Cum luptăm împotriva caniculei

Din cauza căldurii toride pe care o simţim în aceste zile caniculare si din lipsa hidratarii, cumulate cu stres este foarte probabil să vă simţiţi epuizaţi şi lipsiţi de vitalitate.

Pentru aceasta medicii recomandă să evitaţi pe cât puteţi să vă expuneţi la soare şi căldura de afară, să purtaţi haine şi accesorii din materiale uşoare şi în culori deschise, dar şi să aveţi în permanenţă la dumneavoastră o sticlă cu apă.

Pentru a preveni starea de oboseală renunţaţi la mâncărurile grele, gătite cu foarte mult ulei, ori grăsimi, evitaţi consumul de carne ori produse fast food şi mezeluri.

Renunţaţi la cafea, sucuri îmbuteliate, alcool şi ţigări.

Optaţi pentru salate din fructe şi legume proaspete, pentru peşte, lactate şi seminţe nepreparate termic. Apa nu trebuie să lipsească, dar pentru a îi da un gust mai bun transformaţi-o în limonadă şi ceaiuri -verde, de echinaceea, de ginkgo biloba, trifoi roşu, coada-calului, coada-şoricelului, mătase de porumb, cozi de cirese, frunze de mesteacăn, mentă, cicoare, sunătoare,  ceaiurile au capacitatea de a vă readuce vitalitatea. Dintre tratamentele naturiste menţionăm tratamentul cu miere şi scorţişoară. Dimineaţa consumaţi o cană cu apă în care aţi pus miere şi pudră de scorţişoară, toată ziua veţi fi în formă. Cura cu grâu încolţit este depurativă şi detoxifiantă. La fel de eficient este şi bitterul suedez, are efect tonic asupra sistemului nervos, este dezintoxicant, stimulator. Pe lângă acestea nu uitaţi de stilul de viaţă sănătos, in care să respectaţi orele de masă, de somn şi să petreceţi cât mai mult timp alături de cei dragi.

Urmăriți video aici:

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.