Cum trăiesc cei mai BOGAȚI oameni de pe PLANETĂ


Când auzim cuvântul „miliardar”, ne gândim la proprietarul unui iaht de lux sau la un colecționar al celor mai scumpe mașini din lume. De fapt, pentru mulți dintre cei mai bogați oameni, banii au încetat să conteze și ei au ales un mod confortabil de viață, fără a se împovăra cu ceva inutil.

Iată o listă cu 9 dintre cei mai bogați oameni din lume, care trăiesc o viață normală:

1. Jan Kum
Vârsta: 41 de ani
Ocupația: creatorul WhatsApp
Venit: 9,8 miliarde de dolari
Un exemplu frapant al modului în care cineva poate deveni miliardar, pornind de jos, datorită determinării și dorinței de a lucra. Jan Kum a făcut o avere după ce proiectul său cumpărat de  Facebookul pentru 19.3 miliarde $. Dar, chiar și cu o astfel de avere semnificativă a știut cum să nu irosească banii. S-a implicat în multe activități de caritate.

2. Pierre Omidyar
Vârsta: 50 de ani
Ocupație: fondator al eBay
Venit: 10,2 miliarde de dolari
eBay în 1998 i-a adus lui Omidyar 8.1 miliarde de dolari, iar primul articol vândut pe site a fost un laser pointer rupt. Cu toate acestea, omul de afaceri duce un mod modest de viață. Nu conduce o mașină scumpă, locuiește într-un apartament și se bucură de familie.


3. Azim Premi
Vârsta: 72 de ani
Ocupație: Fondator al Wipro Limited
Venit: 19,4 miliarde de dolari
Regele industriei IT din India – acesta este numele fondatorului companiei Wipro Limited, o companie de software. În 2013, Azim a acceptat să dea jumătate din averea sa pentru acte de caritate și a început cu o donație de 2,2 miliarde de dolari pentru educația din India. Zboară la clasa economică și conduce o Toyota Corolla.

4. Warren Buffett
Vârsta: 87 de ani
Ocupația: Director executiv al companiei Berkshire Hathaway
Venit: 80,2 miliarde de dolari
Al doilea cel mai bogat om din Statele Unite trăiește ca un american obișnuit. Casa miliardarului situat în Omaha (Nebraska), a fost cumpărată în 1958 cu 31,500 $. Nu are un iaht, un telefon mobil, și a spus că excesele nu l-ar face fericit. În 2009, împreună cu Bill Gates și Mark Zuckerberg, a înființat un fond prin care miliardarii s-au angajat să dea cel puțin jumătate din averea lor pentru caritate. Singura slăbiciune a lui Warren este Coca-Cola, pe care o bea foarte mult în fiecare zi

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

5. Amancio Ortega
Vârsta: 81 de ani
Ocupația: fondatorul mărcii Zara
Venit: 77,3 miliarde de dolari
Miliardarul este considerat o persoană modestă – refuză să poarte o cravată și preferă haine obișnuite, locuiește împreună cu soția sa în apartamentul lor în La Coruña (Spania) și masa de prânz le este servită la cantină cu ceilalți membri ai Zara.

6. Jim Walton
Vârsta: 69 de ani
Ocupație: moștenitor al Walmart
Venit: 42 miliarde de dolari
Walton a moștenit modestia de la tatăl său, fondatorul Walmart. Locuiește într-un mic oraș din Arkansas, gestionează finanțele familiei sale într-un birou modest și deține un Dodge Dakota de 15 ani.

7. Mark Cuban
Vârsta: 59 de ani
Ocupație: proprietar al Asociației Naționale de Baschet „Dallas Mavericks”, Teatrul Landmark, rețeaua de cablu HDNet și HDTV.
Venit: 3,3 miliarde de dolari
La vârsta de 12 ani, Mark a vândut saci de gunoi pentru a câștiga banii necesari pentru o pereche de adidași de baschet. Acum el este extrem de bogat, dar preferă lucrurișe ieftine, el este mai interesat de caritate și de rezultatele propriei sale echipe de baschet.

8. Dustin Moskovitz
Vârsta: 33 de ani
Ocupație: unul dintre fondatorii Facebook și Asana
Venit: 14,3 miliarde de dolari
În 2012, Dustin a devenit cel mai tânăr miliardar din lume , dar nici după acest titlu nu și-a schimbat atitudinea față de cei din jur. El preferă modestia și este obișnuit să muncească din greu. Împreună cu soția sa, s-au alăturat clubului lui Buffett și au promis că vor renunța la majoritatea profiturilor.

9. Tim Cook

Vârsta: 56 de ani
Ocupația: CEO Apple
Venit: necunoscut
Nimeni nu știe dimensiunea capitalului CEO-ului, dar munca lui este plătită foarte bine. Cu toate acestea, Cook locuiește într-un apartament de 220 de metri pătrați, pe care l-a cumpărat în 2010 pentru 1,9 milioane de dolari. În cartea „Inside Apple”, el vorbește despre bogăție după cum urmează: „Aș dori să-mi amintesc de unde am pornit și modestia mă ajută în acest sens. Banii nu sunt un lucru important pentru mine „. Până în 2021, Tim intenționează să-și doneze întreaga avere pentru actele de caritate.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.