Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

 

 Descoperită inițial în podișul Etiopiei, cafeaua a devenit în timp una dintre cele mai populare băuturi din lume.

Pentru că sunt convinsă că știi deja ce beneficii are consumul de cafea (în cantități moderate, desigur), voi povesti astăzi despre utilizarea cafelei pentru tratamentele de frumusețe. 

După cum știi deja, îmi place să încerc cât mai multe tratamente ce au la bază ingrediente naturale și care pot fi făcute acasă în timp scurt. Exact așa sunt și propunerile de astăzi! 🙂

Cum ne ajută cafeaua în tratamentele de frumusețe?

Pentru ten:

Combinațiile ce pot fi făcute sunt numeroase și totul depinde de rezultatele pe care ți le dorești:

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
 • Curăță porii, elimină celulele moarte și uniformizează tenul: Amestecă o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere și una de zaț de cafea. Aplică amestecul pe față și masează cu mișcări circulare câteva minute. Apoi clătești și hidratezi pielea.
 • Oferă luminozitate: Peste 100 ml de lapte se adaugă  aproximativ 2 lngurițe de zaț de cafea și se amestecă până când se creează o pastă omogenă. Este o condiție importantă, pentru că masca obținută trebuie să acționeze pe față timp de 20 de minute. Clătește și hidratează puternic.
 • Reduce imperfecțiunile: Amestecă un albuș de ou cu zaț de cafea până obții o pastă fină. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 10 minute. În timp ce clătești, masează ușor piela, apoi hidratează.

Folosește săptămânal una dintre aceste combinații în funcție de nevoile tale. 🙂

Pentru păr:

 • Exfoliant: masează scalpul timp de 60 de secunde cu zaț de cafea, apoi clătește și urmează ritualul tău normal de spălare.
 • Intensifică culoarea părului: Adaugă în balsam 1 linguriță sau 2 se cafea ( în funcție de lungimea părului) și lasă amestecul pe păr 5 minute, apoi clătește. 

Pentru corp:

 • Elimină celulele moarte: amestecă o jumătate de cană de cafea cu 2 linguri de ulei de cocos sau măsline, până obții o compoziție omogenă. Masează cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă rece.

Rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!

Ce alte trucuri ce au la bază zațul de cafea mai cunoști? 🙂

0 comentarii pe “Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

  • Ela Craciun says:

   Ba da. E mai dificil să strâng zaț pentru corp (fiind vorba de o cantitate mare), dar funcționează la fel de bine și cafeaua măcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.