Cum se folosește uleiul de ricin pentru creșterea și îngroșarea părului, genelor și sprâncenelor

Oare uleiul de ricin chiar face să crească genele (și sprâncenele) mai mult și mai repede? Dermatologul Sejal Shah și chimistul cosmetic Ginger King au explicat miturile și adevărurile despre uleiul de ricin. Deși este un ingredient hrănitor și natural, s-ar putea să nu fie un lucrător miraculos pentru părul rar.

Uleiul de ricin poate fi benefic în rutina dvs. de înfrumusețare. Shah spune că uleiul, care este extras din semințele plantei Ricinus Communis, este folosit în mod obișnuit ca tratament natural pentru o serie de afecțiuni. Este, de asemenea, un aditiv în alimente, produse farmaceutice și în îngrijirea pielii. King adaugă că uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Dar, lipsesc studiile care să dovedească eficacitatea uleiului pentru multe dintre afirmațiile pretinse.

„Cele mai multe dintre beneficiile sale sunt anecdotice și lipsesc studiile științifice bune la om”, spune Shah. Uleiul de ricin nu este neapărat periculos de utilizat, dar asta nu înseamnă că este în întregime sigur în toate formele. Dermatologul explică faptul că semințele de ricin neprocesate sunt otrăvitoare și că uleiul pe care îl folosim de obicei este supus unui proces de încălzire pentru a dezactiva aceste toxine. Deși în general este considerat sigur, există unele riscuri. Unele efecte secundare adverse includ iritații ale pielii și reacții alergice, în special în jurul zonei sensibile a ochilor. Dacă ar fi să ingerați prea mult ulei, puteți avea crampe abdominale, greață, diaree sau amețeli. De asemenea, ea spune că poate induce travaliul și le sfătuiește pe cele care sunt însărcinate să nu-l folosească.

Atât Shah, cât și King spun că nu există nicio dovadă științifică că uleiul de ricin poate face genele să crească mai repede. King spune că este „folclor” despre frumusețe că poate ajuta la creșterea părului, dar chiar dacă ar fi adevărat, faptul că părul crește nu înseamnă că vor crește și genele. Shah spune că, deoarece uleiul de ricin este intens hidratant, acesta condiționează și protejează genele astfel încât acestea să fie mai puternice și mai rezistente la uzura provocată de machiaj, de ondulatoarele de gene și de extensii.

Dar chiar dacă nu există dovezi definitive că uleiul de ricin poate ajuta la creșterea mai rapidă a genelor, Shah spune că este bine să folosești uleiul în scopuri de condiționare. Înainte de a-l unge peste tot pe ochi, testați mai întâi uleiul pe o zonă discretă de piele, cum ar fi interiorul cotului sau în spatele unei urechi. Dacă nu aveți o reacție la uleiul de ricin, ea spune că îl puteți aplica direct pe gene cu vârful degetelor sau cu o perie spoolie uscată și curată.

De asemenea, în acest scop ar trebui folosit doar ulei de ricin pur.

FOLLOW ME

Asigură-te că sprâncenele tale sunt curate și fără machiaj. Folosiți un tampon de bumbac sau o baghetă de rimel curată pentru a șterge o cantitate mică de ulei de ricin peste sprâncene și masați uleiul în sprâncene. Evitați contactul cu ochii.

Dacă ați ales deja calea micro-lamei pentru sprâncene și sunteți curioasă în legătură cu uleiul de ricin, aveți noroc. Atunci când este folosit cu moderație după prima programare, proprietățile antibacteriene din acest ulei magic ar putea ajuta la procesul de vindecare după un tratament.

Uleiul de ricin poate fi un remediu de casă sigur și accesibil și natural. S-ar putea să nu fie un leac miraculos pentru sprâncenele prea depilate sau subțiri în mod natural, dar cel puțin, este hidratant – și, hei, poate că aplicarea nocturnă chiar va face minuni pentru sprâncene pentru tine. Ca în cazul oricărui nou regim de îngrijire a pielii, începeți încet și monitorizați cum reacționează corpul dumneavoastră. În caz de îndoială, consultați un dermatolog înainte de a o folosi și întrerupeți imediat dacă vă confruntați cu iritații, căderea părului sau orice disconfort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.