Cum să fii mai motivat. Sfaturi de la oamenii de știință

Cum să fii mai motivat. Sfaturi de la oamenii de știință

Ni se întâmplă, uneori, să avem o perioadă mai lungă de timp în care să ne simțim în fiecare zi ca într-o zi de luni și în care trebuie să îți împingi limitele mai mult ca de obicei. Oamenii de știință ne spun că există moduri în care să ne automotivăm, în special atunci când vrem să ajungem undeva, să realizăm ceva. Din nefericire, oamenii merg în direcția greșită atunci când vor să îți găsească motivația – fie că se leagă de scopuri mult prea înalte pe care nu le pot atinge, fie că lasă lucrurile prea mult să se așeze de la sine.

Sfaturile care te vor ajuta să fii mult mai motivat:

1. Crede că ai voință nelimitată și crede în tine – atunci când te gândești la motivație, ce vezi? Vezi o resursă nesecată sau observi cum se reduce nivelul, lăsându-te epuizat? Se pare că punctul de vedere este destul de comun și este foarte important. Un studiu recent a dezvăluit că dacă motivația ta este de nesecat, o resursă infinită care este mereu acolo, atunci este clar că nivelul nu va scădea.

2. Găsește-ți pasiunea – atunci când facem ceva ce ne place cu adevărat, suntem mult mai deschiși și mai motivați, în special dacă pasiunea noastră a devenit munca noastră de zi cu zi.

3. Setează-ți un scop corespunzător – cercetările recente susțin că un scop realist, dar destul de înalt, este foarte important. Poți face mult mai mult decât ce crezi tu că este posibil pentru viitorul apropiat.

4. Sărbătorește micile victorii – ca cei mai mulți antreprenori, probabil că ai scopuri setate pe termen lung, iar acestea nu se ating peste noapte. Tocmai de aceea ar trebui să îți răsplătești micile victorii, pentru că asta te va face să te simți mult mai bine în pielea ta, te va face să simți că nu ai muncit în van.

5. Înconjoară-te de oameni care au aceleași principii de viață ca și tine – oamenii de știință au descoperit că oamenii sunt foarte influențați în comportament de cercul de prieteni sau de colegii de la muncă. Atunci când îți petreci timpul cu oameni care sunt foarte motivați, vei tinde să fii și tu mai motivat.

6. Persistă, persistă, persistă – uneori ne este mai ușor să ne simțim mai nemotivați sau mai puțin ambițioși, în special atunci când succesul nu vine pe tavă din prima zi. Cu cât înțelegem că lucrurile nu ni se oferă pe tavă din prima, cu atât ne va fi mai ușor să rămânem motivați și să reușim.

7. Asumă-ți – atunci când alegi să mergi pe un drum este important să îți asumi această alegere. Câștigul autonomiei asupra muncii tale este un pas mare, iar asta se aplică și în cazul succesului și în cazul eșecului.

8. Trebuie să simți ceva – nu putem să uităm că un scop bine setat provine dintr-o dorință adâncă de a realiza ceva. În momentul în care mintea îți este setată pe scop și ești entuziastmat pentru proiectul respectiv, lucrurile nu au cum să nu meargă în direcția potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.