Cum să alegi PARFUMUL perfect pentru tine


Să alegi un parfum care va reflecta 100% din natura personalității tale este mult mai greu decât ar părea. Din păcate, înainte de a găsești mirosul care ți se potrivește, trebuie să încerci zeci de parfumuri. Dar există câteva trucuri care te vor ajuta să reduci căutările la minimum.

Iată mic ghid care te va ajuta să găsești în sfârșit ceea ce cauți atât de mult. În plus, vei afla câteva secrete ale durabilității și aplicației corecte, astfel încât compoziția preferată să rămână cu tine cât mai mult timp posibil.

Cum să te pregătești înainte de a alege un parfum

Poate că va părea surprinzător, dar înainte de a merge la magazin pentru parfumul viselor tale, ar trebui să te pregătești acasă. Desigur, deja știi ce arome preferi: citrice sau fructe, mosc etc.


Scapă de toate prejudecățile și elimină din minte imaginile inspirate din publicitate. Alege mai întâi parfumul și nu o sticlă sau un pachet frumos. Un miros frumos se poate ascunde într-o sticlă complet banală și plictisitoare.

Vino la magazin singur: astfel încât să nu te grăbești nicăieri și vei putea alege un parfum care să îți fi potrivit ție și nu altcuiva.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Nu alege parfumul în grabă sau după o zi grea, mergi la magazin atunci când ai o stare de spirit bună.

Dacă ai încercat 3-4 mirosuri, dar nici unul dintre ele nu îți place, căutarea este mai bine să continue în altă zi, pentru că nasul e deja obosit și nu mai e în măsură să evalueze și alte arome.

Cum să miroși parfumul din magazin

Mai întâi de toate, aplică-l pe hârtie blotter. Nu are niciun sens să inhalezi parfum dintr-un capac sau să îl pulverizezi în aer.
Dacă parfumul ți se potrivește, pune-l pe încheietura mâinii și așteaptă puțin.

De ce încheietura mâinii? Acolo există puls, ceea ce înseamnă că parfumul va fi dezvăluit mai bine, pe lângă faptul că este destul de departe de nas, nu vei avea timp să te adaptezi la compoziție și vei fi capabili să îți dai seama mai bine.

Apropo, boabele de cafea, care pot fi găsite în magazinele de parfumuri, nu ajută la înfrângerea oboselii olfactive. Este mult mai eficient să bei apă rece sau să iei aer curat.

De ce depinde persistența parfumului

Nu în ultimul rând, stabilitatea compoziției de parfum este influențată de concentrația compușilor aromatici. Cu cât este mai mare, cu atât parfumul este mai intens și cu atât mai mult va fi simțit pe piele.

Eau Frache: concentrație – 1-3%, rezistență – mai puțin de 2 ore;

Eau de Köln: concentrație – 2-4%, rezistență – până la 2 ore;

Eau de Toilette: concentrație – 5-15%, durabilitate – până la 4 ore;

Eau de Parfum: concentrație – 15-20%, rezistență – până la 5-6 ore;

Parfum: concentrație – 20-30%, durabilitate – până la 10 ore.

Persistența depinde, de asemenea, de notele care figurează în compoziție. Aromele includ de obicei 3 ingrediente.

Notele de top sunt ceea ce simți mai întâi când te întâlnești cu mirosul. Durabilitatea acestora nu depășește de obicei o oră.

Notele de inimă arată modul în care se dezvăluie parfumul. Aici găsești fructe, apă, note florale.

Notele de bază – determină fermitatea și traseul de aromă. Acestea sunt note lemnoase, chihlimbar.

Cum se aplică parfumul

Odată ce evaporarea parfumului se ridică de jos în sus, cel mai bine este să-l aplici pe genunchi, coate, încheieturi, în zona gleznelor. Dacă ești obișnuit să pulverizezi parfum în jurul gâtului, aplică-l în zona arterei carotide.

Pentru a menține parfumul mai mult, pielea trebuie umezită înainte de aplicare. În mod ideal, cu o loțiune din aceeași linie ca și parfumul, dar orice altă cremă hidratantă fără parfum poate fi bună.


0 comentarii pe “Cum să alegi PARFUMUL perfect pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.