Cum transformi strugurii in aliatul dietei tale?

Detoxifierea pe baza de struguri

Detoxifierea pe baza de struguri, cura ideala de toamna

Din cele mai vechi timpuri și până astăzi, strugurii au ocupat un loc foarte important în ceea ce privește alimentația sănătoasă, iar cura cu struguri poate fi un adevărat deliciu pentru persoanele cărora le plac aceste fructe. Mai mult decât atât, cura de struguri este benefică pentru curățarea și detoxifierea organelor principale: ficat, rinichi, intestine, dar și pentru curățarea sângelui, având un efect benefic asupra pielii. Eu îi consum cu regularitate, mai ales acum, toamna, când ei sunt vedetele naturii. Pentru a afla mai multe despre beneficiile strugurilor, am stat de vorba cu Florentina Gionea, consultant wellness și nutriție, și mă bucur că pot să vă împărtășesc și vouă din secretele acestui fruct-minune.

Detoxifierea pe baza de struguri

„Cura cu struguri se ține pe o perioadă de 3 zile. Ea poate dura și până la 7 zile, dar este indicat să se consulte și să se țină cont de sfaturile unui specialist” a explicat Florentina. „Se consumă 1-2 kilograme de struguri pe zi, cam de 5-6 ori pe săptămâna. Strugurii se pot consuma ca atare, nu contează soiul, poate fi și alb și negru. De reținut este că: strugurii albi sunt mai dulci, dar conțin mai puține vitamine, pe când strugurii negri conțin mai mulți antioxidanți, mai ales în coaja bobului de strugure, însă pot irita stomacul”.

Strugurii conțin minerale precum potasiu, calciu, magneziu, oligoelemente, glucide și vitamine (C, A, B1, B2, B5, P). De asemenea, pigmenții naturali concentrați în coaja bobului și în sâmburi întăresc acțiunea vitaminei C și au proprietăți antioxidante. Dacă dorim o diversificare, putem consuma și suc fresh de struguri, făcut în storcător. Și, să nu uităm de must. „Mustul trebuie consumat în cantități mici, aproximativ 500 ml pe zi. Important este să ajungem la aportul caloric necesar pentru a avea suficientă energie în organism. Țineți cont de faptul că în aceste zile nu consumăm altceva decât struguri, suc de struguri, must, apa și ceaiuri”, este de părere Florentina.

Care sunt beneficiile curei de struguri?

1. În primul rând cura de struguri are un efect energetic. Zaharurile (glucoză și levuloză) din struguri și must reprezintă elementul strict necesar pentru efortul mușchilor și devin indispensabile pentru funcția mușchiului cardiac și pentru cea a sistemului nervos central.


2. În al doilea rând vorbim despre un efect alcalinizant. Acțiunea alcalinizantă se datorează conținutului mare de acizi care determină formarea de carbonați și fosfați, contribuind astfel la menținerea echilibrului acido-bazic, absolut necesar bunei activităti a celulelor.

3. Să nu uităm de efectul remineralizator. Conținutul variat de săruri minerale și de ioni, atribuie mustului valoarea unui ser zaharat polimineralizant și hipomineralizant.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

4. Strugurii sunt alimente de cruțare. Aportul mare de zaharuri oferă organismului combustibil și rezerve de combustibil. În lipsa lor, organismul este nevoit să-și mobilizeze substanțele proprii, cheltuind inutil din energie.

5. Efect vitaminizant. Strugurii și mustul se caracterizează prin conținutul lor variat și bogat în vitamine. Unele din aceste substanțe functionează drept catalizatori ai proceselor de ardere din organism, altele sunt factori de creștere sau de întretinere a bunei troficităti a tegumentelor, organelor sau funcțiunilor.

6. Medicament natural. Cura cu struguri ajută la tratarea bolilor de rinichi, de inimă, boli intestinale, de ficat și de piele. De asemenea, este indicată pentru persoanele care suferă de obezitate.

Poate vă întrebați ce reacții pot apărea în urma curei de struguri. Ei bine, și de data aceasta ne lămurește tot Florentina Gionea. „În timpul curei sau după cură pot apărea următoarele reacții, normale de altfel, pentru că organismul reacționează la eliminarea toxinelor:

  • dureri de cap (în acest caz este bine să bei un ceai cald);
  • oboseală accentuată;
  • stări de greață și vărsături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.