Cum mi-am vindecat copiii de dermatită

Frigul la noi în familie vine în primul rând cu dermatită. Atât Alex cât și Alesia au dezvoltat în ultimii ani niște forme agresive ale acestei afecțiuni. Cum vine iarna, cum apar niște pete roșii de dimensiuni diferite. Li se înroșesc obrajii, iar buzele și mâinile li se umflă în câteva minute. Amândoi se luptă cu ea de când s-au născut. Nu e ca și cum aș putea să le spun să stea și ei în casă când e frig. Sau să nu se joace în zăpadă. În cazul aceasta și dacă aș putea să fac asta, cu o bagheta fermecată probabil, tot nu aș face-o.

Am încercat creme, am consultat specialiști, am făcut tot ce trebuie și câte ceva în plus. Unele soluții/produse au avut rezultate relative, altele cam cât o plantă de aloe vera ruptă din ghiveci și pusă pe rană. Știți cum spune câteodată, așa, exagerat, că am încercat zeci de creme și niciuna nu a avut efect? Ei bine, eu pot să spun că am ajuns poate la 100.

Și ca în orice film cu final fericit, căci despre o astfel de poveste este vorba, soluția am găsit-o din întâmplare. Cuvântul potrivit fiind chiar “descoperit”. Da, am descoperit stickul de la LIPIKAR din joacă. Îl foloseam eu până atunci, iar Alesia s-a gândit să îl probeze și ea. Așa cum încearcă mai tot ce ating și îmi cumpăr eu. E în perioada aceea… cam de când s-a născut.

Roșeața i-a trecut imediat. Dacă vă spun că instantaneu, ați da vina pe bucuria încă neconsumată pe deplin a întâmplării. Și poate ați avea dreptate. Încă nu îmi vine să cred că i-au trecut petele. Același lucru s-a întâmplat și cu Alex. Același remediu, aceeași eficiență. “Calmează instantaneu senzația de mâncărime și reduce leziunile dermatitei atopice”, spune prospectul. Și așa a fost și este. Obișnuiam să aștept iarna cu oarecare scepticism știind că Alex și Alesia or să sufere această neplăcere odată cu venirea frigului și contactul cu zăpada. Lor nu le păsa, așa cum nici un trebuie. Ei trebuie să se gândească la cum să se distreze cât mai tare aceste 3 luni. Dar cu timpul, roșeața nu era doar roșeață. Li se umflau mâinile, iar usturimile erau tot mai dese.

Dermatita atopica se manifestă diferit în funcție de fiecare persoană în parte. Ceea ce au sau aveau (îndrăznesc să spun) copiii mei era o formă agresivă pe care nu voiam să o las să se agraveze. Dar nu era ceva ce puteai ignora sau alina cu ceai de mușețel. Multe persoane au o predispoziție genetică pentru dermatite, iar cazul lor este exact acesta. Cei afectați de aceste probleme au sistemul imunitar reactiv. Deoarece bariera pielii se modifică, alergenii din mediu intră în straturile inferioare ale epidermei, stimulând sistemul imunitar, care reactioneaza puternic. Acest lucru duce la mancarime, inflamatie, supurare.

Am aflat că gama Lipikar AP+ de la Roche-Posay are soluţii eficiente pentru lupta împotriva dermatitei atopice chiar și pentru nou-născuţi și e bine de știut și acest amănunt. Brandul mizează pe jumătate de secol de experiență în studii dermatologice, având un portofoliu cu produse de încredere, dar recunosc că după atâtea încercări nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Aproape că așteptam adolescența ca cei mici să scape complet de această problema.

Puteti afla mai multe detalii despre gama de ingrijire Lipikar si noua lansare Lipikar Stick pe site-ul lor. Nici nu poți să crezi că după ani de încercări, un produs cu un preț decent poate fi soluția pe care o tot căutai. Nu știu dacă rândurile acestea au sunat a reclamă, pentru că nu asta a fost intenția. Eu sper să fi sunat a entuziasm, căci asta simt și am simțit.

0 comentarii pe “Cum mi-am vindecat copiii de dermatită

  1. Cristiana Brumariu says:

    Poate ne povestesti si despre problemele pe care le au vara, cu petele de la soare. Fetita mea mereu se roseste f rau daca sta putin in soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.