Cum transformi strugurii in aliatul dietei tale?

Detoxifierea pe baza de struguri

Detoxifierea pe baza de struguri, cura ideala de toamna

Din cele mai vechi timpuri și până astăzi, strugurii au ocupat un loc foarte important în ceea ce privește alimentația sănătoasă, iar cura cu struguri poate fi un adevărat deliciu pentru persoanele cărora le plac aceste fructe. Mai mult decât atât, cura de struguri este benefică pentru curățarea și detoxifierea organelor principale: ficat, rinichi, intestine, dar și pentru curățarea sângelui, având un efect benefic asupra pielii. Eu îi consum cu regularitate, mai ales acum, toamna, când ei sunt vedetele naturii. Pentru a afla mai multe despre beneficiile strugurilor, am stat de vorba cu Florentina Gionea, consultant wellness și nutriție, și mă bucur că pot să vă împărtășesc și vouă din secretele acestui fruct-minune.

Detoxifierea pe baza de struguri

„Cura cu struguri se ține pe o perioadă de 3 zile. Ea poate dura și până la 7 zile, dar este indicat să se consulte și să se țină cont de sfaturile unui specialist” a explicat Florentina. „Se consumă 1-2 kilograme de struguri pe zi, cam de 5-6 ori pe săptămâna. Strugurii se pot consuma ca atare, nu contează soiul, poate fi și alb și negru. De reținut este că: strugurii albi sunt mai dulci, dar conțin mai puține vitamine, pe când strugurii negri conțin mai mulți antioxidanți, mai ales în coaja bobului de strugure, însă pot irita stomacul”.

Strugurii conțin minerale precum potasiu, calciu, magneziu, oligoelemente, glucide și vitamine (C, A, B1, B2, B5, P). De asemenea, pigmenții naturali concentrați în coaja bobului și în sâmburi întăresc acțiunea vitaminei C și au proprietăți antioxidante. Dacă dorim o diversificare, putem consuma și suc fresh de struguri, făcut în storcător. Și, să nu uităm de must. „Mustul trebuie consumat în cantități mici, aproximativ 500 ml pe zi. Important este să ajungem la aportul caloric necesar pentru a avea suficientă energie în organism. Țineți cont de faptul că în aceste zile nu consumăm altceva decât struguri, suc de struguri, must, apa și ceaiuri”, este de părere Florentina.

Care sunt beneficiile curei de struguri?

1. În primul rând cura de struguri are un efect energetic. Zaharurile (glucoză și levuloză) din struguri și must reprezintă elementul strict necesar pentru efortul mușchilor și devin indispensabile pentru funcția mușchiului cardiac și pentru cea a sistemului nervos central.

2. În al doilea rând vorbim despre un efect alcalinizant. Acțiunea alcalinizantă se datorează conținutului mare de acizi care determină formarea de carbonați și fosfați, contribuind astfel la menținerea echilibrului acido-bazic, absolut necesar bunei activităti a celulelor.

3. Să nu uităm de efectul remineralizator. Conținutul variat de săruri minerale și de ioni, atribuie mustului valoarea unui ser zaharat polimineralizant și hipomineralizant.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

4. Strugurii sunt alimente de cruțare. Aportul mare de zaharuri oferă organismului combustibil și rezerve de combustibil. În lipsa lor, organismul este nevoit să-și mobilizeze substanțele proprii, cheltuind inutil din energie.

5. Efect vitaminizant. Strugurii și mustul se caracterizează prin conținutul lor variat și bogat în vitamine. Unele din aceste substanțe functionează drept catalizatori ai proceselor de ardere din organism, altele sunt factori de creștere sau de întretinere a bunei troficităti a tegumentelor, organelor sau funcțiunilor.

6. Medicament natural. Cura cu struguri ajută la tratarea bolilor de rinichi, de inimă, boli intestinale, de ficat și de piele. De asemenea, este indicată pentru persoanele care suferă de obezitate.

Poate vă întrebați ce reacții pot apărea în urma curei de struguri. Ei bine, și de data aceasta ne lămurește tot Florentina Gionea. „În timpul curei sau după cură pot apărea următoarele reacții, normale de altfel, pentru că organismul reacționează la eliminarea toxinelor:

  • dureri de cap (în acest caz este bine să bei un ceai cald);
  • oboseală accentuată;
  • stări de greață și vărsături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.