Cum transformi un eșec într-o reușită?

Cum transformi un eșec într-o reușită?

 

idea-success-failure-5178499

Voi v-ați gândit vreodată că din orice putem învăța ceva? Eu, da.

Uneori rămân uimită când descopăr cum am învățat anumite „lecții”. O concluzie cât se poate de simplă este aceea că din situațiile cele mai grele, rele, dure am ieșit în picioare. Au fost momente în care m-am simțit mai rău decât… o balenă eșuată. M-a durut. Am plâns.  Am plâns din nou. Și apoi, a trebuit să mă adun și să continuu.

Am înțeles că atunci când ți se întâmplă ceva ce nu este neapărat bine sau bun,  nu este o pedeapsă pentru ceea ce ai făcut greșit. Este o lecție din care trebuie să înveți ceva. Altfel…ți se va mai întâmpla până ce vei învața ce trebuie să faci.

Am observat că un eșec nu este neapărat o pedeapsă, ci este un „test de rezistență”. Să înveți cum să poți trece peste anumite situații la care nici nu te-ai fi gândit că pot exista, dar să mai ți se și întâmple. În urma unui eșec poți descoperi unde te situezi. Care este nivelul tău. Vei observa că acei oameni care îți pun bețe în roată nu sunt cu nimic peste tine. Nu trebuie să aștepți confirmările de la alții că ești capabil(ă), priceput(ă)…

Eșecul te învață, adică ar trebui să te învețe cum să reacționezi în anumite circumstanțe.

De asemenea, ar trebui să te facă să „simți” oamenii.  Să îi „citești” și să „poți ști” la ce să te aștepți din partea lor.

FOLLOW ME

Din păcate, nu de fiecare dată ni se întâmplă ceea ce noi ne dorim.  Sau din fericire, probabil ne-am plictisi de atât bine 😀 Iar atunci când lucrurile nu ne sunt pe plac, trebuie să ne adaptăm.  Eu, de exemplu, am înțeles că trebuie să găsesc mereu un plan de back-up. E ca la știri, ai un desfășurător, știi ce urmează și într-o secundă ceva se întâmplă și…trebuie să te adaptezi fără să se vadă ceva la televizor. Așa este și în viață 🙂

Am avut de trăit experiențe care mai de care mai…năucitoare. Adică, le-aş fi văzut mai degrabă scenarii de film. Când am fost pusă în fața faptului împlinit, am crezut că totul și orice este posibil. În acest context, am învățat că alfabetul nu are doar A și B, ci și C, D, E, F…adică îmi pot face planuri de rezervă din toate literele 😀

Eșecul te maturizează! Și te întărește! Te face puternic! Demn! Hotărât! Atent!

Ce am observat eu de-a lungul timpului că mă duce la eşec? Precizez că atunci când spun „eşec”, mă refer atât la situaţii foarte importante, cu mize mari, dar şi la situații mărunte, aşa cum este alergatul unei ture de lac în Parcul Herăstrău.

  • cedezi pentru că nu ai încredere că pot reuşi
  • devii leneşă spunându-ţi că atât poţi
  • te mulţumeşti cu puţin
  • devii confuz şi nu mai reuşeşti să înţelegi unde te situezi
  • îţi pierzi din elan, ca mai apoi să îţi pierzi şi din încrederea în tine

Ideea este că, dacă reuşeşti să vezi care sunt modurile şi cauzele, dar şi efectele acestor situaţii, şi dacă încerci să le întorci în favoarea ta, îţi garantez că vei fi un învingător de fiecare dată. 

Şi ce cred eu ca contează cu adevărat este faptul că din fiecare eşec ajungi să vezi cine eşti, cât şi ce poţi, cine eşti. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.