Cum este cu ADEVĂRAT viața ARĂBOAICELOR

Poligamie și harem, absența unei educații, lipsa drepturilor și miile de diamante- cam acestea ar fi lucrurile ce caracterizează viața femeilor arăboaice. Cel puțin, oamenii asta cred. Există atât de multe povești, încât este dificil să-ți dai seama ce este real și ce nu.

Iată cum este viața lor, în realitate:

1. Căsătoriile aranjate
Jumătatea din căsătorii sunt aranjate de părinți. În majoritatea cazurilor, nimeni nu îi cere părerea fetei. Totuși, dacă nu va fi atrasă de mire, mireasa poate să-l refuze.

Femeile se căsătoresc foarte rar cu bărbați din alte religii, deoarece pot fi deportați pentru o astfel de căsătorie. Bărbații au mai multe privilegii în această situație și li se permite să se căsătorească cu fete creștine și evreice. Dar în acest caz, fata nu va obține cetățenia și copiii vor rămâne cu tatăl lor dacă divorțează.

În majoritatea țărilor arabe, eixstă o vârstă minimă pentru căsătorie-18 ani.
În Tunisia, chiar dacă oamenii se pot căsători de la 18 ani, aleg să o facă între 25-30. În Arabia Saudită și Yemen, fetele obișnuiesc să se căsătorească înainte de vârsta de 18 ani.

2. Ceremoniile de nuntă
Nunta bărbaților- aceasta poate fi sărbătorită într-o altă zi față de cea a miresei. Este foarte simplu: ceai, cafea, cină și discuții care nu durează mai mult de 4 ore.

FOLLOW ME

Nunta femeilor- este ocazia perfectă pentru expunerea diamantelor, articolelor de brand, care în mod normal, sunt ascunse. De aceea se spune că este o nuntă la care pot participă doar femeile.

Vizita soțului- este anunțată în avans, pentru ca femeile să se poată acoperi. Dacă acesta vine însoțit, mireasa trebuie să poarte și ea un voal alb, pentru ca nimeni să nu-i poată vedea frumusețea.

Alcoolul este interzis în cultura arabă, chiar și simplele pahare de șampanie.

3. Poligamia
Cele mai multe căsătorii sunt monogame. Nu orice bărbat își poate permite să aibă mai multe soții. Islamul le permite să aibă până la 4 soții, dar fiecare dintre ele ar trebui să primească o casă și să i se ofere cantități egale de cadouri, atenție, bijuterii și așa mai departe.

Indiferent de câte soții are un bărbat, prima este cea mai importantă.

Dacă un bărbat găsește o altă soție, cealaltă trebuie să o accepte. În general, ele trăiesc în case diferite.

4. Divorțul

Conform tradiției vechi, un bărbat care dorește să-și divorțeze soția ar putea repeta expresia “Divorțez de tine” de 3 ori. După aceea, soția ar trebui să rămână în casa lui pentru o anumită perioadă pentru a se asigura că nu este însărcinată. În timpul acestei perioade de așteptare, soțul își poate întoarce soția înapoi, pur și simplu spunând „Te iau înapoi”. Se poate repeta această procedură de 3 ori. După cel de-al treilea divorț, nu i se permite să se recăsătorească.

O femeie poate divorța dacă soțul ei nu are suficientă grijă de ea. În lumea aceasta, oamenii nu își exprimă iubirea cu flori, ci cu aur și bijuterii.

În alte cazuri, este foarte dificil pentru o femeie să obțină un divorț.

5. Drepturile femeilor

Femeile din cultura araba au fost printer primele care au avut dreptul să se căsătorească după propria dorință, să inițieze divorțul și să aibă o proprietate. De curând, a fost introdus dreptul femeii de a se folosi de bunurile pe care le-a adus familiei.

O dată pe săptămână, toate plajele, saloanele, sunt deschide doar pentru femei.

Totuși, soția unui musulman face totul cu permisiunea soțului ei.

6. Hainele

Kuweit este singura țară araba în care femeile poartă haine europene. Totuși, ele trebuie să fie modeste.

În Yemen și Sudan, se respectă vechile tradiții. Femeile poartă haine negre care le ascund complet corpul.

7. Educație și muncă

Educația nu le este interzisă. Multe fete merg la studii în străinătate. În Iordania, doar 14% dintre femei sunt analfabete.

Lucrurile casnize stau pe umerii femeilor. Totuși, în familiile bogate, treburile sunt ale servitoarelor.

În EAU, 2% dintre directori sunt femei, iar procentul de 35% din forța de muncă a țării, este reprezentat de femei. Pe piața de valori din Abu Dhabi, 43% dintre investitori sunt femei. De asemenea, în Emiratele Arabe Unite, femeile pot deține funcția de judecător.
Singurul obstacol ar putea fi bărbatul, care trebuie să fie de acord ca soția sa să lucreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.