Cum se descurcau FEMEILE în trecut atunci când erau la CICLU

Dispui astăzi de atât de multe opțiuni pentru a te ocupa de menstruație, dar acestea nu au existat niciodată în trecut. Femeile au trebuit să trăiască cu niște alternative găsite de ele, despre care noi abia știm.

Menstruația a fost întotdeauna o luptă pentru femei, pentru unele ușoară și pentru altele mai dură. Prin luptă, mă refer la durerea pe care trebuie să o suporți în fiecare lună.

În trecut…

Primul șervețel comercial de unică folosință a fost creat în 1888 în America. În acest timp, publicitatea pentru produsele leagate de menstruație a fost considerată tabu. Astfel, produsul nu a putut ajunge la multe femei și a trebuit retras de pe piață.

În anii 1920…

Lenjeria de protecție fixată pe o centură sanitară. La vremea aceea, asistentele medicale din cel de-al Doilea Război Mondial au găsit un material numit „Cellucotton”, un fel de vâscoză, folosit pentru soldații răniți pentru a le absorbii sângele. Inspirat de acele asistente medicale, Kimberly Clark a produs șervețelul Kotex, primul șervețel sanitar de unică folosință.

FOLLOW ME

În anii 1930…

Tampoane cu aplicator de carton. În 1934, Tampax a inventat primul tampon de unică folosință cu un aplicator. La acea vreme, a fost practic comercializat pentru femeile căsătorite, deoarece mulți credeau că tampoanele iau virginitatea unei femei sau cauzează plăcere.

În anii 1940…

Tampoanele fără aplicator au fost introduse în anii 1940. Datorită creșterii activității fizice a femeilor în timpul celui de-al doilea război mondial, mai multe femei au fost nevoite să folosească tampoane.

Schimbări 1

Din 1936 până în 1943 , utilizarea tampoanelor a crescut de cinci ori.

În anii 1950…

Acestea erau centurile sanitare folosite cu tampoane de unică folosință. După război, femeile au fost forțate să iasă din fabrici și să se întoarcă acasă. La acea vreme, agențiile de publicitate au sugerat că femeile ar trebui să fie discrete când vine vorba de menstruația lor și nu ar trebui să o folosească ca o scuză pentru a evita munca casnică.

În anii 1960…

Deși în anii 1960 s-au consacrat realizări majore în domeniul drepturilor femeilor, nu s-au înregistrat schimbări majore care s-au observat în produsele dedicate menstruației. Mișcarea hippie a pus însă accent pe folosirea cârpei umede.

În anii 1970…

La începutul anilor 1970, a fost inventat tamponul autoadeziv și SUA a ridicat interzicția de apariție a produselor pentru menstruație la televizor.

În anii 1980…

La începutul anilor 1980, tamponul superabsorbant cu aplicator plastic a intrat în uz. Crearea sa a condus la mai multe cazuri de sindrom de șoc care a cauzat 84 de decese.

Schimbări #2

Cuvântul „Menstruație” nu fusese rostit în publicitatea la televizor până în 1985 , când a fost folosit de către Cortney Cox pentru o reclamă la Tampax.

În anii 1990…

Prima publicitate despre produsele menstruale, inclusând și sângele, a apărut la sfârșitul anilor ’90.

Din 2010-până în prezent

Deși absorbantele au fost inventate pentru prima oară în anii 1930, au înregistrat acum o revenire uriașă. Motivul pentru care acestea sunt beneficie sunt economice, țin de mediu și chiar de sănătate, comparându-le cu tampoanele.

Schimbări #3

Femeile cheltuiesc peste 2 milioane de dolari pe an pentru produsele de îngrijire feminină. De-a lungul vieții, o femeie folosește aproximativ 17000 de tampoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.