Cum să te înțelegi bine cu SOACRA

Ești căsătorită și îți iubești soțul mai mult decât orice. Practic, totul e minunat… cu excepția mamei sale. Aici ai cinci soluții utile pentru eliminarea tensiunilor, rămânând pozitive și evitând cel de-al treilea război mondial (pentru că să recunoaștem, filmele nu sunt chiar așa departe de adevăr și relația noră- soacră poate fi destul de complicată).

Și totuși, odată făcut pasul cel mare, trebuie să găsești o formă de a te înțelege cu cealaltă femeie importantă din viața soțului tău.

1. Nu forța lucrurile

Dacă te înțelegi de minune și te vizitezi des cu mama soțului tău, e minunat. Dar relația vostră poate fi și puțin mai tensionată, și este în regulă. Bineînțeles că nu vrei să excluzi intenționat pe soacra ta in viața ta, dar dacă o relație nu se dezvoltă natural, nu încerca să forțezi una. Fă un efort și, dacă încercările tale sunt constant dezarmate de ea, accept-o așa cum este și recunoaște-ți că soțul tău este singurul motiv care faci asta și merită.

2. Dă-i mesaj unei prietene

De fiecare dată când soacra ta face ceva enervant, decât să crești nivelul tensiunii, mai bine spune-i unui prieten ce ai pe suflet pentru a te elibera de negativism.Aceasta este o modalitate foarte bună de a face ca frustrarea să dispară imediat imediat, astfel încât să nu se amplifice și să se transforme într-o stare mai intensă ca mai apoi să se ajungă la o ceartă între tine și mama soțului tău.

FOLLOW ME

3. Nu o lua personal

Indiferent dacă te stresează să faci copii sau îți denigrează subtil alegerea carierei, este important să înveți să lași critica să rămână undeva departe de sufletul tău și de emoțiile tale. Nu ai nevoie de permisiunea sau de aprobarea nimănui pentru a-ți trăi viața așa cum vrei să o trăiești, așadar trăiește cu acest gând și pune-ți niște căști imaginare de câte ori va începe să vorbească despre viața ta și să te critice mai subtil sau nu.

4. Complimenteaz-o

… Pentru o treabă bine făcută crescându-și fiul, desigur. Partenerul tău este cel mai important lucru pe care îl aveți în comun și, dacă ești sinceră cu tine, probabil că a contribuit puțin la motivul pentru care el este o persoană atât de grozavă. Nu ezita să îi spui asta. De vreme ce într-adevăr crezi că e minunat, complimentul tău va fi autentic și bine înțeles, spre deosebire de forțat (ca atunci când i-ai spus că ți-a plăcut permanentul ei).

5. Învață cum să îi expui problema soțului

Sigur, ai prieteni la care te plângi, dar e firesc să vrei să îi arăți nemulțumirile și soțului tău. Doar că de data aceasta e mai complicat, fiind vorba de mama lui. Totul stă în modul în care îi prezinți situația. În loc să o învinovățești sau să o numești nebună, începe cu o declarație despre cum te face să te simți când face anumite lucruri (da, total nebune). Astfel, în loc să se simtă nevoit să o apere, te va asculta și va încerca să te înțeleagă.

0 comentarii pe “Cum să te înțelegi bine cu SOACRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.