Cum faci DIFERENȚA între legumele sănătoase și cele PLINE de pesticide


De mult timp se știe că pesticidele și nitrații sunt extrem de periculoși pentru corpul uman. Când mergem la supermarket, petrecem ceva timp încercând să alegem cele mai bune legume, dar putem ști cu adevărat care sunt cartofii, morcovii și merele potrivite? Da, iată la ce ar trebui să fii atent /ă:

1. Morcov

Morcovii mari, de o culoare portocalie saturată atrag atenția cumpărătorilor, dar nu par naturali. Alege morcovi mai mici, care nu au o culoare atât de strălucitoare. Morcovii sănătoși nu ar trebui să aibă pete,

2. Cartofi


Cartofii absorb bine preparatele chimice, deci ar trebui să ai grijă când vine vorba de ei. Alege unii de dimensiuni medii, chiar dacă au pete de vierme – ele pot fi întotdeauna îndepărtate. Cartofii mari și netezi conțin, probabil, substanțe dăunătoare.

3. Roșii

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

În cazul roșiilor totul este puțin mai simplu: celesănătoase au o coajă subțire, iar pulpa este monofonică. Dacă roșia este ca de plastic, iar pulpa este vizibilă, atunci conține nitrați. În plus, fii atent/ă la peduncul – la o roșie normală, acesta este mic.

4. Castraveți

Dacă îți cumperi castraveti când nu e sezonul lor, poti fi sigur/ă că sunt tratați cu parafină. Dacă tai un castravete și vezi că în el nu sunt deloc semințe, poți să-i arunci pe toți cei care i-ai cumpărat, deoarece conțin un număr mare de substanțe periculoase. Când cumperi castraveți, ar trebui să te uiți la coadă – ar trebui să fie elastic, iar castravetele greu.

5. Varză

E destul de simplu să găsești o varză în care nu există pesticide. Uită-te la ……. și asigură-te că acolo nu există pete. Dacă frunzele de varză sunt curate, subțiri și uniforme, atunci totul este în ordine – poți să le cumperi.

6. Mere

Mărul este unul din fructele care conțin cea mai mare cantitate de nitrați. Alege mere mici, verzui, care au defecte. Poți verifica dacă merele cumpărate sunt bune turnând peste unul dintre ele apă clocotită. Dacă apare un strat uleios pe coajă înseamnă că a fost tratat cu parafină amestecată cu alte substanțe.

7. Dovleac

Când alegi un dovleac, fii foarte atent la suprafața sa. Cojile pure și netede sunt un semn bun, dar benzile fibroase inegale și petele ciudate indică un conținut ridicat de pesticide.

8. Căpșună

Căpșunile se vând pe tot parcursul anului, dar chiar și vara ele sunt pline de nitrați și alte substanțe. Pentru a evita să faci o achiziție periculoasă, nu uita că rareori căpșunile naturale au o formă perfectă și, dacă au o culoare prea strălucitoare, cel mai probabil sunt vopsite. Ai grijă la punctele negre – acestea apar din cauza nitratului de potasiu. De asemenea, căpșunile ar trebui să aibă un miros natural. Spală căpșunile cu apă rece. Dacă într-o oră nu își lasă zeamă, nu sunt naturale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.