#TIPS&TRICKS

Cum s-au schimbat IDEALURILE de FRUMUSEȚE în ultimii 100 de ani

Scris de Laura P la 10 noiembrie 2017

Standardele de frumusețe au existat dintotdeauna. Și odată cu dezvoltarea cinematografiei, au apărut primele standarde de stil, care sunt venerate și imitate chiar și în zilele noastre. Iată cum s-au schimbat imaginile „femeii ideale” în ultimii 100 de ani.a

1. 1910: Timpul schimbării

Publicitate

La începutul anilor 1910, o „femeie ideală” era o frumusețe modestă cu bucle, ca cea reprezentată de Mary Pickford,  dar după sfârșitul Primului Război Mondial, mulți bărbați au fost șocați că, după întoarcerea acasă, și-au văzut soțiile cu tunsori diferite, acestea abordând un păr scurt. Fetele au devenit mai relaxate, nu au ezitat să folosească și cosmetice, iar femeia vampă a devenit o eroină a filmelor mute.


2. 1920: Aspectul copilăresc

Până la începutul anilor 1920, părul lung a fost complet scos din modă. În același timp, s-a născut un cult al „tinereții veșnice” și au apărut noi tratamente cosmetice care ajutau la ascunderea imperfecțiunilor.

Publicitate

3. 1930: Glamour

„Idealul feminin” în acest deceniu a fost reprezentat de femei înalte și subțiri cu trăsături obișnuite, gene lungi și sprâncene subțiri, în formă impecabilă. În anii 1930 a apărut pentru prima dată ceea ce mai târziu s-a numit glamour.

4. 1940: Femeile puternice

Publicitate

În acea perioadă, frumuseța nu a mai fost un aspect pus pe primul loc. Războaiele și-au spus cuvântul și chiar și la actrițele de la Hollywood s-a simțit o retragere.

5.1950: Icon

Anii 1950 vor rămâne întotdeauna în istorie ca o nouă viziune asupra frumuseții feminine, reprezentată de către Marilyn Monroe, Sophia Loren, Jane Mansfield, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor și alte frumuseți.  Imaginea canonică a acelui timp era ilustrată de șoldurile proeminente și de pieptul generos, împreună cu o talie de albină, umeri înguși și picioare subțiri.

6. Anii 1960: Frumusețea miniaturală

Printre idealurile de frumusețe feminină din anii 1960 a fost și Nancy Sinatra. Aceasta arăta spectaculos în rochiile și fustele mini. Toate fetele visau la un corp ca al acesteia, ținând diete drastice.

7. 1970: Divele Disco

Modalitățile dureroare și costisitoare de înfrumusețare au rămas în trecut – pentru o vreme. În anii 1970, fetele slabe, dar puternice, au devenit populare. Cele care făceau foarte mult sport și dans, precum actrița Faerra Fawcett și cântăreața Donna Summer, erau cele mai apreciate.

8. 1980: Regina Aerobicului

Atletismul a fost, de asemenea, practicat în anii 1980: la acea vreme a început o nebunie pentru aerobic. Printre starurile recunoscute ale stilului au fost Madonna și Grace Jones, și multe au copiat cu sârguință imaginea lor. Și, bineînțeles, erau la modă coafurile nebune pe care ni le amintim cu toții.

9. 1990: Supermodele

Idealul de frumusețe în acest deceniu poate fi reprezentat de supermodele – cum ar fi Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Kate Moss.

10. Anii 2000: Femeile slabe și bronzate

Idealul feminin din anii 1990 a fost înlocuit de moda pentru un corp sănătos, acoperit cu nelipsitul bronz. Femeile slabe nu mai erau în vogă, frumusețea începând să se bazeze mai mult pe forme.

2010: Formele cu forme voluptoase


Pentru prima dată după multe decenii, formele au ajuns sa fie din nou în vogă.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--