Cum e să lucrezi în fiecare weekend

M-ați auzit de câteva ori spunându-mi că eu în weekend mă trezesc la 3:30 dimineața. De fiecare dată unii mă întrebau uimiţi cum reușesc să mă trezesc la ora aceea, cum arată weekendul meu, când dorm, când mă distrez, unde ies și cu cine, când merg la nunți, botezuri și alte cumetrii și ….nimic de genul acesta.

Sunt aproape cinci ani de când ajung în casele voastre sâmbăta și duminica de la ora 6:00 a.m pînă la 10 a.m. Și vă spun că efortul nu este deloc de neglijat. Pe plan personal sunt multe lucrurile la care trebuie să renunț, însă am câteva motive pentru care reușesc să fac asta. Și cred eu că reușesc din plin.

În primul rând, îmi place ceea ce fac. Atunci când pui suflet în tot ceea ce faci, oricât de greu ar fi, reușești să treci peste orice obstacol. Dorința de a descoperi mereu și mereu alte lucruri m-a urmărit încă de când eram copil. După ce am intrat în televiziune această stare s-a amplificat și am făcut tot ce mi-a stat în puteri ca să „cresc”, să descopăr și să mă dezvolt. Mereu m-am considerat norocoasă că am avut de la cine să învăț, însă nu este suficient să ai oameni capabili în jurul tău dacă nu știi/vrei să exploatezi acestă șansă.

Am făcut mai mult decât mi s-a cerut, mai mult decât scria în fișa postului, mai mult decât credeam. Totul pentru că mi-am dorit să mă autodepășesc. Asta le spun și copiilor mei, chiar dacă sunt foarte micuți: „faceți mai mult decât credeți că puteți, faceți cu plăcerea și puneți și un strop de dragoste în orice, apoi vedeți dacă vă place.” Sunt mici acum, dar sunt sigură că într-o zi vor înțelege și vor aprecia acest sfat.

Poate că mulți dintre voi credeți că e simplu să ajungi la serviciu, te oprești la cabina de machiaj, niște fete foarte drăguțe și amabile te fac mult mai frumoasă decât ești tu în realitate, apoi te așezi pe scaunul de prezentare și citești prompterul. În mare, cam așa stau lucrurile. În realitate, trebuie să știi mereu ce se întâmplă în jur, în țară și în lume.

Ca jurnalist, trebuie să fii mereu informat pentru a putea transmite informația mai departe, în casele voastre. Și eu ca să fac acest lucru bine, trebuie să înțeleg știrile. Evident, pentru asta trebuie să mă pregătesc. Știrile sunt scrise, dar înainte de a intra în direct le editez. Uneori schimb integral un cap video (ceea ce citesc eu din prompter), alteori modific doar parțial, schimb formularea.

Niciodată nu se știe când apare o știre-bombă, când îmi spune producătorul în cască „intrăm pe Breaking News pe subiectul X, vorbește până reușim să prindem la telefon pe cineva.” Poate vi se pare lucru ușor să vedeți pe cineva care vorbește ca televizorul, pardon, la televizor. Nu e întotdeauna ușor, pe cuvânt 😀

Au fost situații când am aflat că se întâmplă ceva ce e „de breaking new” înainte de a fi anunțată de producător sau de editor, de la prieteni. Sau am căutat și am obținut contacte ale unor oameni avizați să intre pe telefon și să comenteze o stire și în acest fel mi-am ajutat producătorul și echipa.

Nu e simplu să apari la televizor, chiar dacă așa pare. Aparențele sunt înșelătoare… Apoi, sunt multe sacrificiile. Când toți din familie, dar și prietenii se întâlnesc, ies în oraș, eu trebuie să stau acasă sau sau îmi petrec foarte puțin timp cu ei. Nu mai spun că nu pot pleca nici la mare, nici la munte în weekend… este un sacrificiu și doar cei care muncesc în weekenduri pot înțelege cât de greu este.

Dacă ar fi după mine, aș da o lege prin care nimeni să nu mai fie obligat să muncească în weekenduri, de sărbătorile legale, mai ales de Paște, Crăciun sau Anul Nou :).  Dar până să ajungem acolo, poate niciodată, încerc să mă consolez cu ideea că dacă eu îmi sacrific weekendurile, voi, telespecatatorii mei si ai Antenei 3 sunteți mereu informați.

PS: să nu credeți că dacă muncesc în weekend am restul zilelelor libere. Nu! În timpul săptămânii pregătesc emisiunea #Numaidebine. Filmez, scriu materialul, înregistrez, stabilesc temele de discuție cu invitații, îî sun, stabilesc cu ei întâlniri, le propun subiecte. Și tot așa. Ceea ce vedeți voi la televizor într-o singură oră se pregătete într-o săptămână. Din dragoste și cu multă pasiune! 🙂

0 comentarii pe “Cum e să lucrezi în fiecare weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.