Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

 

 Descoperită inițial în podișul Etiopiei, cafeaua a devenit în timp una dintre cele mai populare băuturi din lume.

Pentru că sunt convinsă că știi deja ce beneficii are consumul de cafea (în cantități moderate, desigur), voi povesti astăzi despre utilizarea cafelei pentru tratamentele de frumusețe. 

După cum știi deja, îmi place să încerc cât mai multe tratamente ce au la bază ingrediente naturale și care pot fi făcute acasă în timp scurt. Exact așa sunt și propunerile de astăzi! 🙂

Cum ne ajută cafeaua în tratamentele de frumusețe?

Pentru ten:

Combinațiile ce pot fi făcute sunt numeroase și totul depinde de rezultatele pe care ți le dorești:

FOLLOW ME

 • Curăță porii, elimină celulele moarte și uniformizează tenul: Amestecă o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere și una de zaț de cafea. Aplică amestecul pe față și masează cu mișcări circulare câteva minute. Apoi clătești și hidratezi pielea.
 • Oferă luminozitate: Peste 100 ml de lapte se adaugă  aproximativ 2 lngurițe de zaț de cafea și se amestecă până când se creează o pastă omogenă. Este o condiție importantă, pentru că masca obținută trebuie să acționeze pe față timp de 20 de minute. Clătește și hidratează puternic.
 • Reduce imperfecțiunile: Amestecă un albuș de ou cu zaț de cafea până obții o pastă fină. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 10 minute. În timp ce clătești, masează ușor piela, apoi hidratează.

Folosește săptămânal una dintre aceste combinații în funcție de nevoile tale. 🙂

Pentru păr:

 • Exfoliant: masează scalpul timp de 60 de secunde cu zaț de cafea, apoi clătește și urmează ritualul tău normal de spălare.
 • Intensifică culoarea părului: Adaugă în balsam 1 linguriță sau 2 se cafea ( în funcție de lungimea părului) și lasă amestecul pe păr 5 minute, apoi clătește. 

Pentru corp:

 • Elimină celulele moarte: amestecă o jumătate de cană de cafea cu 2 linguri de ulei de cocos sau măsline, până obții o compoziție omogenă. Masează cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă rece.

Rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!

Ce alte trucuri ce au la bază zațul de cafea mai cunoști? 🙂

0 comentarii pe “Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

  • Ela Craciun says:

   Ba da. E mai dificil să strâng zaț pentru corp (fiind vorba de o cantitate mare), dar funcționează la fel de bine și cafeaua măcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.