Cum facem alegeri sănătoase pentru familia noastră

Trăim într-o lume în care, din păcate, aproape totul este modificat genetic și mai găsim în magazine foarte puține lucruri cu adevărat naturale.

Mâncăm de cel puțin 3 ori pe zi. Iar toată ziua, corpul nostru se hrănește cu energia alimentelor pe care le ingeram. Ceea ce mâncăm este extrem de important pentru noi, având un impact direct asupra sănătății și stării noastre de bine, motive pentru care încerc să fiu foarte atentă la ceea ce cumpăr.

Observ adesea în jurul meu că din ce în ce mai mulți oameni aleg să opteze alimentele cu eticheta BIO, free from și fără gluten, în speranța că sunt mai bune, dar adevărul este că multe din acele produse nu sunt tocmai mai presus de cele fără o astfel de însemnare, dacă nu sunt din surse corecte.

Cum ne asigurăm că ceea ce achiziționăm este, într-adevăr, organic?

Una din modalitățile esențiale de a face asta este să verificăm eticheta produselor. Dacă apar acolo siglele Ecocert sau USDA Organic, care stabilesc niște standarde stricte pentru producătorii care doresc să obțină eticheta de „organic”, înseamnă că putem avea încredere în calitatea acelor produse. Eu mă uit întotdeauna după ele și cu siguranță mă simt mult mai liniștită să cumpăr alimentele care au aceste însemnări.

 

Cum știm că putem avea încredere în producători?

Transparența producătorilor joacă și ea un rol crucial în acest demers, pentru că producătorii de încredere sunt adesea dispuși să împărtășească informații despre procesul lor de producție, inclusiv sursele de ingrediente și metodele de cultivare. Mărcile care își asumă un angajament clar față de calitatea produselor lor și care investesc constant în teste și controlul calității au întotdeauna o atitudine deschisă față de clienții lor.

Care sunt cele mai sigure surse de achiziționare a produselor BIO?

Cu siguranță una din cele mai bune soluții este apelarea la cunoștințele noastre de la țară, care ne pot ajuta cu un pui, cu niște brânză bună ori cu legume din grădină. Părinții mei sau soacra mea ne ajută adesea cu asta, lucru pentru care suntem extrem de recunoscători, doar că acest lucru e valabil doar pentru produsele pe care le pot produce în gospodăria lor, nu pentru oice nevoie am avea. 

Așa că aleg de multe ori să apelez la Republica Bio, care este o sursă extrem de sigură în ceea ce privește magazinele de acest fel. Îmi place că au un portofoliu uriaș de produse și că găsesc întotdeauna la ei varianta sănătoasă la orice îmi doresc, de la paste și snack-uri (pe care, fie vorba între noi, le-aș putea mânca non-stop la cât sunt de bune), până la ulei, condimente și cereale. 

 

 

Până pe 12 noiembrie puteți profita și de reducerile lor de Black Friday, așadar cred că e ocazia perfectă pentru a le încerca produsele. Eu cu siguranță voi mai cumpăra câte ceva pentru în casă. 

Vă încurajez să vă informați cu atenție și să optați întotdeauna pentru niște alimente de calitate superioară, pentru că asta se va vedea pe termen lung în starea noastră de sănătate.

 

Un comentariu pe “Cum facem alegeri sănătoase pentru familia noastră

  1. Prostanol says:

    Este adevărat că trăim într-o lume unde alimentele naturale sunt tot mai greu de găsit. Apreciem efortul de a ne îndruma spre alegeri mai sănătoase și de a verifica etichetele pentru certificările organice. Este important să fim conștienți de ceea ce consumăm și să ne educăm în privința surselor alimentare. Felicitări pentru promovarea unui stil de viață sănătos și pentru încurajarea consumului responsabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.