Cum să scapi de COȘURI în cel mai scurt timp

Aproape toate femeile știu cum e să găsească dimineața un coș (sau mai multe) pe față. Acneea nu discriminează și îi afectează și pe adulți, nu numai pe adolescenți. De regulă, apare pe față, dar e la fel de supărătoare și atunci când erupțiile sunt pe piept sau brațe.

Fiind dureroase și, desigur, inestetice, ele te împiedică să te bucuri de vară, făcându-te să te acoperi cât poți de mult cu haine. Nu mai menționăm cât de stânjenitor e atunci când ajungi în ipostaze intime cu cineva.

Recomandat e să faci un consult dermatologic atunci când vine vorba de orice afecțiune a pielii, dar nimic nu te oprește din a încerca să reduce sau să estompezi erupțiile cu ajutorul tratamentelor naturale. Iată mai multe informații:

1. Aspirina

Oricine a avut probleme cu acneea a auzit probabil că aspirina este un remediu eficient în lupta cu coșurile. Aspirina poate să reducă durerea și inflamația și estompează roșeața cauzată de coșuri. Zdrobește 4-5 pastile de aspirină până formezi o pudră și amestec-o apoi cu 3 linguri de apă mineral sau distilatp și 1 lingură de oțet de mere. Aplică zilnic remediul pe zona afectată.

2. Ulei de arbore de ceai

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Acneea este provocată de blocarea porilor și este urmarea direct a excesului de sebum, dar asta nu înseamnă că trebuie să fugi de uleiuri. Uleiul de arbore de ceai nu blochează porii și are proprietăți antibacteriene și antiseptice. Nu este costisitor și îți menține pielea hidratată. La prima folosire a uleiului din arbore de ceai, diluează-l cu câteva picături de ulei de măsline. Masează ușor zona afectată până când uleiul intră în piele – fă asta înainte de culcare.

3. Oțet de mere

Oțetul de mere este foarte benefic pentru piele, deoarece reglează pH-ul. El ameliorează erupțiile de coșuri de pe brațe sau piept deoarece are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Nu îl aplica însă direct pe piele, ci diluează-l în apă. Zona afectată va deveni mai curată pe zi ce trece dacp o tamponezi dimineața și seara cu oțet.

4. Castraveții

Castraveții îți pot curăța pielea, și te vor scăpa de multe coșuri fiindcă impuritățile nu îți vor mai bloca porii. Pune un castravete mic în blender și mixează până obții o pastă. Aplic-o pe piele și înainte de a te clăti cu apă rece las-o să acționeze timp de un sfert de oră.

5. Bicarbonat de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu este un produs pe care orice gospodină îl are în casă, fiind un leac băbesc pentru diferite boli de piele, deoarece dezinfectează și echilibrează pH-ul pielii. Nu folosi scrub-ul de mai mult de două ori pe săptămână ca să nu-ți iriți pielea. Pregătește o pastă groasă din 2 linguri de bicarbonate de sodiu și apă. Masează zonele afectate și apoi clătește-te cu apă rece. Când te ștergi cu prosopul, nu freca zona afectată de acnee, ci tamponeaz-o ușor.

 

Acest articol este pur informatic. Nu se recomandă să le urmați înainte de a cere și părerea specialistului. 

0 comentarii pe “Cum să scapi de COȘURI în cel mai scurt timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.