Cum să-ți schimbi viața în BINE într-o singură lună

Autoarea Svetlana Pokrevskaya  a făcut o promisiune foarte îndrăzneață cititorilor ei: dacă îi vor urma programul, viața lor se va îmbunătăți radical în bine într-o singură lună. Totul a pornit când a primit o scrisoare de la un cititor care i-a scris că vrea să-și schimbe stilul de viață după al ei.

Aceasta i-a scris un plan punctual, împărțit în 4 săptămâni. I-a spus că ideal ar fi să facă din acest plan un stil de viață, dar asta ar trebui să decidă singur.

Iată cum suna planul:

SĂPTĂMÂNA 1: Purificarea minții și a trupului

1. Trezirea de dimineață, în jurul orei 6: Astfel, vei găsi timp pentru tine. Vei avea o perioadă de pace și liniște și vei putea să faci lucruri pe care nu ai timp să le faci pe parcursul zilei pentru că ești distras. Este momentul ideal să faci câteva exerciții care te vor ajuta să-ți începi ziua cu forțe maxime.
2. O alimentație mai bună: Viitoarele modificări vor cere o cantitate foarte mare de energie de la tine. Cel mai probabil, utilizezi în prezent cea mai mare parte a energiei pe păstrarea funcționării corpul în fața efectelor alcoolului, țigărilor, și  alimentelor grele, grase sau nesănătoase în alt mod. Fiecare dintre noi are propriul nostru set personal de astfel de vicii pe care trebuie să le depășim. De asemena, încearcă să reduci dimensiunea porților pe care le mănânci și nu te duce la culcare cu stomacul plin.  Vei fi mai fericit dacă vei avea un stil de viață activ  și mai multă energie.

3.
Sport: Orice crezi că e potrivit pentru tine, important e să faci.

SĂPTĂMÂNA 2:  Fă ordine în viața personală

1. Curăța spațiul personal: Arunca totul! Este timpul să faci ordine în fiecare colț din casa ta. Gândește-te că fiecare  obiect din casa ta – chiar și cel mai mic – nu numai că ocupă spațiu, dar, de asemenea, consumă o parte din energie. Păstrează numai lucrurile de care ai cu adevărat nevoie, care te fac fericit și pe care le prețuiești.

2.
Sortarea planurilor personale; îndeplinirea obligațiilor: Cât de multe dintre rezoluțiile de Anul Nou ai îndpelinit până acum? Ai nevoie să-ți reamintești de toate promisiunile pe care le-ai făcut și să te organizezi pentru a te apuca de ele.

3. Organiează-ți viața socială: Rupe orice relații care te trag înapoi sau te deprimă. Renunță la a sta de vorbă cu toți oameni care au o influență negativă asupra ta, care sunt aroganți și cu care nu ai nimic în comun. Învață să mergi mai departe și să spui nu.

SĂPTĂMÂNA 3: Planuri, obiective și visuri

1. Notarea planurilor: Notează și apoi îndeplinește planurile. Când vei vedea că nu ai îndeplinito sarcină care era pe listă de săptămâna trecută cum te vei simți? Nu te vei simți grozav, nu? Dar când vei observa că ai dus la îndeplinire tot ce ți-ai propus? 
2. Lista celor mai greu de îndeplinit visuri: Trebuie să faci o listă cu toate acele lucruri pe care visezi să le faci, dar ești absolut sigur că nu  se vor întâmpla. Ignora rațiunea și imaginează-ți că lumea e scoica ta și tot ce trebuie să faci e să bați din degete. Ai tot timpul, banii, relațiile și talentul de care ai nevoie. Ce ai face?
3. Planificarea activităților zilnice:  Scrie un plan pentru a doua zi în fiecare seară. Chiar dacă nu-ți amintești nimic din ce ai scris  în ziua următoare, vei fi mai productiv. Acest lucru a fost încercat și testat!

SĂPTĂMÂNA 4: Lărgește-ți orizontul


1.
Încearcă să trăiești diferit: chiar și cele mai mici lucruri pot avea un efect. Alege cale diferită de a lucra. Încearcă un nou tip sport. Încearca să faci ceea ce nu ai mai făcut până acum. Și în fiecare zi, atunci când ești ocupat cu lucruri pe care ești obișnuit să le faci tot timpul pune-ți întrebarea – ce pot face eu un pic diferit chiar acum?


2.
Ieși din zona de confort: Desigur, dacă ai reușit să efectuezi toate etapele anterioare, ai făcut deja un drum lung din zona de confort. Dar trebuie să mergi mai departe și  să-ți învingi temerile.

3. Ia o pauză:
Te-ai gândit la asta? Asta să fie toată munca pe grea pe care trebuie să o faci? Să iei o pauză? Dar să iei o pauză înseamnă că trebuie să ieși din casă, să oprești conexiunea la internet și să petreci ceva timp singur. Oferă-ți un feedback onest. Cum a fost pentru tine luna care a trecut? Cum merge totul? Ce schimbări au avut loc în viața ta și cum vei continua să le duci mai departe acum că s-a terminat?
Via brightside.me
Autor: Svetlana Pokrevskaya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.