ȘAȘE măști naturale care ne fac pielea mai strălucitoare

Vă dau bătăi de cap roșeața, pielea uscată, pete apărute peste noapte? Se formează în câteva ore dar necesită zile de tratament? Pe lângă abordarea profesionistă să nu uităm că există întotdeauna și remedii naturale, fără concentrații chimice, sunt rapide și, mai ales, puțin mai ieftine.

Mască din miere și banană. Bananele conțin zinc și vitamin C care sunt eficiente împotriva acneei și reglează secreția de sebum. Masca din miere și banana previne acneea.

Rețetă: o banana, două linguri de miere, zeama de la jumătate de lămîie se mixează într-un bol și se aplică pe față pentru 15-20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduță și se tamponează ușor fața.

Cremă de dovleac și miere: este un excelent exfoliant iar mierea are acțiune anti-inflamatoare și calmează iritațiile.

Rețetă: amestecă o lingură de dovleac cu o jumătate de linguriță de unt sau de smântână și o lingură de miere. Lasă mixul să acționeze 15 minute apoi clătește cu apă călduță.

mashed pumpkin

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Masca din aspirină: indicată în tratarea coșurilor sau a iritațiilor.

Rețeta: zdrobește până la trei aspirine într-un castronaș și amestecă-le cu suficientă apă până obții o pastă. Adaugă și câteva picături de miere caldă, aplică amestecul pe față, lasă-l să acționeze vreo 10 minute până când se usucă și apoi clătește.

644CMP

Masca din prune pentru revitalizare: eficientă pentru tenul cu tendințe acneice dar benefică pentru orice tip de ten. Prunele reprezintă o sursă de vitamin – A, C, E, K, B complex, sunt bogate în beta carotene, fier, potasiu, magneziu. Ne protejează celulele de inflamațiile cauzate de radicalii liberi care scad elasticitatea pielii. Tenul acneic se reîmprospătează.

Rețeta: zdrobește trei prune și amestecă-le cu o jumătate de  linguriță de turmeric, o lingură de miere și o lingură de iaurt grecesc organic. Masează pielea și lasă amestecul să acționeze 10 – 15 minute. Clătește cu apă caldă.

Masca din avocado și aloe vera: avocado e bogat în grăsimi naturale și vitamine care hidratează și revigorează celulele, pielea uscata și descoamată. Aloe vera dezinfectează și calmează iritațiile.

Rețeta: zdrobește jumătate de avocado într-un bol. Amestecă și două linguri de gel de aloe vera, o lingură de ovăz uscat și o lingură de miere uscată. Folosește amestecul ca să dezinfectezi pielea uscată și lasă-l să acționeze 15 minute. Clătește cu apă caldă.

woman lying ob bed with tray on her belly with avocado fruit

Mască din castravete și ovăz: reduce semnificativ iritațiile. Se amestecă într-un castron ovăz fiert cu un castravete tăiat foarte fin. Amestecul se aplică pe față pentru 20 de minute și apoi se clătește cu apă caldă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.