#TIPS&TRICKS

Cum poți depista CAMERELE VIDEO ASCUNSE din cabinele de probă

Scris de Laura P la 11 august 2017

Te-ai întrebat vreodată cum poți detecta o cameră ascunsă într-o cabină de probă?

Nu e foarte greu: trebuie doar să intri în cabină și să încerci să suni pe cineva cu ajutorul telefonului mobil. Dacă apelul eșuează, încăperea respectivă este supravegheată cu o camera ascunsă. Această metodă funcționează deoarece undele telefonului mobil interferează cu cele ale cablului de fibră optică în timpul transferului de semnal.

Te-ai întrebat vreodată cum poți detecta o oglindă dublă?

Oglinzile se găsesc în toaletele sau grupurile sanitare publice, în vestiare, în camerele de hotel – peste tot. Ar trebui să te asiguri că oglinda din fața ta este una adevărată, normală, nu una dublă – care reflectă lumina pe suprafața vizibilă și este un geam transparent pe partea cealaltă. Astfel de oglinzi au fost de multe ori găsite în dormitoarele, băile sau vestiarele femeilor.

Dacă doar te uiți la oglindă, e greu să îți dai seama de diferență, dar poți afla adevărul dacă faci un test simplu: atinge-i suprafața cu vârful unghiei. Dacă oglinda este una normală, între unghie și imaginea sa reflectată ar trebui să existe o scurtă distanță de reflexie. Dacă înre unghia ta și imaginea reflectată nu e nicio distanță, oglinda din fața ta este una dublă, iar cineva s-ar putea să te urmărească de dincolo de perete.

 

 

De fiecare dată când ai suspiciuni, fă testul simplu cu unghia și vei scăpa imediat de bănuieli. Decalajul care apare în cazul oglinzilor simple se datorează unui motiv cât se poate de logic – oglinzile au argint pe spate, așa că e normal să existe o mică diferență datorată grosimii stratului aplicat pe spate și sub sticla oglinzii. Stratul de argint se află la suprafață în cazul oglinzilor duble.

Oglinzile sunt peste tot în jurul nostru, dar cât de multe știi despre istoria lor? Iată câteva informații nebunești despre ele care te vor face să le privești cu alți ochi:

1. Primele oglinzi au apărut în timpuri străvechi și erau niște recipiente închise la culoare umplute cu apă.

2. Oamenii au început să facă oglinzi fără apă în jurul anului 6000 î.Hr., din sticlă vulcanică lustruită.

3. Primele oglinzi din cupru lustruit au apărut în Mesopotamia.

4. Chimistul german Justus von Liebig a realizat primele oglinzi cu argint.

5. Credința că dacă spargi o oglindă vei avea ghinion timp de șapte ani își are originea în Roma antică. Romanii credeau că dacă spargi o oglindă îți distrugi sufletul.

6. Evreii acoperă toate oglinzile din casă pentru câteva zile după moartea unui membru al familiei, deoarece ei cred că oglinzile capturează spiritual mortului, care nu va putea să treacă altfel mai departe.

7. Se spune că îți poți vedea viitorul soț dacă stai ăn fața unei oglinzi vechi în timp ce îți piepteni părul și mănânci un măr. Destul de înfricoșător, nu?

Citește și:  Cum te PĂCĂLESC oglinzile din cabinele de probă ale marilor MAGAZINE. Diferențele sunt URIAȘE!!!

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să ajungi acasă și să descoperi că rochia pe care tocmai ți-ai cumpărat-o nu arată la fel de bine ca în magazine, nu te întrista. Nu ești singura care a pățit asta.

În unele cabine de probă stima noastră de sine scade semnificativ, iar altele parcă ar fi o cutie magică Photoshop. Iată un experiment cu niște fotografii făcute în cabine de probă diferite de către o tânără din SUA:

Acasă

„Nu mă consider grasă, dar, ca orice femeie, am niște zone cu probleme care ies în evidență sau nu în cabine de probă diferite.”

Citește mai jos: Diferențe MAJORE: cum artăm în REALITATE față de POZE

Zara

Mă simt de parcă aș fi intrat într-un labirint cu oglinzi și chiar mi-e frică să nu apară vreo fantomă în spatele meu. Fața mea pare foarte înfricoșătoare în lumina asta aspră.

Stradivarius

Nu e foarte spațioasă, dar mă simt ca acasă aici când nu mi-e frică de nimeni. Lumina e blândă și delicată și oglinda nu-mi distorisionează imaginea.

New Yorker

Lumina verde de aici creează o atmosferă psihedelică, iar oglinda mă face să par mai mare. Nu vreau să stau aici pentru mai mult de cinci minute.

Mango

Îmi place reflecția mea din această oglindă. Lumina nu mă deranjează la ochi și îmi cade frumos pe umeri.

H&M

Cabina asta de probă e destul de bună. Lumina e în regulă și e destul spațiu. Nu mă deranjează nimic la reflecția mea.

Bershka

Lumina asta îmi face pielea roz. Arăt ca un porcușor aici.

Reserved

Doamne, chiar așa grasă sunt? Nu-mi place cum arăt aici, plus că ușa nu se închide.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--