Cum să faci salata perfectă

Nu e atât de ușor precum ți-ai putea închipui. Salata perfectă necesită anumite ingrediente, în proporții diferite, multă dragoste desigur și un apetit ridicat pentru legume proaspete. Dacă ai încercat să faci de câteva ori Caesar sau Tuna dar nu ți-a ieșit ca la restaurant, înseamnă că nu ai ținut cont de câteva reguli de aur (stai liniștită, și eu le-am învățat de curând):

1. Ce NU trebuie să lipsească dintr-o salată: legume, dressing, gustări crocante (nuci, crutoane, semințe), proteine (opțional carne/brânză) și topping extra (ierburi, fructe, etc)

salad-264826_1280-1024x682-2690204

2. Alege legumele cu grijă – frunze de salată verde sau baby spinach pentru salate ușoare; rucola și alte legume un pic amărui pentru dressing-uri serioase sau varză pentru salate marinate. Dovleceii sau vinetele la grill dau un gust afumat salatei, așa că ai grijă când mergi pe varianta asta. Cele murate dau un gust puternic salatei deci ar trebui folosite în cantități mici, alături de legumele proaspete.

food-645671_1280-682x1024-4725953

3. Dressing – ai de ales între vinaigrette și sosuri cremoase. Vinaigrette se face cu ulei de măsline și oțet sau suc de lămâie. Un sos cremos poate ieși din brânză cu mucegai (alături de andive), maioneză sau iaurt.

4. În categoria crocante intră semințe de dovleac/susan/in/floarea soarelui și cânepă, nuci prăjite și apoi tocate mărunt, crutoane din pâine mai veche.

salmon-518032_1280-1024x768-9863386

FOLLOW ME

5. Ce intră la extra? Cam ce vrei tu. Recomandările mele – mentă, busuioc, coriandru proaspăt / merișoare, stafide chiar și avocado / proteine precum curcan la grill rece, ouă poșate, cam orice tip de brânză / quinoa, cușcuș, bulgur. Nu uita – toate acestea sunt toppinguri, lasă salata, frunzele de spanac sau de varză, legumele să fie vedetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.