Cum se repară călcâiele crăpate la domiciliu

Cum se repară călcâiele crăpate la domiciliu

Călcâiele crăpate sunt o problemă frecventă a picioarelor. Un sondaj a constatat că 20% dintre adulții din Statele Unite se confruntă cu pielea crăpată pe picioare. Acest lucru poate apărea atât la adulți, cât și la copii, și pare să afecteze femeile mai des decât bărbații.

Pentru majoritatea oamenilor, a avea călcâiele crăpate nu este grav. Poate provoca disconfort atunci când mergeți desculți. În unele cazuri, crăpăturile de la nivelul călcâielor pot deveni foarte adânci și pot provoca durere. Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune remedii de casă pentru tratarea și prevenirea călcâielor crăpate.

1. Balsamuri pentru călcâie sau creme hidratante groase

Prima linie de tratament pentru călcâiele crăpate este folosirea unui balsam pentru călcâie. Aceste balsamuri conțin ingrediente care să hidrateze, să înmoaie și să exfolieze pielea moartă. Fiți atenți la următoarele ingrediente:

uree (Flexitol Heel Balm)
acid salicilic (Kerasal)
acizi alfa-hidroxi (Amlactin)
izomerat de zaharide
Puteți găsi aceste balsamuri pentru călcâie fără prescripție medicală la o farmacie sau online.

Unele balsamuri pentru călcâie pot provoca înțepături sau iritații minore. Acest lucru este normal. Consultați medicul dumneavoastră dacă balsamul continuă să vă deranjeze sau vă provoacă reacții severe. Cazurile severe de călcâie crăpate pot necesita un balsam cu putere de prescripție medicală sau o cremă cu steroizi pentru a ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea mâncărimii.

FOLLOW ME

2. Înmoaie și exfoliază-ți picioarele

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă și mai uscată decât restul pielii tale. Această piele are tendința de a se despica atunci când aplicați presiune. Înmuierea și hidratarea picioarelor vă poate ajuta în acest sens. Iată câteva sfaturi.

Pentru o înmuiere a picioarelor:

Țineți picioarele în apă călduță, cu săpun, timp de până la 20 de minute. Folosiți un burete, un exfoliant pentru picioare sau o piatră ponce pentru a îndepărta orice piele dură și groasă. Uscați-vă ușor picioarele.

Aplicați un balsam pentru călcâie sau o cremă hidratantă groasă pe zona afectată. Aplicați vaselină pe picioare pentru a bloca umiditatea. Puneți-vă șosete pentru a evita răspândirea grăsimii în jur. Evitați să vă frecați picioarele atunci când sunt uscate. Acest lucru vă crește riscul de deteriorare a pielii.

Puteți încerca, de asemenea, manșoane hidratante pentru călcâie. Acestea au un efect similar cu cel al înmuierelor pentru picioare. Manșoanele sunt ca niște șosete care conțin uleiuri terapeutice și vitamine pentru a vă ajuta să vă tratați pielea uscată. Le puteți găsi pe Amazon aici.

3. Bandaj lichid

Poți aplica, de asemenea, un bandaj lichid pe crăpături pentru a sigila rana și a preveni infecțiile sau alte crăpături. Acest produs vine sub formă de spray, ceea ce înseamnă că îți poți continua ziua fără să îți faci griji că bandajul se va desprinde. Bandajul lichid este o opțiune bună pentru tratarea fisurilor adânci ale călcâiului care pot sângera.

Aplicați bandajul lichid pe pielea curată și uscată. Pe măsură ce fisura se vindecă, învelișul este forțat la suprafața pielii. Puteți cumpăra acest produs fără prescripție medicală de la o farmacie sau online.

Unii oameni raportează succes folosind super glue pentru a închide fisurile pielii. Un studiu de caz din 1999 a observat zece persoane care au folosit două-trei picături de super glue de-a lungul fiecărei fisuri. Aceștia au ținut crăpătura împreună timp de 60 de secunde pentru a permite sigilarea acesteia. Aproximativ o săptămână mai târziu, aceștia au raportat că fisurile erau închise și fără durere. Dar super lipiciul comercial poate fi toxic, în funcție de marcă. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca această abordare.

4. Miere

Mierea poate funcționa ca un remediu natural pentru călcâiele crăpate. Potrivit unei revizuiri din 2012Sursa de încredere, mierea are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Cercetările arată că mierea poate ajuta la vindecarea și curățarea rănilor, precum și la hidratarea pielii. Poți folosi mierea ca un exfoliant pentru picioare după o înmuiere, sau o poți aplica ca o mască pentru picioare peste noapte.


5. Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de cocos este adesea recomandat pentru pielea uscată, eczeme și psoriazis. Acesta vă poate ajuta pielea să rețină hidratarea. Folosirea uleiului de cocos după o înmuiere a picioarelor ar putea fi o opțiune bună, de asemenea. Proprietățile antiinflamatorii și antimicrobiene ale uleiului de cocos pot călcâiele tale crăpate dacă sunt predispuse la sângerări sau infecții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.