7 TRUCURI prin care înveți cum să ieși bine în POZA de BULETIN sau documente importante


Nu este nici un secret faptul că mulți dintre noi dintr-un motiv sau altul suntem nemulțumiți de fotografia din buletin, pașaport sau diverse legitimații.

Desigur, dacă și pe tine te nemulțumește poza din pașaport, nu e niciun motiv să te superi, mai ales că îl folosești doar de câteva ori în viață. Dar dacă e timpul să-l înlocuiești, sau trebuie să te fotografiezi pentru vize, cărți de identitate și alte documente, atunci următoarele sfaturi îți vor prinde foarte bine dacă vrei să faci o poză reușită.

1. Încearcă să nu îți ridici bărbia

Una dintre cele mai frecvente greșeli: dorești să îți îndrepți postura, dar ridici bărbia prea sus și, ca rezultat, pare că nările tale privesc camera. Fotografia se dovedește a fi tensionată și nenaturală, în plus, această postură face bărbia să pară masivă și adaugă kilograme în plus. Încearcă să îți îndrepți ușor umerii, fără a trage capul după ei.


2. Nu-ți da capul în jos

Cu toate acestea, nu este necesar să îndrepți prea mult capu și bărbia pentru că astfel riști să obții o bărbie dublă. Ține capul drept și privirea înainte, daru nu coborî bărbia în jos.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Abține-te de la un zâmbet larg

În conformitate cu standardele moderne adoptate în majoritatea țărilor, un zâmbet larg este inadecvat pentru fotografiile pe documente, deoarece poate distorsiona caracteristicile faciale. Cu toate acestea, schițarea unui zâmbet discret este acceptabilă – pentru asta trebuie să ridici ușor colțurile gurii.

4. Nu te încrunta

Mult mai puternic decât lipsa unui zâmbet, fotografiile pot fi ruinate de încruntare. Pentru a împiedica acest lucru, încearcă să ridici ușor sprâncenele, ca și cum te surprinde plăcut ceva. Este important să nu exagerezi, pentru că vei arăta ca și cum ai fi avut un șoc.

5. Ai grijă de părul tău

Optează pentru un stil elegant în ceea ce privește coafura, evitând coafuri mari cu accesorii și bretonuri prea lungi. Pentru majoritatea fotografiilor oficiale, există cerințe conform cărora părul nu trebuie să acopere sprâncenele și ochii. Dacă porți o coafură „la zero”, trebuie să te asiguri că capul nu strălucește.

6. Machiajul

Principalul lucru pe care trebuie evitat în machiaj – sunt texturi perlate și sclipici (luciu de buze, umbre lucioase, highlighter, etc …), care, în combinație cu blițul poate provoca efectul de orbire pe fotografii, și chiar și vizual vei arăta mai în vârstă. Ideal va fi un ton mat.

Un alt punct important sunt sprâncenele și genele. Acestea ar trebui să fie clar delimitate, ca atunci când faci fotografie, aceste părți ale feței să fie vizibile. Rujul e mai bine să îl alegi într-o nuanță mată, aproape de culoarea tonului natural al buzelor, evitând nuanțele prea intense.

7. Alege ținuta potrivită

În majoritatea fotografiilor de documentele îți apare doar fața, deci nu are sens să te îmbraci într-un mod special. Trebuie doar să acorzi atenție unor mici detalii. Renunță la accesoriile voluminoase, dar și la un guler mare. Având în vedere încadrarea, poate crea iluzia că ai o cocoașă pe spate. Opțiunea ideală – un top simplu monocrom închis sau un tricou.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.