Cum vopsim ouăle fără chimicale. 10 produse naturale pentru culori strălucitoare

Cum vopsim ouăle fără chimicale. 10 produse naturale pentru culori strălucitoare

Anul acesta Paștele pică pe 19 Aprilie. Ca în fiecare an, toate gosponile pun pe masă cele mai alese bucate, dar și ouăle vopsite. Tradiția spune că oăle se vopsesc în Joia Mare. Iar dacă nu ați apucat să vopsiți ouăle în această zi mai aveți o șansă: sâmbăta dinaintea Paștelui, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Oul roșu reprezintă sângele vărsat de Iisus Hristos pe cruce, în ziua în care a fost răstignit pentru mântuirea oamenilor.

Acum că știm în ce zi trebuie să vopsim ouăle, vă propunem câteva metode naturale:

Cum vopsim ouăle roz deschis – suc de sfeclă

Se fierb ouăle foarte bine, iar apoi se lasă peste noapte în sucul de sfeclă.

Cum vopsim ouăle verde – spanac sau iarbă

Spanacul proaspăt nu ne va oferi verdele mult așteptat, însă zeama de la spanac în combinație cu iarba fiartă poate crea un verde minunat.

Cum vopsim ouăle galben – şofran de India

Acest condiment este unul dintre cele mai scumpe din lume. Oferă culoarea galbenă ouălor dar durează mai mult până când se prinde. Aveți nevoie de câteva vârfuri de cuţit de şofran puse într-un borcan cu apă de la robinet.

Cum vopsim ouăle albastru – varză

Varza roșie va colora ouăle în albastru. Trebuie lasate mai mult timp în vopsea pentru o culoare intensă. Aveți nevoie de o jumătate de varză roşie, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute. Lăsați oăule în zeamă peste noapte.

FOLLOW ME

Cum vopsim ouăle mov – afine

De această dată afinele trebuie zdrobite direct de coaja oului. Se vor obține multe pete de culoare mov. Dacă nu aveți afine proaspete puteți folosi o jumătate de pungă de afine congelate, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute. La fel ca și în celelalte cazuri, mai bine lăsați peste noapte pentru o culoare intensă.

Cum vopsim ouăle portocaliu deschis – coajă de ceapă

Pune ouăle împreună cu frunzele unor cepe galbene cu apă și fierbem timp de 30 de minute.Acestea ar trebui să ofere culoare mult mai rapid decât în unele cazuri de mai sus, însă dacă aveți timp le puteți lăsa mai mult pentru a fi sigură.

Cum vopsim ouăle lavandă – sucul de grapefruit roşu

Pentru a obține această culoare minunată trebuie să fierbem ouăle în suc de grapefruit timp de 45 de minute. Puteți adăuga și oțet pentru accelerarea vopsirii și păstrarea culorii mai bine.

Cum vopsim ouăle maro – ceai sau cafea

Cu cât culorile ceaiului sau ale cafelei sunt mai intese cu atât mai frumos se va vedea și culoarea pe ouă. Atenție! Ceaiurile cu arome pot da culori diferite. Lăsați oăule fierte în zeama de la cafea sau ceai peste noapte.

Cum vopsim ouăle roşu cărămiziu – paprika

În oala la fiert alături de ouă adăugăm și câteva linguri de paprika. Fierbem pentru 30-45 de minute și rezultatul va fi imediat. Trebuie să aveți grijă cât praf adăugați ca să iasă culoarea pe care vi-o doriți.

Cum vopsim ouăle violet închis – vin roşu

Puteți să lungiți vinul cu apă sau îl puteți folosi exact așa cum este. El va oferi culoarea mult dorită ouălor.

Pentru a păstra culoarea ouălor mai mult timp puteți adăuga oțet la fierbere, iar după ce le-ați scot le puteți unge cu șuncă pentru a străluci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.