Cum să alegi PARFUMUL perfect pentru tine

Să alegi un parfum care va reflecta 100% din natura personalității tale este mult mai greu decât ar părea. Din păcate, înainte de a găsești mirosul care ți se potrivește, trebuie să încerci zeci de parfumuri. Dar există câteva trucuri care te vor ajuta să reduci căutările la minimum.

Iată mic ghid care te va ajuta să găsești în sfârșit ceea ce cauți atât de mult. În plus, vei afla câteva secrete ale durabilității și aplicației corecte, astfel încât compoziția preferată să rămână cu tine cât mai mult timp posibil.

Cum să te pregătești înainte de a alege un parfum

Poate că va părea surprinzător, dar înainte de a merge la magazin pentru parfumul viselor tale, ar trebui să te pregătești acasă. Desigur, deja știi ce arome preferi: citrice sau fructe, mosc etc.

Scapă de toate prejudecățile și elimină din minte imaginile inspirate din publicitate. Alege mai întâi parfumul și nu o sticlă sau un pachet frumos. Un miros frumos se poate ascunde într-o sticlă complet banală și plictisitoare.

Vino la magazin singur: astfel încât să nu te grăbești nicăieri și vei putea alege un parfum care să îți fi potrivit ție și nu altcuiva.

FOLLOW ME

Nu alege parfumul în grabă sau după o zi grea, mergi la magazin atunci când ai o stare de spirit bună.

Dacă ai încercat 3-4 mirosuri, dar nici unul dintre ele nu îți place, căutarea este mai bine să continue în altă zi, pentru că nasul e deja obosit și nu mai e în măsură să evalueze și alte arome.

Cum să miroși parfumul din magazin

Mai întâi de toate, aplică-l pe hârtie blotter. Nu are niciun sens să inhalezi parfum dintr-un capac sau să îl pulverizezi în aer.
Dacă parfumul ți se potrivește, pune-l pe încheietura mâinii și așteaptă puțin.

De ce încheietura mâinii? Acolo există puls, ceea ce înseamnă că parfumul va fi dezvăluit mai bine, pe lângă faptul că este destul de departe de nas, nu vei avea timp să te adaptezi la compoziție și vei fi capabili să îți dai seama mai bine.

Apropo, boabele de cafea, care pot fi găsite în magazinele de parfumuri, nu ajută la înfrângerea oboselii olfactive. Este mult mai eficient să bei apă rece sau să iei aer curat.

De ce depinde persistența parfumului

Nu în ultimul rând, stabilitatea compoziției de parfum este influențată de concentrația compușilor aromatici. Cu cât este mai mare, cu atât parfumul este mai intens și cu atât mai mult va fi simțit pe piele.

Eau Frache: concentrație – 1-3%, rezistență – mai puțin de 2 ore;

Eau de Köln: concentrație – 2-4%, rezistență – până la 2 ore;

Eau de Toilette: concentrație – 5-15%, durabilitate – până la 4 ore;

Eau de Parfum: concentrație – 15-20%, rezistență – până la 5-6 ore;

Parfum: concentrație – 20-30%, durabilitate – până la 10 ore.

Persistența depinde, de asemenea, de notele care figurează în compoziție. Aromele includ de obicei 3 ingrediente.

Notele de top sunt ceea ce simți mai întâi când te întâlnești cu mirosul. Durabilitatea acestora nu depășește de obicei o oră.

Notele de inimă arată modul în care se dezvăluie parfumul. Aici găsești fructe, apă, note florale.

Notele de bază – determină fermitatea și traseul de aromă. Acestea sunt note lemnoase, chihlimbar.

Cum se aplică parfumul

Odată ce evaporarea parfumului se ridică de jos în sus, cel mai bine este să-l aplici pe genunchi, coate, încheieturi, în zona gleznelor. Dacă ești obișnuit să pulverizezi parfum în jurul gâtului, aplică-l în zona arterei carotide.

Pentru a menține parfumul mai mult, pielea trebuie umezită înainte de aplicare. În mod ideal, cu o loțiune din aceeași linie ca și parfumul, dar orice altă cremă hidratantă fără parfum poate fi bună.

0 comentarii pe “Cum să alegi PARFUMUL perfect pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.