite cum se fac și pentru ce se folosesc

Puțini sunt cei care știu că varza nu este doar un aliment minunat care ne oferă complexul de vitamine necesare. Frunzele sale au proprietăți calmante datorită vitaminelor și fitonutrienților, dar și proprietăți antiinflamatorii datorită conținutului de antocianină și glutamină.

În cazul în care vă confruntați cu dureri, aceste comprese cât și cataplasme cu varză reprezintă primele măsuri pe care le puteți lua în casă. Se aplică extern, în zona supărătoare, cu scopul de a permite ”serului vindecător” din varză să fie absorbit de către organism. Singura diferență dintre comprese și cataplasme este la nivel de structură.

Compresele se folosesc alături de un preparat lichid, spre exemplu ceai, în timp ce cataplasmele se folosesc de varza întreagă, puțin zdrobită. Pentru dureri într-o anumită zonă, dureri de cap, ori probleme digestive este recomandat să folosești comprele, în timp ce pentru iritații ale pielii, răni minore ori arsuri minore.

Compresele cu varză

Este recomandat să fie aplicate calde, însă nu este greșit nici dacă sunt reci, când vine vorba despre iritații și umflături ale pielii. Pentru a nu păta hainele, poți pune o folie alimentară peste frunzele de varză ( spălate bine înainte de aplicare directă pe piele). Cele mai bune frunze sunt cele mai groase pentru că ele conțin mai mult suc de care are nevoie organismul tău.


Compresa se prepară astfel:

Frunzele de varză se taie în bucățele foarte mici. De altfel, le puteți da printr-un blender curat sau chiar un storcător de fructe. Următorul pas este să îmbibi o compresă sterilă sau un prosop curat în lichidul obținut și să o aplici pe zona care-ți dă bătăi de cap. În general, este bine să schimb compresa de 2 ori pe zi. În cazul iritațiilor, este recomandat să mai lași pielea să respire măcar pentru perioade de câte o oră.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cataplasme cu varza:

Cataplasmele se folosesc de obicei pentru entorse și luxații. Pentru a prepara o cataplasmă cu varză, trebuie să alegi frunzele de cel mai aprins verde și să le speli bine. După care trebuie să înlături nervurile, așezând frunzele pe o suprafață tare precum tocătorul, iar apoi zdrobește-le pe ambele părți. Frunzele de varză zdrobită se așează cât mai bine pe zona dureroasă. Asigură-te că le-ai fixat cât mai bine, astfel încât să nu te jeneze mai târziu. Pune o folie sau un bandaj peste ele pentru a fi sigur că nu vor cădea sau că se vor deplasa.

Atât compresele, cât și cataplasmele se recomandă să fie utilizate pe timpul nopții pentru un efect vizibil.   NU este recomandat  să le folosești decât dacă ai dureri ușoare, despre care ești convins că se pot trata acasă. În caz contrar mergi la un specialist și nu încerca să te vindeci singur.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.