7 TRUCURI prin care înveți cum să ieși bine în POZA de BULETIN sau documente importante

Nu este nici un secret faptul că mulți dintre noi dintr-un motiv sau altul suntem nemulțumiți de fotografia din buletin, pașaport sau diverse legitimații.

Desigur, dacă și pe tine te nemulțumește poza din pașaport, nu e niciun motiv să te superi, mai ales că îl folosești doar de câteva ori în viață. Dar dacă e timpul să-l înlocuiești, sau trebuie să te fotografiezi pentru vize, cărți de identitate și alte documente, atunci următoarele sfaturi îți vor prinde foarte bine dacă vrei să faci o poză reușită.

1. Încearcă să nu îți ridici bărbia

Una dintre cele mai frecvente greșeli: dorești să îți îndrepți postura, dar ridici bărbia prea sus și, ca rezultat, pare că nările tale privesc camera. Fotografia se dovedește a fi tensionată și nenaturală, în plus, această postură face bărbia să pară masivă și adaugă kilograme în plus. Încearcă să îți îndrepți ușor umerii, fără a trage capul după ei.

2. Nu-ți da capul în jos

Cu toate acestea, nu este necesar să îndrepți prea mult capu și bărbia pentru că astfel riști să obții o bărbie dublă. Ține capul drept și privirea înainte, daru nu coborî bărbia în jos.

FOLLOW ME

3. Abține-te de la un zâmbet larg

În conformitate cu standardele moderne adoptate în majoritatea țărilor, un zâmbet larg este inadecvat pentru fotografiile pe documente, deoarece poate distorsiona caracteristicile faciale. Cu toate acestea, schițarea unui zâmbet discret este acceptabilă – pentru asta trebuie să ridici ușor colțurile gurii.

4. Nu te încrunta

Mult mai puternic decât lipsa unui zâmbet, fotografiile pot fi ruinate de încruntare. Pentru a împiedica acest lucru, încearcă să ridici ușor sprâncenele, ca și cum te surprinde plăcut ceva. Este important să nu exagerezi, pentru că vei arăta ca și cum ai fi avut un șoc.

5. Ai grijă de părul tău

Optează pentru un stil elegant în ceea ce privește coafura, evitând coafuri mari cu accesorii și bretonuri prea lungi. Pentru majoritatea fotografiilor oficiale, există cerințe conform cărora părul nu trebuie să acopere sprâncenele și ochii. Dacă porți o coafură „la zero”, trebuie să te asiguri că capul nu strălucește.

6. Machiajul

Principalul lucru pe care trebuie evitat în machiaj – sunt texturi perlate și sclipici (luciu de buze, umbre lucioase, highlighter, etc …), care, în combinație cu blițul poate provoca efectul de orbire pe fotografii, și chiar și vizual vei arăta mai în vârstă. Ideal va fi un ton mat.

Un alt punct important sunt sprâncenele și genele. Acestea ar trebui să fie clar delimitate, ca atunci când faci fotografie, aceste părți ale feței să fie vizibile. Rujul e mai bine să îl alegi într-o nuanță mată, aproape de culoarea tonului natural al buzelor, evitând nuanțele prea intense.

7. Alege ținuta potrivită

În majoritatea fotografiilor de documentele îți apare doar fața, deci nu are sens să te îmbraci într-un mod special. Trebuie doar să acorzi atenție unor mici detalii. Renunță la accesoriile voluminoase, dar și la un guler mare. Având în vedere încadrarea, poate crea iluzia că ai o cocoașă pe spate. Opțiunea ideală – un top simplu monocrom închis sau un tricou.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.