Cum să faci salata perfectă

Nu e atât de ușor precum ți-ai putea închipui. Salata perfectă necesită anumite ingrediente, în proporții diferite, multă dragoste desigur și un apetit ridicat pentru legume proaspete. Dacă ai încercat să faci de câteva ori Caesar sau Tuna dar nu ți-a ieșit ca la restaurant, înseamnă că nu ai ținut cont de câteva reguli de aur (stai liniștită, și eu le-am învățat de curând):

1. Ce NU trebuie să lipsească dintr-o salată: legume, dressing, gustări crocante (nuci, crutoane, semințe), proteine (opțional carne/brânză) și topping extra (ierburi, fructe, etc)

salad-264826_1280-1024x682-2690204

2. Alege legumele cu grijă – frunze de salată verde sau baby spinach pentru salate ușoare; rucola și alte legume un pic amărui pentru dressing-uri serioase sau varză pentru salate marinate. Dovleceii sau vinetele la grill dau un gust afumat salatei, așa că ai grijă când mergi pe varianta asta. Cele murate dau un gust puternic salatei deci ar trebui folosite în cantități mici, alături de legumele proaspete.

food-645671_1280-682x1024-4725953

3. Dressing – ai de ales între vinaigrette și sosuri cremoase. Vinaigrette se face cu ulei de măsline și oțet sau suc de lămâie. Un sos cremos poate ieși din brânză cu mucegai (alături de andive), maioneză sau iaurt.

4. În categoria crocante intră semințe de dovleac/susan/in/floarea soarelui și cânepă, nuci prăjite și apoi tocate mărunt, crutoane din pâine mai veche.

salmon-518032_1280-1024x768-9863386

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

5. Ce intră la extra? Cam ce vrei tu. Recomandările mele – mentă, busuioc, coriandru proaspăt / merișoare, stafide chiar și avocado / proteine precum curcan la grill rece, ouă poșate, cam orice tip de brânză / quinoa, cușcuș, bulgur. Nu uita – toate acestea sunt toppinguri, lasă salata, frunzele de spanac sau de varză, legumele să fie vedetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.