Cum transformi un eșec într-o reușită?

Cum transformi un eșec într-o reușită?

 

idea-success-failure-5178499

Voi v-ați gândit vreodată că din orice putem învăța ceva? Eu, da.

Uneori rămân uimită când descopăr cum am învățat anumite „lecții”. O concluzie cât se poate de simplă este aceea că din situațiile cele mai grele, rele, dure am ieșit în picioare. Au fost momente în care m-am simțit mai rău decât… o balenă eșuată. M-a durut. Am plâns.  Am plâns din nou. Și apoi, a trebuit să mă adun și să continuu.

Am înțeles că atunci când ți se întâmplă ceva ce nu este neapărat bine sau bun,  nu este o pedeapsă pentru ceea ce ai făcut greșit. Este o lecție din care trebuie să înveți ceva. Altfel…ți se va mai întâmpla până ce vei învața ce trebuie să faci.

Am observat că un eșec nu este neapărat o pedeapsă, ci este un „test de rezistență”. Să înveți cum să poți trece peste anumite situații la care nici nu te-ai fi gândit că pot exista, dar să mai ți se și întâmple. În urma unui eșec poți descoperi unde te situezi. Care este nivelul tău. Vei observa că acei oameni care îți pun bețe în roată nu sunt cu nimic peste tine. Nu trebuie să aștepți confirmările de la alții că ești capabil(ă), priceput(ă)…

Eșecul te învață, adică ar trebui să te învețe cum să reacționezi în anumite circumstanțe.

De asemenea, ar trebui să te facă să „simți” oamenii.  Să îi „citești” și să „poți ști” la ce să te aștepți din partea lor.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Din păcate, nu de fiecare dată ni se întâmplă ceea ce noi ne dorim.  Sau din fericire, probabil ne-am plictisi de atât bine 😀 Iar atunci când lucrurile nu ne sunt pe plac, trebuie să ne adaptăm.  Eu, de exemplu, am înțeles că trebuie să găsesc mereu un plan de back-up. E ca la știri, ai un desfășurător, știi ce urmează și într-o secundă ceva se întâmplă și…trebuie să te adaptezi fără să se vadă ceva la televizor. Așa este și în viață 🙂

Am avut de trăit experiențe care mai de care mai…năucitoare. Adică, le-aş fi văzut mai degrabă scenarii de film. Când am fost pusă în fața faptului împlinit, am crezut că totul și orice este posibil. În acest context, am învățat că alfabetul nu are doar A și B, ci și C, D, E, F…adică îmi pot face planuri de rezervă din toate literele 😀

Eșecul te maturizează! Și te întărește! Te face puternic! Demn! Hotărât! Atent!

Ce am observat eu de-a lungul timpului că mă duce la eşec? Precizez că atunci când spun „eşec”, mă refer atât la situaţii foarte importante, cu mize mari, dar şi la situații mărunte, aşa cum este alergatul unei ture de lac în Parcul Herăstrău.

  • cedezi pentru că nu ai încredere că pot reuşi
  • devii leneşă spunându-ţi că atât poţi
  • te mulţumeşti cu puţin
  • devii confuz şi nu mai reuşeşti să înţelegi unde te situezi
  • îţi pierzi din elan, ca mai apoi să îţi pierzi şi din încrederea în tine

Ideea este că, dacă reuşeşti să vezi care sunt modurile şi cauzele, dar şi efectele acestor situaţii, şi dacă încerci să le întorci în favoarea ta, îţi garantez că vei fi un învingător de fiecare dată. 

Şi ce cred eu ca contează cu adevărat este faptul că din fiecare eşec ajungi să vezi cine eşti, cât şi ce poţi, cine eşti. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.