Cum te vindeci prin rugăciune

Cu siguranţă ai avut momente în care te-ai simţit singur, de neînţeles, trist, deznădăjduit. Poate ai încercat să te descarci vorbind cu mama, cu sora, cu tatăl sau cu soţul şi ai observat că nu te simţi mai bine.

Te-ai gândit că poate este momentul să te rogi? Să înalţi o rugăciune care să te ajute să îţi găseşti liniştea.

Cum te vindeci prin credință și rugăciune

Rugăciunea poate reduce stresul şi ameliorează simptomele anxietăţii. Şi asta pentru că poate fi foarte relaxant să simţi că vorbeşti cu cineva care te înţelege, te ascultă şi te iubeşte necondiţionat, fără să te judece şi fără să te certe.

Practic, ai puterea să te regăseşti pe tine, să spui tot ce simţi, să plângi, să ceri tot ceea ce visezi. Dar trebuie, în schimb să ai credinţă. Da, trebuie să crezi, asta poate face diferenţa.

Dumnezeu este Cel care aşteaptă doar un semn de la noi. Un prim pas. Restul lucrurilor, ne sunt arătate în fiecare zi.

Faptul că ne trezim şi că suntem sănătoşi este o dovadă a faptului că ne iubeşte necondiţionat, că încă mai crede în noi şi că deşi L-am dezamăgit, este acolo pentru noi.

FOLLOW ME

E foarte important să insuflăm dragostea pentru credinţă şi celor mici. Să îi apropiem de Dumnezeu, să creăm ritualuri de rugăciune în familie.

E important, benefic şi util să te rogi, indiferent d evârstă. La doi, cinci sau cincizeci de ani, atunci când lipeşti palmele şi ridici ochii către cer, trebuie să simţi că eşti auzit. Şi trebuie să crezi că vei primi răspuns.

Dar asta nu înseamnă că poţi fi o persoană care face rău semenilor şi care poate primi tot ceea ce visează. Există o serie de reguli simple care se impun unui bun creştin. Reguli de care ţine cont fră să se simtă constrâns, doar din iubire şi respect faţă de tot ceea ce este sfânt.

Să fii bun, să ierţi, să fii tolerant, să ştii să împarţi, să oferi un zâmbet, să nu judeci, să nu huleşti, să nu furi, să nu-ţi înşeli aproapele sunt doar câteva dintre acele reguli despre care vorbeam.

Cu siguranţă nu e atât de greu să fim buni şi iertători.

Şi trebuie să mai înţelegem ceva: rugăciunea nu reprezintă doar un text pe care trebuie să îl citeşti, ca pe un ziar. Vorbeşte din inimă cu Dumnezeu, aşa cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău.
Povesteşte-i despre tine, despre întâmplările de peste zi, despre dorinţe şi frici. Vorbeşte aşa cum te simţi confortabil, aşa cum te simţi în siguranţă.
Sigur că poţi citi rugăciuni care îţi plac, pe care nu le-ai reţinut, rugăciuni care sunt lungi sau care îţi transmit, pur şi simplu, o stare de bine.

Diverse studii au arătat de-a lungul anilor, faptul că rugăciunea ajută întărirea autocontrolului. Rezultatele unui experiment psihologic au arătat că cei care s-au rugat înainte să încerce să ducă la sfârşit o sarcină dificilă, au reuşit în număr mult mai mare decât cei care nu au rostit rugăciunea.

În plus, mai mulţi psihologi au susţinut faptul că rugăciunea are puterea de a-i ajuta pe oameni să devină mai calmi. Liniştea pe care o simţi atunci când te rogi poate pune capăt stărilor provocate de stres sau de presiunea de zi cu zi.

Nu trebuie să uităm că rugăciunea reprezintă modalitatea principală de conectare cu Dumnezeu.
Cercetătorii au mai descoperit că rugăciunea poate fi benefică şi în cazul celor care trec prin episoade depresive.
Mulţumirea din timpul rugăciunii poate reprezent aşi momentul conştientizării: când oamenii realizezaă că există şi motive de bucurie, lucruri pentru care să fie pe deplin recunpscători: sănătatea, acoperişul de deasupra capului, sănătatea celor apropiaţi, hrana, iubirea pe care ne-o oferă măcar o singură persoană, necondiţionat.

Exercițiu de vindecarea sufletului

Un exerciţiu extrem de benefic pentru orice credincios, dar şi foarte dificil:

să încercăm să Îi mulţumim Lui Dumnezeu şi în momentele dificile, pentru ceea ce ne oferă. Pentru că fiecare experienţă vine l apachet cu o lecţie. Iar lecţia pe care o primim în momentele de cumpănă are rolul de a ne face mai înţelepţi, ne ajută să fim prevăzători pe viitor, să reacţionăm mai calm, poate, să trăim cu bucurie fără să aşteptăm luna de pe cer.

Rugăciunea ne pote spori încrederea în cei din jur, mai ales dacă ne rugăm împreună.

Nu trebuie să staţi ore întregi împreună şi să vă rugaţi. Ci să opriţi timpul în casa vostră preţ de câteva minute şi să mulţumiţi pentru că sunteţi împreună.

Şi nu uitaţi să credeţi în dorinţele voastre. Doar atuncile veţi face să strălucească în întuneric. Prea mulţi îşi pierd speranţa sau se tem să ceară ceea ce îşi doresc.

Visează şi vorbeşte cu Dumnezeu despre dorinţele tale. Sigur că va trebui să depui şi tu efort ca să ajungi acolo unde îţi doreşti, dar dacă te rogi şi ai credinţă..sunt şanse mai mari de câştig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.