#TIPS&TRICKS

Cum să cureți mucegaiul. Soluția preparată în casă care dă rezultate sigure

Scris de Laura P la 17 iunie 2020

Este un proces destul de ușor să îndepărtezi mucegaiul din casa ta, mai ales din cabina de duș. Este nevoie doar de câteva lucruri pe care probabil le ai deja în casă și aproximativ o oră din timpul tău.

Pentru a începe, ai nevoie de o periuță de dinți veche, o ceașcă de unică folosință, bicarbonat de sodiu și înălbitor. Amestecă aproximativ 1/2 cană de înălbitor cu aproximativ o cană de bicarbonat de sodiu într-o cană de unică folosință. Poți modifica cantitățile în funcție de câtă soluție ai nevoie. Însă, la final trebuie să aibă consistența unei paste de dinți.

Publicitate

Cum să cureți mucegaiul. Soluția preparată în casă care dă rezultate sigure

O dată ce ați făcut amestecul, cu ajutorul periuței de dinți ia din această pastă și aplică pe zona în care este mucegai. Puteți încerca înițial, pe o bucățică mică din acel spațiu pentru a vă asigura că nu dereriorează materialul care trebuie curățat. Stratul aplicat trebuie să fie suficient de gros astfel încât murdăria să fie acoperită complet. Trebuie să lăsați să acționeze pentru 30 de minute. ATENȚIE! Are un miros înțepător și ar fi bine să deschideți o fereastră și să nu stați acolo în cele 30 de minute.


După 30 de minute, verificați amestecul de înălbitor și asigurați-vă că acesta încă acoperă în totalitate mucegaiul. Dacă este nevoie, adăugați încă un pic de înălbitor în cocă. Apoi, setați un cronometru pentru încă 30 de minute.

După ce timpul s-a scurs, folosiți periuța și apă caldă pentru a freca această zonă. Frecați bine pentru 1-2 astfel încât să eliminați tot înălbitorul de pe suprafață. Dacă vedeți că a mai rămas puțin mucegai puteți încerca din nou acești pași pentru a scăpa de tot.

Publicitate

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--