Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?


 

 Descoperită inițial în podișul Etiopiei, cafeaua a devenit în timp una dintre cele mai populare băuturi din lume.

Pentru că sunt convinsă că știi deja ce beneficii are consumul de cafea (în cantități moderate, desigur), voi povesti astăzi despre utilizarea cafelei pentru tratamentele de frumusețe. 

După cum știi deja, îmi place să încerc cât mai multe tratamente ce au la bază ingrediente naturale și care pot fi făcute acasă în timp scurt. Exact așa sunt și propunerile de astăzi! 🙂

Cum ne ajută cafeaua în tratamentele de frumusețe?


Pentru ten:

Combinațiile ce pot fi făcute sunt numeroase și totul depinde de rezultatele pe care ți le dorești:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
 • Curăță porii, elimină celulele moarte și uniformizează tenul: Amestecă o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere și una de zaț de cafea. Aplică amestecul pe față și masează cu mișcări circulare câteva minute. Apoi clătești și hidratezi pielea.
 • Oferă luminozitate: Peste 100 ml de lapte se adaugă  aproximativ 2 lngurițe de zaț de cafea și se amestecă până când se creează o pastă omogenă. Este o condiție importantă, pentru că masca obținută trebuie să acționeze pe față timp de 20 de minute. Clătește și hidratează puternic.
 • Reduce imperfecțiunile: Amestecă un albuș de ou cu zaț de cafea până obții o pastă fină. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 10 minute. În timp ce clătești, masează ușor piela, apoi hidratează.

Folosește săptămânal una dintre aceste combinații în funcție de nevoile tale. 🙂

Pentru păr:

 • Exfoliant: masează scalpul timp de 60 de secunde cu zaț de cafea, apoi clătește și urmează ritualul tău normal de spălare.
 • Intensifică culoarea părului: Adaugă în balsam 1 linguriță sau 2 se cafea ( în funcție de lungimea părului) și lasă amestecul pe păr 5 minute, apoi clătește. 

Pentru corp:

 • Elimină celulele moarte: amestecă o jumătate de cană de cafea cu 2 linguri de ulei de cocos sau măsline, până obții o compoziție omogenă. Masează cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă rece.

Rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!

Ce alte trucuri ce au la bază zațul de cafea mai cunoști? 🙂


0 comentarii pe “Cum folosim zațul de cafea în tratamentele de frumusețe?

  • Ela Craciun says:

   Ba da. E mai dificil să strâng zaț pentru corp (fiind vorba de o cantitate mare), dar funcționează la fel de bine și cafeaua măcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.