ȘAȘE măști naturale care ne fac pielea mai strălucitoare

Vă dau bătăi de cap roșeața, pielea uscată, pete apărute peste noapte? Se formează în câteva ore dar necesită zile de tratament? Pe lângă abordarea profesionistă să nu uităm că există întotdeauna și remedii naturale, fără concentrații chimice, sunt rapide și, mai ales, puțin mai ieftine.

Mască din miere și banană. Bananele conțin zinc și vitamin C care sunt eficiente împotriva acneei și reglează secreția de sebum. Masca din miere și banana previne acneea.

Rețetă: o banana, două linguri de miere, zeama de la jumătate de lămîie se mixează într-un bol și se aplică pe față pentru 15-20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduță și se tamponează ușor fața.

Cremă de dovleac și miere: este un excelent exfoliant iar mierea are acțiune anti-inflamatoare și calmează iritațiile.

Rețetă: amestecă o lingură de dovleac cu o jumătate de linguriță de unt sau de smântână și o lingură de miere. Lasă mixul să acționeze 15 minute apoi clătește cu apă călduță.

mashed pumpkin

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Masca din aspirină: indicată în tratarea coșurilor sau a iritațiilor.

Rețeta: zdrobește până la trei aspirine într-un castronaș și amestecă-le cu suficientă apă până obții o pastă. Adaugă și câteva picături de miere caldă, aplică amestecul pe față, lasă-l să acționeze vreo 10 minute până când se usucă și apoi clătește.

644CMP

Masca din prune pentru revitalizare: eficientă pentru tenul cu tendințe acneice dar benefică pentru orice tip de ten. Prunele reprezintă o sursă de vitamin – A, C, E, K, B complex, sunt bogate în beta carotene, fier, potasiu, magneziu. Ne protejează celulele de inflamațiile cauzate de radicalii liberi care scad elasticitatea pielii. Tenul acneic se reîmprospătează.

Rețeta: zdrobește trei prune și amestecă-le cu o jumătate de  linguriță de turmeric, o lingură de miere și o lingură de iaurt grecesc organic. Masează pielea și lasă amestecul să acționeze 10 – 15 minute. Clătește cu apă caldă.

Masca din avocado și aloe vera: avocado e bogat în grăsimi naturale și vitamine care hidratează și revigorează celulele, pielea uscata și descoamată. Aloe vera dezinfectează și calmează iritațiile.

Rețeta: zdrobește jumătate de avocado într-un bol. Amestecă și două linguri de gel de aloe vera, o lingură de ovăz uscat și o lingură de miere uscată. Folosește amestecul ca să dezinfectezi pielea uscată și lasă-l să acționeze 15 minute. Clătește cu apă caldă.

woman lying ob bed with tray on her belly with avocado fruit

Mască din castravete și ovăz: reduce semnificativ iritațiile. Se amestecă într-un castron ovăz fiert cu un castravete tăiat foarte fin. Amestecul se aplică pe față pentru 20 de minute și apoi se clătește cu apă caldă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.