Cum îți menții culoarea părului chiar dacă saloanele sunt închise

Pentru că în această perioadă saloanele sunt închise, trebuie să ne descurcăm singure acasă. Fie că vorbesc despre mani-pedi, pensat, epilat sau chiar întreținerea culorii părului. Dacă sunteți obișnuite să vă vopsiți singure acasă, această situație nu va pus în prea mare încurcătură. În schimb, dacă ai o culoare greu de obținut acasă, aceste sfaturi te vor ajuta.

1. Schimbă cărarea pentru a scunde rădăcinile

„O modalitate de a ascunde temporar rădăcinile este să-ți faci o cărare adâncă pe o parte.
În acest fel vei distrage atenția de la rădăcinile crescute și diferența de culoare”, ne sfătuiește colorista Karissa Schaudt.

Oferă mai mult volum rădăcinii și îți face părul să arate mai des.

2. Folosește un spray pentru retușarea rădăcinilor

Poți folosi un spray colorat sau o pudră pentru mascarea rădăcinilor. Alege o nuanță cât mai apropiată de culoarea părului tău și pulverizează sau tamponează pe rădăcină. Aceste produse se curăță atunci când te speli pe cap și nu afectează sănătatea firului de păr.

FOLLOW ME

3. Spală-te mai rar pe cap

Când ne spălăm pe cap, pigmenții aflați în firele de păr sunt înlăturați puțin câte puțin.
„Îți poți menține culoarea mai mult timp dacă te speli mai rar pe cap, de două ori pe săptămână, și folosești un șampon special pentru protejarea culorii”, spune Schaudt.

De altfel, e important să te speli cu apă călduță, nu fierbinte. Cu cât apa este mai fierbinte cu atât mai mult va fi afectată culoarea părului.

4. Poți folosi produse speciale pentru protejarea culorii părului

„Produsele fără sulfați și fără clorură de sodiu oferă mai multă longevitate nuanței părului. În același timp, un produs care protejează părul de efectele negative ale aparatelor de styling cu căldură te ajută să menții culoarea părului”, spune specialista.

Șampoanele pentru protejarea culorii părului tău și măștile din aceeași gamă ar putea fi salvarea ta. Folosește aceste produse o dată pe săptămână și părul tău va arăta bine pentru mult mai mult timp.

5. Dacă de obicei mergi la salon NU face greșeala să te vopsești singură acasă

Este important să ai răbdare. Riști să distrugi tot ce a reușit să obțină hair-stylist-ul tău. Dacă nu ai studii în domeniu este foarte ușor să greșești culoarea, fie că alegi una mai închisă sau mai deschisă.

Acestea sunt sfaturile noastre. Dacă cunoști și alte metode prin care poți amâna momentul în care poți merge la salon, scrie în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.