Cum să îți alegi tunsoarea în funcție de forma feței

Fiecare dintre noi visează la o coafură ideală, care va sublinia în mod avantajos trăsăturile feței și va ascunde defectele. Acum există o varietate de stiluri și e dificil să alegi. Totodată, a devenit foarte la modă să se urmeze tendințele, „tunsoarea sezonului“, „culoarea sezonului“ și așa mai departe.

Dar trebuie să alegi ceva care să te avantajeze, indiferent dacă e ceva la modă sau o tunsoare clasică. Totul depinde doar de forma feței.

1. Față rotundă

1-521x600-1401754

Un păr îndreptat, prins și lipit de cap, nu numai că ți-ar sublinia lărgimea chipului, ci ți-ar adăuga și câțiva ani în plus. Ideea este de a extinde vizual fața. O tunsoare bob și niște bucle lejere te-ar face să arăți fermecător. Optează pentru coafuri cu mai mult volum.

2. Fața pătrată

FOLLOW ME

O bărbie alungită atrage atenția asupra maxilarului lat și pătrat al Oliviei Wilde. Cu ajutorul părului lung, fața pare mai plăcută.

Ceea ce nu este potrivit: linii prea grafice, simetrice în coafura vor accentua doar unghiul acestei fețe. Astfel, ar trebui să ai grijă la tunsorile scurte. În schimb, părul lung va atrage atenția de la marginile unghiulare ale feței. Dacă vrei breton, este mai bine să alegi un breton lung pe o parte, mai degrabă decât o linie dreaptă.

3. Față triunghiulară și în formă de inimă

3-450x600-2485378

Absența unui breton ar accentua mărimea frunții, așa că nu ezita să îți faci un breton. Este necesar să se evite un volum mare de păr în partea superioară a capului și să se creeze un volum în partea inferioară.

4. Fața diamant

4-600x401-7044734

Dacă nu știi cum arată fața în fomă de diamant gândește-te la celebra cântăreață Ciara. Volumul mare pe partea de sus face ca capul Ciarei să fie disproporționat, iar fața pare prea mică din cauza bretonul prea lung.

Fața cu forma unui diamant este asemănătoare feței ovale, doar că prima are o frunte și o bărbie mai îngustă și pomeți mai proeminenți. Dacă te regăsești, ar trebui să eviți tunsorile scurte, care se termină la nivelul obrazului. În schimb o tunsoare bob, care cade sub bărbie ar putea rotunji bărbia ascuțită sau să-ți lași părul lung.

5. Fețe dreptunghiulare

5-6997199

Un bob drept fără breton face ca o față dreptunghiulară să fie prea lungă și dură. Dar, cu bucle luxuriante, vei fi pur și simplu uimitoare.

Este, deci contraindicată purtarea părului drept. De ce? Deoarece se extinde și mai mult fața. Coafuri înalte (coadă, coc), de asemenea, măresc vizual fata. Un breton lung, împărțit în două părți printr-o cărare dreaptă, nu este, de asemenea, cea mai bună soluție – va crește și lungimea feței. Tunsorile scurte merg rareori la fete cu acest tip de față.

Alege o coafură care face fața mai rotundă și mai scurtă. O tunsoare în mai multe straturi ar fi potrivită. De asemenea, e bine să alegi să îți ondulezi părul.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.