De ce ai nevoie pentru bagajul de maternitate

Mai am câteva săptămâni până nasc. Deși s-ar spune că greu a trecut, mie mi se pare că abia acum începe. Emoțiile sunt mai mari, nerăbdarea la fel. Cert este că nu peste multă vreme nu voi mai fi singură în fața tastaturii, ci voi scrie cu bebe lângă mine.

 

Pentru că ziua cea mare se apropie m-am gândit că e momentul să povestim despre bagajul de maternitate. Știți voi, bagajul mare pe care în ultimele săptămâni îl ții cât mai aproape de ușă că nu se știe când se gândește bebe să vină pe lume. Asta în cazul fericit, zic eu, în care ați ales nașterea naturală. Când e vorba de cezariană acest mister dispare.

 

Revenind la bagaj, îmi amintesc când eram la prima sarcină și urma să-l nasc pe Alex că am fost și eu în situația asta. Aveam un bagaj uriaș în care am pus tot ce știam că îmi e necesar la spital. Pe lângă documente (buletin și analize), aveam la mine halat, șervețele, papuci, gel de duș, șosete, creme, vată, lenjerie, perie de păr, periuță și alte obiecte de igienă personală. Și astea erau doar pentru mine.

Pentru bebe am avut nevoie de șervețele umede, scutece, creme, biberoane, prosoape, hăinuțe.

Când am născut-o pe Alesia am plecat numai cu geanta în care aveam actele. Diferența a fost făcută de locul în care am nascut. Pe Alex l-am născut la stat, pe Alesia la privat, unde nu mi-a trebuit asolut nimic. Totul este asigurat. Poate veți spune că „da, dar nu toată lumea are bani să nască la privat” și atunci o să vă invit să citiți din nou lista de necesare pentru bagajul de maternitate pe care am scris-o mai sus și apoi să vă gândiți la „atențiile” pe care trebuie să le dăm ca să fim băgați în seamă. Din păcate puține sunt situațiile în care medicii văd în tine un pacient înainte să le pui plicul în buzunar. Știu că e o situație tristă, însă este realitate cu care ne confruntăm. Vă spun sincer, când am născut la stat am fost nevoită să plusez în stânga și în dreapta ca să fiu băgată în seamă, ba chiar mi s-a atras atenția când nu am făcut-o.

 

FOLLOW ME

De data aceasta voi naște tot la privat, la Regina Maria, unde s-a născut și Alesia și sunt sigură că totul o să decurgă perfect.

 

Aștept să-mi spuneți în comentarii, pe pagina mea sau pe grupul Mămici și copii fericiți cum au fost experiențele voastre, ce ați avut în bagajul de maternitate și ce trucuri aveți pentru mămicile care nasc la stat. 🙂

 

Ca o recapitulare, vă las aici o listă cu toate de lucrurile de care avem nevoie la maternitate:

Documente

– Buletinul (original și copie)

– Dosarul de analize din timpul sarcinii

– Adeverinţa de salariat, în care se precizează că firma la care lucrezi a virat contribuţia la asigurările de sănătate

– Cardul electronic de sănătate

Pentru mămică

– Săpun, șampon, gel de duș

– Periuța și pasta de dinți;

– Deodorant

– Balsam de buze

– Accesorii pentru prins părul

– Cremă de corp;

– Șervețele umede și uscate;

– Hârtie igienică

– Absorbante

– Vată și tifon

– Papuci

– Halat calduros

– Lenjerie intimă (mai multe schimburi)

– Pijamale

– Șosete

– Haine comozi pentru ieșirea din spital

– Cremă pentru sani

– Prosoape moi pentru față, corp și sâni;

– Apă

– Tacâmuri și o cană

Pentru bebeluș

– Scutece pentru nou-nascut

– Prosoape

– Loțiune de spălare pentru bebeluși

– Cremă pentru bebeluș

– Servețele umede

– Ulei de bebeluș

– Body

– Hăinuțe din bumbac

– Haine pentru ieșirea din spital

– Coșulet sau landou pentru ieșirea din spital

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.