Cum să pregătim copiii pentru sezonul rece

Deși ne mai bucurăm de câteva zile însorite, sezonul rece se apropie cu pași repezi. Totodată, intrarea în comunitate reprezintă o perioadă stresantă pentru părinți și copii, iar acum este momentul perfect  să acționăm pentru a întări imunitatea celor mici și a preveni absențele de la școală sau grădiniță cauzate de răceală sau gripă.

Cum putem întări imunitatea copiilor

Pasul 1: Odihna 

Pentru a face trecerea de la vacanță la viața în colectivitate mai ușoară, este crucial ca cei mici să beneficieze de un somn corespunzător. Programul de somn trebuie să fie ajustat astfel încât să le ofere suficiente ore de odihnă, întrucât organismul are nevoie de acest timp pentru a se reface. Ora de culcare ar trebui să fie adaptată vârstei copiilor, dar având în vedere că majoritatea școlilor și grădinițelor încep în jurul orei 8 dimineața, asigurați-vă că cei mici dorm cel puțin 10-11 ore (ceea ce înseamnă că ar trebui să fie la culcare până la ora 21).

Pasul 2: Alimentația

După somn, următorul pas important este asigurarea unei alimentații echilibrate și sănătoase. Evitați excesul de carbohidrați și zahăr, deoarece acestea pot afecta imunitatea. Nu este nevoie să eliminați dulciurile complet, dar puteți opta pentru surse de zahăr mai sănătoase, cum ar fi mierea sau fructele dulci.

Ce să integrăm în dieta copiilor:

  • Fructe bogate în vitamina C (fructe de pădure, citrice, kiwi, banane)
  • Legume proaspete, mai puțin procesate termic și crucifere (broccoli, conopidă, varză)
  • Proteine de calitate (carne, pește, lactate)
  • Oleaginoase (nuci, migdale)
  • Cereale integrale (ovăz, orez integral, fulgi de porumb, grâu)

Totodată, este recomandat să evitați sau limitați consumul de zahăr, sucuri, gluten (în exces) și lapte de vacă. Aceste alimente pot afecta negativ sistemul imunitar.

Pasul 3: Suplimentele naturale

Pentru a întări imunitatea copiilor, puteți lua în considerare suplimente naturale, cum ar fi vitamina C din fructe, gem de afine, suc de cătină, suplimente pe bază de Echinacea purpurea, zinc și rădăcină de Astragalus.

Imunorezistan® este o gamă de produse 100% naturale, pentru îmbunătățirea imunității înainte și în timpul sezonului de răceală. Produsele Imunorezistan® sunt făcute pe bază de suc de Echinacea purpurea din culturi organice proprii PlantExtrakt și nu conțin coloranți sau arome artificiale. Gustul și aroma siropurilor, soluțiilor și pastilelor pentru supt Imunorezistan® se datorează extractelor naturale de plante.

Pasul 4: Semnele

Este recomandat să efectuați examene medicale înainte de începerea școlii sau grădiniței, cum ar fi testele de laborator pentru paraziți și exudate faringiene și nazale. Iar atunci când copilul prezintă chiar și cel mai mic semn de boală, este important să îl țineți acasă pentru a preveni răspândirea infecțiilor.

Ce ne slăbește imunitatea

Stresul, oboseala și excesul de zahăr pot afecta negativ imunitatea copiilor.

Pregătirea copiilor pentru sezonul rece poate părea o sarcină dificilă, dar cu atenție și dedicare, puteți ajuta la întărirea sistemului lor imunitar și la prevenirea bolilor sezoniere. Fiți atenți la semnele de boală și luați măsuri preventive pentru a vă asigura că cei mici trec cu bine prin sezonul rece. Cu grijă și atenție, veți face această tranziție mai ușoară pentru întreaga familie.

Puteți afla mai multe despre subiect din discuția pe care am avut-o cu Dr. Cezarina Matei: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.