Cum ți se schimbă personalitatea când ești îndrăgostit

Cum ți se schimbă personalitatea când ești îndrăgostit

Atunci când ne îndrăgostim, ne gândim de multe ori la toate beneficiile care apar asupra inimii și sufletului nostru, dar mai există un organ care este foarte afectat de relațiile romantice: creierul nostru.

Acesta este afectat la un nivel mult mai profund decât din a ne simți emoționați și a simți nevoia să ascultăm cântece de dragoste. Atunci când ești foarte îndrăgostit de cineva, unele părți ale creierului tău sunt activate și alte sunt dezactivate. Dragostea și știința au o legătură foarte puternică. Dragostea, atât cea romantică, cât și cea parentală afectează modul de gândire.

Ești îndragostit de cineva? Iată cum acționează creierul tău:

Te simți dependent – ai auzit vreodată că dragostea este un drog? Ei bine, există ceva adevăr în această zicală. Creierul tău găzduiește aceste sentimente extrem de pasionale folosind același sistem care este activat atunci când o persoană este dependent de altă substanță, de la euforia pe care o simți până la nevoia de mai mult. Bineînțeles, este o dependență mult mai sănătoasă, dar trebuie să recunoaștem că nu ne putem abține.

Ești o combinație între fericit și anxios – poate că te întrebi cum este posibil să te simți și fericit și anxios în același timp. Atunci când vine vorba despre dragoste, toate sentimentele pot fi simțite în același timp. Studiile demonstrează că poți fi fericit și anxios în același timp atunci când iubești.

Hormonii creează atașamentul – după ce oamenii au fost îndragostiți de ceva vreme, corpul dezvoltă o toleranță la chimicalele care oferă plăcere. Faza de atracție oferă moduri către faza de atașament atunci când hormonii ca oxitocina și vasopresina întră în creier și crează sentimente de binefacere și siguranță.

Te poate face să te simți invincibil – te-ai întrebat vreodată de ce dispar toate durerile atunci când își iei în brațe partenerul? Unii cercetători susțin că zonele din creier care sunt afectate de sentimente ca dragostea intensă sunt aceleași zone pe care le atacă medicamenele împotriva durerii.

FOLLOW ME

Participanții au adus poze cu partenerii lor și cu un prieten foarte bun, iar pozele le-au fost arătate în timp ce oamenii de știință foloseau un stimulator de încălzire pe palmele lor. Radiografiile creierului au arătat că pozele cu iubiții și iubitele au redus mai mult durerea decât pozele cu prietenii, și au creat un centru de recompensă care bloca durerea la nivelul coloanei vertebrale, așa cum fac și medicamentele pe bază de opiu.

Ținutul de mână poate să îți calmeze nervii și să reducă durerea – oamenii de știință au demonstrat că mâinile partenerului îți calmează neuronii și pot ajuta cu durerea fizică. Dragostea crește nivelul de testosteron al femeilor și îl scade pe cel al bărbaților. Face femeile să se simtă mai puternice, și bărbații mai sensibili.

Corpul tău simte durere fizică atunci când cineva te părăsește – creierul folosește aceleași căi pentru a simți durere fizică sau emoțională. Un studiu a demontrat că același centru de durere este activat atunci când o persoană a avut pe frunte o sondă fierbinte ca atunci când a privit o persoană care a părăsit-o sau a respins-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.