Cum îți menții culoarea părului chiar dacă saloanele sunt închise

Pentru că în această perioadă saloanele sunt închise, trebuie să ne descurcăm singure acasă. Fie că vorbesc despre mani-pedi, pensat, epilat sau chiar întreținerea culorii părului. Dacă sunteți obișnuite să vă vopsiți singure acasă, această situație nu va pus în prea mare încurcătură. În schimb, dacă ai o culoare greu de obținut acasă, aceste sfaturi te vor ajuta.

1. Schimbă cărarea pentru a scunde rădăcinile

„O modalitate de a ascunde temporar rădăcinile este să-ți faci o cărare adâncă pe o parte.
În acest fel vei distrage atenția de la rădăcinile crescute și diferența de culoare”, ne sfătuiește colorista Karissa Schaudt.

Oferă mai mult volum rădăcinii și îți face părul să arate mai des.

2. Folosește un spray pentru retușarea rădăcinilor

Poți folosi un spray colorat sau o pudră pentru mascarea rădăcinilor. Alege o nuanță cât mai apropiată de culoarea părului tău și pulverizează sau tamponează pe rădăcină. Aceste produse se curăță atunci când te speli pe cap și nu afectează sănătatea firului de păr.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Spală-te mai rar pe cap

Când ne spălăm pe cap, pigmenții aflați în firele de păr sunt înlăturați puțin câte puțin.
„Îți poți menține culoarea mai mult timp dacă te speli mai rar pe cap, de două ori pe săptămână, și folosești un șampon special pentru protejarea culorii”, spune Schaudt.

De altfel, e important să te speli cu apă călduță, nu fierbinte. Cu cât apa este mai fierbinte cu atât mai mult va fi afectată culoarea părului.

4. Poți folosi produse speciale pentru protejarea culorii părului

„Produsele fără sulfați și fără clorură de sodiu oferă mai multă longevitate nuanței părului. În același timp, un produs care protejează părul de efectele negative ale aparatelor de styling cu căldură te ajută să menții culoarea părului”, spune specialista.

Șampoanele pentru protejarea culorii părului tău și măștile din aceeași gamă ar putea fi salvarea ta. Folosește aceste produse o dată pe săptămână și părul tău va arăta bine pentru mult mai mult timp.

5. Dacă de obicei mergi la salon NU face greșeala să te vopsești singură acasă

Este important să ai răbdare. Riști să distrugi tot ce a reușit să obțină hair-stylist-ul tău. Dacă nu ai studii în domeniu este foarte ușor să greșești culoarea, fie că alegi una mai închisă sau mai deschisă.

Acestea sunt sfaturile noastre. Dacă cunoști și alte metode prin care poți amâna momentul în care poți merge la salon, scrie în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.