Cum să îți transformi copilul în eroul din poveste

Într-o lume atât de digitalizată, pentru mulți poate părea că cititul nu mai e „la modă”. Mulți dintre noi preferăm să urmărim un documentar, să ascultăm un podcast sau un audiobook, sau să căutăm informațiile aflate la un click distanță fie din comoditate, fie din lipsa timpului.

Eu mi-am propus anul acesta să revin la citit și am și făcut o listă mare de cărți pe care v-am lăsat-o în articolul Recomandări de cărți pentru femei (relație și cuplu, copii, dezvoltare personală). Deși scriu pe blog de atâția ani și citesc la rândul meu alte bloguri și site-uri, sunt foarte mult angrenată în zona de online, nu aș putea să citesc o carte electronică.

Îmi place mult să răsfoiesc cărțile, să întorc pagina, să simt mirosul de nou sau de vechi (îmi plac ambele).

Aud tot mai des că oamenii renunță la a mai citi cărți sau că cei mici nu sunt atrași de ele, însă eu nu sunt de acord cu asta. Cu siguranță, pentru un adult, timpul pe care îl poți dedica cititului nu mai e același, dar pentru copii cred că poate să fie o plăcere atâta timp cât o cultivi și îi invitiți de mici în universul cărților.

Cu Alesia mai am meciuri pe tema asta, dar doar pentru că ea are o personalitate puternică și nu îi place să citească ce i se impune. Dacă mergem în librării, îi place să aleagă singură cărțile, vine și mi le arată, o atracție spre ele există cu siguranță. Dar normal că îi place mai mult să se joace când ajunge acasă, așa că trebuie cumva să strecurăm cititul în program. Am observat că dacă îi citesc lui Nicholas îi place și ei să stea cu noi, probabil pentru că în subconștient îi e dor să îi citesc eu și ei. Într-o zi chiar mi-a zis că eu am noroc că ea știe să citească și nu trebuie să îi citesc eu sau să citească pe litere.

Alex, fiind în clasa a 8-a are de citit și dacă vrea și dacă nu, iar în vacanțe citește mult despre animale, așa cum știți, e foarte pasionat de îngrijirea animalelor.

Răsfățilă Nicholas a iubit cărțile de la prima vedere. E și ușor să îți placă sincer să fiu, având în vedere cât de frumos colorate sunt cărțile pentru copii. Uneori are răbdare să îi citesc, alte ori răsfoiește paginile și îmi arată ce vede, îi spun ce și cum face apoi imită și el.

 

Luna asta le-am adus și lui și Alesiei niște cărți foarte drăguțe, de pe elefantulmeu.ro, unde poți să personalizezi cărțile cu numele, locație aleasă și poza copilului. Așa că fiecare cărticică are o poveste în care personaj principal este copilu și la tot pasul citești: Nicholas a mâncat, Nicholas s-a urcat în mașină, Nicholas a deschis cutia. Mie mi se pare foarte drăgălaș și în felul ăsta, îl faci pe copil să se simtă mai implicat în poveste.

E foarte ușor să comanzi o cărticică personalizată în felul acesta și mi se pare o idee genială de cadou pentru copii.

Cum poți personaliza cărticica pentru copilul tău:

1. Alegi povestea din cele disponibile pe site

2. Completezi cu numele personajului principal

3. Alegi locul în care se petrece acțiunea.

Dacă intrați pe site o să vedeți că e foarte ușor și aveți și o previzualizare.

Cărțile lor sunt pentru copii cu vârste între 1 și 10 ani, dar eu am comandat una și pentru finuța mea, Ela, care e mai mititică. Sunt sigură că o să le îndrăgească atunci când o să le descopere.

Pe prima copertă apare și poza copilului, iar pe prima pagină veți găsi o descriere care mie mi-a plăcut foarte mult:

Cultivăm dragostea pentru cărți și deschidem drumul spre imaginație.

Sunt sigură că și copiii voștri se vor bucura la fel de mult să-și vadă numele și poza pe cărticică alături de mesajul „Această carte a fost scrisă special pentru tine,…. ”. Alesia a fost extrem de fericită când le-a văzut.

Sper să vă fie de folos informațiile despre cărțile de pe elefantulmeu.ro, fie pentru copilașii voștri, fie pentru un cadou mai special. Voi ce credeți, le-ar plăcea?

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.