12 idei geniale: cum poți face curățenie ușor și rapid

Probabil că puțini sunt aceia care pot spune cu mâna pe inimă că fac curățenie cu plăcere. Totuși, nu e ca și când poți să ignori această necesitate. Tocmai pentru că e o activitate cotidiană, trebuie să învățăm cum să facem curățenie cât mai eficient.

Iată câteva trucuri foarte utile:

Menține robinetul curat pentru mai mult timp

Pentru a menține suprafețele din crom curate  mai mult timp, șterge-le cu hârtie cerată sau cu folie de copt. În curând vei vedea că este mult mai ușor decât crezi să îți cureți baia.

Folosește o șosetă pe post de mop

Dacă ai început curățenia în casă, dar ai observat  că vechiul mop nu își face treabă, poți economisi timpul pe care l-ai petrece mergând să cumperi altul nou  folosind  o șosetă flaușata în loc de mop.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Oferă-i aragazului o „nouă viață”

Petele și murdăria nu te vor mai deranja dacă ștergi suprafața aragazului cu ulei de măsline și apoi cu un prosop curat.

Scapă de petele de pe canapea

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu  cu 1/3 lingură de oțet, apă caldă și o lingură de detergent pudră, apoi freacă pata cu amestecul realizat. Bicarbonatul  ajută la reîmprospătarea țesăturilor; presară-l pe canapeaua uscată și lasă-l să acționeze câteva ore, după care curață canapeaua.

Scapă de arsurile de pe tigaie

Toarnă puțină apă în tigaie  și adaugă o cană de oțet, apoi fierbe amestecul. Când acesta începe să fiarbă, ia-l de pe aragaz și adaugă bicarbonat de sodiu, apoi toarnă apă după ce bicarbonatul și-a făcut efectul. În cazul în care tigaia nu este curățată în totalitate, mai adaugă bicarbonat și freacă cu atenție.

Cum faci un pahar să strălucească

Paharele vor deveni foarte curate dacă la speli cu apă și cu câteva picături de oțet sau dacă le freci cu sare, apoi   le lași să se usuce, fără să le ștergi.

Cum să cureți petele de pe cești

Amestecă puțină apă cu aceeași cantitate de oțet și toarnă-le în ceașcă. Lasă amestecul să acționeze timp de o oră, apoi spală ceștile.

Cum să îți cureți fierul de călcat

Pune o foaie de copt pe o bucată de lemn, apoi  acoper-o din abundență cu sare. Pornește fierul de călcat, lasă-l să se încălzească și plimbă fierul peste sare timp de un minut.

Fă-ți cada să strălucească

Amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de sodă și freacă cadă umedă. Se amestecă 60 ml de oțet cu 60 ml de înălbitor și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se clătește cada cu o cantitate mare de apă.

Scapă de petele de săpun de pe pereții de la duș

Pentru a scăpa de petele de săpun de la duș, trebuie să îți freci pereții cu un prosop umed, apoi folosește un burete curat și clătește cu apă.

Fă-ți chiuveta să strălucească

Tot ce trebuie să faci este să freci chiuveta cu sare și lămâie. Când va fi gata, chiuveta va straluci și va mirosi minunat.

Revigorează-ți canapeaua

Pentru a scăpa de mirosul  de animale de companie sau pur și simplu dacă vrei să îți faci mobiliereul să arate că nou, adaugă 10 picături de ulei de lavandă sau de lămâie într-o sticlă  cu pulverizator și se amestecă cu 1 lingură de  bicarbonat de sodiu și 2 pahare de apă caldă. Agită sticlă și pulverizează peste canapea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.