Cum îi facem pe tătici să se joace cu copiii și ce ne mai jucăm noi

Alex e un tată foarte grijuliu și copiii îl adoră pur și simplu. Deși lucrează mult, abia așteaptă să vină acasă, pentru că încă are energie să se joace cu ei și să le facă pe plac.

În 2017 am scris un articol numit De ce există o relație așa specială între tată și fiică, dar se pare că nu e valabil numai la Alesia, pentru că și Nicholas e la fel. Cât stă cu mine, e totul bine și frumos, când a venit Alex, uită complet de mine… Ziceți voi, e corect așa ceva?

Vă dați seama, nu pot să mă plâng prea mult. Din fericire, am lângă mine un tată responsabil, foarte implicat și pe care știu că mă pot baza în orice clipă. Chiar și când era Nicho mic-mititel, Alex a fost cel care m-a ajutat cel mai mult și cu care făceam schimb de tură atunci când era nevoie.

În ultimele luni am petrecut foarte mult timp în 4. Eu, soțul meu, Alesia și Nicho. Alex a fost la Sinaia, nu l-am dezlipit de lângă ferma lui, așa că asta a fost formula în care am stat cel mai mult. Așa că vă dați seama, ne-am tot jucat, sm căutat idei de activități și am încercat să facem lucrurile interesante pentru Nicho și Alesia, ca să le unim cumva programul de joacă pe timpul serii, când se întorcea și tatăl lor acasă (a lucrat și de acasă, dar mai puțin).

Același program se continuă relativ și acum. Dacă e frumos afară, ieșim și în parc, dar, de multe ori ne jucăm tot acasă și vreau să vă povestesc despre noile jucării descoperite, care au devenit rapid preferatele tuturor.

E vorba despre jucăriile Ugears, un brand inovativ de puzzle-uri mecanice 3D, pe care le-am primit cadou. Alesia a primit un pendul, iar Alex un căluț. Să nu credeți că Nicho a fost lăsat la o parte, a primit și el un măgăruș de pe Jabadu.ro. Măgărușul Emmi se numește și vine însoțit de un sistem bluetooth cu care se conectează la telefonul sau tableta părinților. Am văzut pe site o colecție mare de astfel de plușuri cu ajutorul cărora putem să punem muzică sau povești copiilor, dar fără să îi facem să dezvolte o atracție sau dependență față de telefonul nostru.

Cât despre jucăriile de la Ugears, nu eram o mare fană a jucăriilor de lemn înainte așa că poate nu ar fi fost prima mea alegere, poate că tocmai de asta mi se pare și că sunt o idee de cadou foarte bună, pentru că le poți descoperi și îndrăgi foarte ușor (ultimele luni ne-au învățat cu siguranță că niciodată nu trebuie să spui niciodată).

Jucării care, v-am zis,  spre surprinderea mea, sunt foarte atractive și interesante pentru copii, dar și pentru părinți, din mai multe puncte de vedere.

Ce mi-a plăcut la jucăriile din colecția Ugears:

  1. îți pun mintea la contribuție mai mult decat un puzzle sau un lego (mie așa mi s-a părut)
  2. sunt foarte ingenioase și distractive
  3. părinții, mai ales tăticii, vor fi foarte atrași de joc – soțul meu a fost super încântat să construiască
  4. fiind din lemn, se manevrează foarte ușor, nu au nevoie de lipici
  5. odată terminate, pot deveni un obiect de decor foarte frumos

Dacă v-a atras deja ceva atenția, am pentru voi și un cod de reducere:  „ela10”. Prin acest cod, beneficiați de 10% reducere la modelele Ugears și la Colecția Sterntaler pentru shop-ul Jabadu https://jabadu.ro/product-category/brands/sterntaler/.

În prima seară, Alex și Alesia au fost foarte prinși de noua ei jucărie. Nu s-au mișcat de pe covor două ore, se tot sfătuiau, încercau diverse metode, erau ca într-un atelier mecanic cei doi meșteri. Din păcate, s-a făcut târziu și nu au terminat, dar, a doua zi, Alesia abia aștepta să vină Alex de la serviciu ca să o ajute să îl termine. Nu pentru că nu s-ar fi descurcat singură, dar era distracția amândurora. Se crease ceva special între ei.  A stat și Nicho pe lângă ei cât au construit și le mai lua piesele, le mai distrugea ce făceau, iar când a devenit dezinteresat, și-a luat măgărușul și îl azvârelea de colo-colo ca să le distragă atenția.

Cât de curând vom merge din nou și la Sinaia câteva zile să construiască și Alex căluțul lui. Alesia abia așteaptă.

Mă bucur așadar de cadoul inspirat pe care l-au primit copiii mei, mai ales de cele de la Ugears care arată genial, au piesele finuțe și se vede că sunt de bună calitate.Cum vă spuneam, sunt făcute din lemn eco friendly și materiale sustenabile și sunt o modalitate foarte bună de relaxare, de activitate în familie, dar și de cadou. Pe site au chiar și opțiunea de împachetare cadou, deci bănuiesc că și alte persoane sunt în asentimentul meu.

Chiar mi se pare o activitate foarte bună de vacanță pentru părinți și copii, să stea împreună, să se conecteze. Acum,  că a început vacanța si nu mai au lecțiile pe zoom, despre care, trebuie să recunoaștem că îi mai țineau puțin ocupați, au nevoie să își umple toata ziua. Dacă aș lăsa-o pe Alesia, ar sta de dimineața până seara numai la televizor sau pe telefon. Dar, bineînțeles nu o las să facă asta, așa ca trebuie să vin mereu cu idei, cu propuneri, să intrăm  în jocurile ei. Dacă vrei ca un copil să nu mai facă ceva, trebuie să îi oferi alternative.

Cam atât am vrut să vă povestesc astăzi, chiar sunt curioasă cum e la voi, cine se joacă mai mult cu cei mici, dar mai ales cine câștigă competiția părinților. La noi, nu știu câte șanse mai am, se pare că s-a ales deja un câștigător. :))

Dacă ați descoperit și voi ceva jucării interesante, puteți să ne lăsați idei în comentarii.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Cum îi facem pe tătici să se joace cu copiii și ce ne mai jucăm noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.