Jurnal de sarcină (12) – Cum poți să faci sport când ești însărcinată

Atunci când ești însărcinată, toată lumea începe brusc să te menajeze. Deși nu e nimic rău în a te bucura de atenție și răsfăț, trebuie să îți amintești că nu ești bolnavă și că viața ta se poate derula exact ca înainte.

Dacă pentru multe femei sarcina este un motiv de îngrijorare cu privire la kilogramele în plus, pentru altele e scuza perfectă să nu mai fie atente la stilul de viață. Mănâncă orice la orice oră, deși asta nu e neapărat bine pentru bebeluș și se opresc din a mai face mișcare.

Eu una, încerc să slăbesc de foarte mult timp. Pentru că sunt o iubitoare declarată de prăjituri, am fost nevoită mereu să fac sport pentru a ține lucrurile sub control. Normal că în momentul acesta nu se mai pune problema slăbitului, dar am continuat să fac mișcare pentru a avea un tonus bun și pentru că încerc să duc o viață cât mai sănătoasă.

Ca multe femei în timpul sarcinii, nu am voie să fac sport. Sunt diverse cazuri și complicații care duc la această interdicție. Dacă și tu ești în aceeași situație și ți s-a spus că nu ai voie să faci sport, probabil că ți s-au explicat și condițiile în care nu ai voie. Nu e recomandat să facem exerciții care solicită mult efort fizic, însă putem să facem mișcare, apelând la niște exerciții mai ușoare.

Am pregătit alături de Beatrice Olaru un material în care puteți vedea ce exerciții le sunt recomandat gravidelor:

Așa cum spunea Beatrice, dacă până să fii însărcinată nu obișnuiai să faci sport, nu trebuie să te apuci acum să te antrenezi pentru maraton. Încearcă să faci cele 30 de minute recomandate pe zi și amintește-ți că nu trebuie să te simți epuizată după ce ai făcut sport. Ar fi bine să faci și o încălzire înainte de a începe, iar dacă simți un disconfort, ascultă-ți corpul și ia o pauză.

Pe lângă ce am făcut noi în video, poți încerca să mergi mai mult pe jos, să mergi la înot sau să faci exerciții pe bicicletă. Cursurile de yoga prenatală sau pilates sunt perfecte în timpul sarcinii, dar trebuie să te consulți un antrenor foarte bun, care lucrează adesea cu femei însărcinate pentru a te asigura că nu există niciun risc.

Bineînțels că nu este nicio dramă dacă sari o zi, dar atât cât poți, ar fi bine să încerci să faci sport. Dacă faci sport regulat, poți ține la minim disconfortul provocat de sarcină și te vei simți mai bine, vei menține o greutate normală pentru tine și copil, vei dormi mai bine și poți chiar să îți crești șansele să naști natural.

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.