Cum cureți CORECT fierul de călcat – Metode la îndemâna oricui

Cum cureți CORECT fierul de călcat - Metode la îndemâna oricui

Uneori curățarea fierului de călcat devine cu adevărat o povară. Chimicalele și mineralele din apa de la chiuvetă pot afecta funcționabilitatea fierului de călcat, chiar dacă acesta este prevăzut cu sistem pentru filtrare. Este recomandat să nu folosim apă cu rugină deoarece aceste particule pot distruge țesătura și riscăm să stricăm hainele proaspăt spălate.

Pe lângă orificiile de abur care se pot murdării din cauzele menționate mai sus, cunoaștem fenomenul tălpii fierului de călcat. După multe utilizări, acesta acumulează impurități. Acest lucru se formează în urma unor călcări repetate de haine la temperaturi ridicate pe materiale sintetice sau naturale.

ATENȚIE! Dacă eviți sau amâni curățarea fierului tău de călcat, hainele pe care ți le dorești spălate și călcate pot să se rupă, ardă sau chiar să se murdărească. De altfel, înainte de a începe procesul de curățare al aparatului dumneavoastră, trebuie să citiți cu atenție cartea tehnică pentru recomandări. Trebuie să fiți atenți ca nu cumva acest proces să afecteze alte funcții ale fierului de călcat.

Cum cureți CORECT fierul de călcat – Metode la îndemâna oricui

Experții recomandă curățarea fierului în următoarele situații:

  • Când observi că nu mai alunecă lin pe material, se blochează pe anumite zone textile;
  • În loc să scoată aburi, elimină impurități.

Pentru o curățare CORECTĂ avem nevoie să ne ocupăm de:
– curățarea exteriorului;
– curățarea interiorului;
– curățarea orificiilor aburilor.

Pentru curățarea EXTERIORULUI avem următoarele variante:
-> oțet + bicarbonat de sodiu;
-> sare;
-> ceară;
-> pastă de dinți;
-> lămâie și bicarbonat de sodiu.

Oțetul împruenă cu bicarbonatul de sodiul formează cea mai concentrată soluție care poate îndepărta întreaga cantita de impurități. Tot ce trebuie să faceți este ca într-un loc să amestecați oțet cu o lingură de bicarbonat. Cantitatea nu trebuie să fie mare, însă depinde și de densitatea murdăriei de pe talpa fierului de călcat. Cu o lavetă curată îmbinată în soluția deja preparată începeți și stergeți toată sufrafața. După ce impuritățile au dispărut, înlăturați resturile cu o altă lavetă curată.

Sarea ajută cu succes la înlăturarea petelor și de pe alte suprafețe. În cazul de față se rupe o bucată de hârtie, o acoperiți integral cu sare și porniți fierul de călcat. Începeți și călcați toată hârtia până când impuritățile vor dispărea.

Această metodă este destul de riscantă. Însă, ceara poate îndepărta toate impuritățile. Înainte de a vă apuca de treabă aveți nevoie e o pereche de mănuși de protecție împotriva temperaturii ridicate. Fierul de călcat trebuie setat la cea mai joasă temperatură. Se ia o lumânare și se freacă bine întreaga talpă a fierului de călcat până când rămâne o peliculă vizibilă de ceară. Se calcă o cârpă umedă până când fierul va fi curățat de toată ceara și implicit de toate impuritățile.

Cum cureți CORECT fierul de călcat

Această metodă pare cea mai la îndemâna oricum pentru că pastă de dinți are fiecare om în casă. Deci dacă ai vrut să calci și ai observat niște impurități ai putea să faci următorul lucru: pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o lavetă curată, freacă bine zonele murdare până impuritățile dispar. Șterge apoi fierul de călcat cu ajutorul unei alte lavete curată.

Se amestecă foarte bine zeama de lămâie cu bicarbonatul de sodiu până când devine o pastă. În momentul aplicării soluției talpa fierului de călcat trebuie să fie rece. Se aplică cu ajutorului unui burete pe toată suprafața. Se așteaptă preț de 5 minute după care se îndepărtează cu o lavetă umedă.

Cum cureți CORECT interiorul fierului de călcat

Trebuie să știți că în momentul în care vă veți apuca de curățarea interioară a fierului de călcat vor fi eliminate mirosuri cu adevărat neplăcute. Așadar, puteți să vă așezați lângă ferească cu geamurile larg deschise. Pentru început avem nevoie de o cană de oțet și 3 căni de apă. Introducem acest lichid în recipientul pentru apă. Pornim fierul de călcat și îl setăm pe aburi. Așteptam ca toată cantitatea de lichid să se evapore. Umplem din nou recipientul dar DOAR cu apă și cu ajutorul fucției de vapori așteptăm ca recipientul să se golească.

Cum cureți CORECT orificiile de aburi

În mod normal, curățarea la interior ar trebui să se ocupe și de această problemă, însă dacă mai rămân urme puteți să le înlăturați cu ajutorul unor bețișoare de urechi înmuiate în apa distilată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.