Să alegi un parfum care va reflecta 100% din natura personalității tale este mult mai greu decât ar părea. Din păcate, înainte de a găsești mirosul care ți se potrivește, trebuie să încerci zeci de parfumuri. Dar există câteva trucuri care te vor ajuta să reduci căutările la minimum.
Iată mic ghid care te va ajuta să găsești în sfârșit ceea ce cauți atât de mult. În plus, vei afla câteva secrete ale durabilității și aplicației corecte, astfel încât compoziția preferată să rămână cu tine cât mai mult timp posibil.
Cum să te pregătești înainte de a alege un parfum
Poate că va părea surprinzător, dar înainte de a merge la magazin pentru parfumul viselor tale, ar trebui să te pregătești acasă. Desigur, deja știi ce arome preferi: citrice sau fructe, mosc etc.
Scapă de toate prejudecățile și elimină din minte imaginile inspirate din publicitate. Alege mai întâi parfumul și nu o sticlă sau un pachet frumos. Un miros frumos se poate ascunde într-o sticlă complet banală și plictisitoare.
Vino la magazin singur: astfel încât să nu te grăbești nicăieri și vei putea alege un parfum care să îți fi potrivit ție și nu altcuiva.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
Nu alege parfumul în grabă sau după o zi grea, mergi la magazin atunci când ai o stare de spirit bună.
Dacă ai încercat 3-4 mirosuri, dar nici unul dintre ele nu îți place, căutarea este mai bine să continue în altă zi, pentru că nasul e deja obosit și nu mai e în măsură să evalueze și alte arome.
Cum să miroși parfumul din magazin
Mai întâi de toate, aplică-l pe hârtie blotter. Nu are niciun sens să inhalezi parfum dintr-un capac sau să îl pulverizezi în aer.
Dacă parfumul ți se potrivește, pune-l pe încheietura mâinii și așteaptă puțin.
De ce încheietura mâinii? Acolo există puls, ceea ce înseamnă că parfumul va fi dezvăluit mai bine, pe lângă faptul că este destul de departe de nas, nu vei avea timp să te adaptezi la compoziție și vei fi capabili să îți dai seama mai bine.
Apropo, boabele de cafea, care pot fi găsite în magazinele de parfumuri, nu ajută la înfrângerea oboselii olfactive. Este mult mai eficient să bei apă rece sau să iei aer curat.
De ce depinde persistența parfumului
Nu în ultimul rând, stabilitatea compoziției de parfum este influențată de concentrația compușilor aromatici. Cu cât este mai mare, cu atât parfumul este mai intens și cu atât mai mult va fi simțit pe piele.
Eau Frache: concentrație – 1-3%, rezistență – mai puțin de 2 ore;
Eau de Köln: concentrație – 2-4%, rezistență – până la 2 ore;
Eau de Toilette: concentrație – 5-15%, durabilitate – până la 4 ore;
Eau de Parfum: concentrație – 15-20%, rezistență – până la 5-6 ore;
Parfum: concentrație – 20-30%, durabilitate – până la 10 ore.
Persistența depinde, de asemenea, de notele care figurează în compoziție. Aromele includ de obicei 3 ingrediente.
Notele de top sunt ceea ce simți mai întâi când te întâlnești cu mirosul. Durabilitatea acestora nu depășește de obicei o oră.
Notele de inimă arată modul în care se dezvăluie parfumul. Aici găsești fructe, apă, note florale.
Notele de bază – determină fermitatea și traseul de aromă. Acestea sunt note lemnoase, chihlimbar.
Cum se aplică parfumul
Odată ce evaporarea parfumului se ridică de jos în sus, cel mai bine este să-l aplici pe genunchi, coate, încheieturi, în zona gleznelor. Dacă ești obișnuit să pulverizezi parfum în jurul gâtului, aplică-l în zona arterei carotide.
Pentru a menține parfumul mai mult, pielea trebuie umezită înainte de aplicare. În mod ideal, cu o loțiune din aceeași linie ca și parfumul, dar orice altă cremă hidratantă fără parfum poate fi bună.
Chiar nu stiam atatea lucruri despre parfumurii.