Cum să ai o familie FERICITĂ și unită

Familia e cea mai mare comoară pe care o avem, așa că trebuie să depunem eforturi pentru a o ține aproape și a ne bucura de armonie în casă.

Indiferent de greutățile care apar, trebuie să încercăm întotdeauna să facem tot ce ne stă în putință pentru a ține familia aproape și pentru a petrece cât mai mult timp alături de cei dragi.

Iată 10 lucruri pe care le poți face pentru a avea o familie mai fericită:

 

1. Să faci eforturi

Pentru ca lucrurile să funcţioneze,  e nevoie de efort şi dedicare. Dacă lucraţi împreună ca familie, vă veţi spori fericirea şi bunăstarea în casă.

2. Trasează scopuri

FOLLOW ME

Stai deoparte un timp şi întreabă-te care este misiunea unei familii, ce înseamnă asta cu adevărat şi care sunt valorile ei.I dentifică valorile tale principaleintr-o familie. Identifică tipul de familie la care visezi.

3. Lasă copiii să fie autoritari

Abilităţile executive ajută copiii să evite distragerileşi să evalueze consecinţele faptelor lor.

4. Povestește-le copiilor despre istoria familiei tale

Învaţă-ţi copiii să-şi amintească de unde provin-este o lecţie valoroasă.

5. Practică intermedierea eficace

Cere-le copiilor să propună 3 soluţii în rezolvarea unui conflict. Apoi întreabă-i care dintre cele 3 soluţii li s-au părut cea mai potrivită.

6. Limitează stresul

Într-un sondaj, copiii au fost întrebaţi care este cea mai mare dorinţă a lor în legătură cu părinţii. Cel mai comun răspuns a fost ca părinţii să fie mai puţin obosiţi şi mai puţin stresaţi.

7. Luați cina împreună

Un studiu a arătat că timpul petrecut cu familia a ajutat la diminuarea problemelor de comportament şi a crescut performanțele şcoalare.

8. Ţine întruniri de familie

Întâlniți-vă măcar o dată pe lună în formulă extinsă (bunici, frați, verișori) și povestiți ce ați mai făcut în ultima vreme și ce planuri aveți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.