Curățenia de Paște! 5 metode prin care casa ta va sclipi cu ajutorul Bicarbonatului de sodiu

Curățenia de Paște! 5 metode prin care casa ta va sclipi cu ajutorul Bicarbonatului de sodiu

Curățenia de Paște! 5 metode prin care casa ta va sclipi cu ajutorul Bicarbonatului de sodiu. Pentru toate gospodinele, curățenia de Paște la fel ca cea de Crăciun reprezintă o muncă ostenitoare dar plină de satisfacție la final.

Iată cum poți face casa strălucitoare folosind bicarbonat de sodiu:

Acest ingredient, dacă îl putem numi așa, îl putem folosi pentru curățarea băii dar și a bucătăriei. Tot ce trebuie să faci este să pui bicarbonat pe cada, duș sau chiuvetă și un un burete ud să începi să freci. Când ai terminat clătește cu apă. Comparativ cu alte produse de curățare, bicarbonatul nu îți va afecta mâinile și nici nu te vor ustura ochii sau nasul.

Poți să folosești bicarbonat și pentru cuptor. Trebuie să presărați din abundență bicarbonat de sodiu în interior, stropiți cu apă și lăsați să acționeze peste noapte. Pentru cuptorul cu microunde puneți bicarbonat pe un burete ud și frecați fiecare bucățică. Măcar o dată pe lună ar trebui să puneți bicarbinat și în mașina de spălat pentru a o dezfinecta și curăța pe interior.

Pentru podele, puneți jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă calduță. Înmuiați în acea compoziție mopul, butele sau cârpa cu care veți șterge. Frecați și clătiți. Dacă mai există pete pe podea puteți adăuga și suc de lămâie peste bicarbonat.

Pentru urmele de grăsime se folosește o pastă făcută din bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Aplicați pe pată și lăsați să acționeze 3-5 minute. Apoi frecați și clătiți.

Și pentru covoare putem folosi o soluție din bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oțet alb și o lingură de detergent de haine. Pulverizăm pe covor, lăsăm 3-4 minute pentru a acționa, frecăm coborul cu o perie. Pregătim un lighean cu o soluție din apă caldă și puțin oțet. O cârpă curată înmuiați-o în din lighean și ștergeți covorul.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.