Scrisoare pentru cel de-al treilea copil al meu: Iartă-mă că nu ai avut parte de tot timpul meu

Se împlinesc 4 ani de când familia noastră a fost binecuvântată cu un băiețel generos și răbdător, iar eu retrăiesc fiecare emoție pe care am simțit-o încă de când am aflat că sunt însărcinată. Prima ecografie, momentele în care îmi imaginam cum va arăta, fiecare grijă și bucuria venirii lui pe lume. 

Trebuie să îi mulțumesc lui Nicholas pentru că în fiecare zi din viața lui a fost înțelegător cu mine, chiar și când am fost prea ocupată să îi acord suficientă atenție. Viața cu trei copii nu este simplă și am fost nevoită să sacrific momentele acordate exclusiv lui. 

Îmi amintesc cât de diferită a fost perioada în care Alex era micuț. Deși eram foarte tânără și îmi era greu pentru că nu știam exact cum să îl îngrijesc, am fost atentă la nevoile lui în fiecare moment și i-am oferit toată dragostea mea. Eram lângă el de când deschidea ochișorii și de multe ori adormeam cu el în brațe. Nimic altceva nu era mai important decât bebelușul meu și nimic nu putea să mă distragă. 

Apoi a venit Alesia și a trebuit să am grija ca el să nu simtă că mama nu mai este doar a lui și nu îi mai acordă atenție. Nicholas a avut parte cel mai puțin de atenția noastră, pentru că atenția s-a împărțit la 3. Îl iubim din tot sufletul și suntem atenți la nevoile lui, dar nu atât de mult cât ar merita. Pe de altă parte, și Alesia s-a simțit nedrepretățită și a fost foarte geloasă, până când a înțeles că rămâne fetița mea iubită. El a învățat încă din primele luni de viață să mă aștepte cuminte timp de câteva minute ca să o pot pregăti pe Alesia de școală. Apoi îl alăptam, dar mă simțeam vinovată pentru că nu eram acolo când deschidea ochișorii sau la primul scâncet. Pentru toate momentele în care poate s-a simțit ignorat, am simțit nevoia să îi las o scrisoare în care să îmi cer iertare. 

„Am scris aceste rânduri după ce ai adormit. Te-am mângâiat pe părul tău moale, iar ochii mi s-au umplut de lacrimi de mulțumire pentru băiețelul care ai devenit, dar și de vină, pentru că tu ai crescut atât de repede încât eu nu am avut suficient timp să îți ofer atenția pe care o meritai.Sunt recunoscătoare pentru că ne-a fost dat să petrecem încă un an împreună și îmi doresc să nu fi existat clipe în care să îmi simți lipsa.

În urmă cu 4 ani mă pregăteam de o nouă emisiune, deși tu dădeai semne că vrei să vii pe lume. Ai fost răbdător și bun cu mine chiar de atunci. Ai așteptat cuminte să terminăm filmarea, deși doamna doctor mă rugase să mă internez cu o seară înainte. În doar câteva ore, ne-am întâlnit pentru prima dată.Te așteptam exact pe tine. Încă din clipa în care te-am ținut în brațe pentru prima dată, mi-am dat seama că ești exact așa cum mi te-am imaginat timp de 9 luni. Un omuleț care venea să îmi completeze viața și pe care simțeam că l-am așteptat toată viața. Erai cu mine doar de câteva ore și nu reușeam să înțeleg cum am trăit fără tine până atunci. Cu toată dragostea pe care ți-o port încă de atunci, brațele mele nu au fost doar pentru tine, ci pentru voi.

Trebuie să îți mulțumesc pentru ai înțeles repede că nu pot să fac mai multe lucruri în același timp. De fiecare dată când frații tăi au avut nevoie de mine, ai așteptat cuminte să ajung și la tine.Trebuie să îmi cer iertare pentru minutele în care așteptai cuminte în pătuț să te alăptez, iar eu o ajutam pe Alesia să se îmbrace pentru școală. Nu pot schimba trecutul, însă te asigur că fac mereu toate eforturile ca să îți acord toată dragostea și atenția mea. Voi fi mereu recunoscătoare pentru clipele noastre petrecute dimineața în pat cu tine la piept, chiar dacă au fost mai scurte decât aș fi dorit.  

De acum rolurile încep să se inverseze. Frații tăi au crescut, devin în fiecare zi din ce în ce mai independenți, iar tu, primești din ce în ce mai multă atenție. Emoțiile mă copleșesc la gândul că ne așteaptă încă multe dimineți în care tu vei veni în brațele mele, fără ca eu să insist pentru o îmbrățișare. 

Sper să mă ierți dacă te-ai simțit vreodată nedreptățit sau ignorat. Într-o zi vei înțelege că mama are doar două mâini, dar suficientă dragoste încât să mute munții din loc pentru tine. Promit să fiu mama pe care tu o meriți și să te fac să te simți cel mai important om din viața mea. La mulți ani, dragul meu Nicholas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.