Primul lucru pe care vi-l voi spune este şi cel mai important, se referă la ora la care ne expunem la soare, iar acest lucru nu trebuie făcut fără a ne asigura că avem aplicată o cremă de protecţie solară. Dimineaţa, te poţi bucura de soare până la ora 10, apoi este bine să te retragi la umbră şi să te hidratezi suficient, cu apă la temperatura camerei, care împiedică transpiraţia excesivă.
Poţi să te mai expui razelor şi după orele 16-17, pentru că până atunci, nici măcar o cremă de protecţie solară nu te poate ajuta să nu te arzi şi să te protejeze de bolile de piele, melanom saun alte tipuri de cancer de piele.
Atenţie mare! Crema trebuie aplicată cu grijă pe toată suprafaţa pielii şi reînnoită de fiecare dată când ieşim din apă. Intervalul optim ar fi de maxim 3 ore în care crema va funcţiona.
Acordaţi atenţie produselor pe care la achiziţionaţi, citiţi eticheta şi cunoaşteţi înţelesurile ei. Neapărat să fie menţionat că produsul beneficiază de FPS şi că te protejează contra UVA şi UVB. Numărul care însoţeşte FPS este o măsură a timpului necesar pentru înroşirea pielii în urma expunerii la soare. Un produs care are factor de protecţie 15, durează de 15 ori mai mult până la apariţia arsurii, comparativ cu situaţia în care nu am aplica sub nicio formă crema.
SPF 15 absoarbe 94% din radiaţii, SPF 25 – 96%, SPF 30 – 97%, iar SPF 50 absoarbe 98% din radiaţii.
Persoanele cu tenul deschis, ochii albaştri sau verzi şi părul blond ori roşcat, care prezintă pe corp multe aluniţe, trebuie să folosească cremă cu FPS 50, în principal la primele expuneri la soare. Pielea uscată, sensibilă sau acneica necesita tratament special, de aceea trebuie să aplicăm cosmetice cu un factor FPS cât mai mare.