Cum trăiesc oamenii din CLASA DE MIJLOC în diferite colțuri ale lumii

De fiecare dată când mergi în străinătate, admiri atracțiile locale, te uiți la arhitectura orașului, faci poze cu clădiri și hoteluri. Dar de cele mai multe ori ești interesat doar de frumusețea arhitecturala, nu și de povestea din spatele fațadei.

Clasa de mijloc este reprezentată de grupul de oameni clasați în mijlocul unei ierarhii sociale. În termeni socio-economici Weberieni, clasa de mijloc este grupul extins de oameni din societatea contemporană care din punct de vedere socio-economic se găsesc între clasa muncitoare și clasa superioară. Măsurile comune ale a ceea ce constituie clasa mijlocie variază semnificativ între culturi.

O clasă de mijloc puternică și stabilă poate fi privită ca o caracteristică a unei societăți sănătoase.În februarie 2009, The Economist a anunțat că peste jumătate din populația lumii face parte acum din clasa de mijloc, ca urmare a creșterii rapide a țărilor în dezvoltare. Clasa de mijloc a fost caracterizată ca având un venit rezonabil, astfel încât cei ce aparțin acesteia nu trăiasc de pe o zi pe alta, și a definit-o ca fiind punctul de pornire în care oamenii au aproximativ o treime din venitul lor alocat pentru cheltuieli extra după ce au plătit pentru alimente și alt cheltuieli ale locuinței. Acest lucru le permite oamenilor să cumpere bunuri de consum, să aibă grijă pe cât posibil de sănătate și să le asigure educația copiilor lor.Este subliniat faptul că în multe țări în curs de dezvoltare clasa de mijloc nu a crescut treptat, ci radical.

Momentul în care cei săraci încep să intre în clasa de mijloc cu milioane, este momentul în care țările sărace beneficiază, în cea mai mare măsură, de forța de muncă ieftină prin intermediul comerțului internațional, înainte de a se prețui pe piețele mondiale pentru produse ieftine. Este, de asemenea, o perioadă de urbanizare rapidă, când fermierii de subzistență abandonează fermele marginale pentru a lucra în fabrici, ducând la o creștere considerabilă a productivității lor economice înainte ca salariile lor să atingă nivelurile internaționale.

Etapa a fost atinsă în China între anii 1990 și 2005, când clasa de mijloc a crescut de la 15% la 62% din populație același lucru se întâmplă acum cu India.Economistul a prezis că creșterea valorii sărăciei va continua pentru câteva decenii, iar clasa medie mondială va crește enorm până în 2030. Pe baza creșterii rapide, cercetătorii se așteaptă ca clasa de mijloc globală să fie forța motrice a dezvoltării durabile. Această presupunere, totuși, este contestată.

În 2010, un document de lucru al OCDE estimează că 1,8 miliarde de persoane erau acum membre ale clasei medii globale.  Raportul privind averea globală a Credit Suisse 2014, lansat în octombrie 2014, a estimat că un miliard de adulți aparțineau clasei de mijloc, cu o avere de oriunde între limitele de 10.000- $ 100.000.Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare Pew, în anul 2011, un procent de 16% din populația lumii a avut venituri superioare mediii.Iată cum locuiesc oamenii din clasa de mijloc în diferite colțuri ale lumii:

FOLLOW ME

 

1. India

2.Anglia

3. Japonia

4. SUA

5. Germania

6. China

7. Mexic

8. Suedia

9. Cuba

10. Spania

0 comentarii pe “Cum trăiesc oamenii din CLASA DE MIJLOC în diferite colțuri ale lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.