În țara tuturor posibilităților, se nasc cele mai multe și diverse diete. Americanii sunt primii care urmează trendurile care îi pot ajuta să dea jos kilograme, așa că nu m-am mirat deloc când am auzit de „fasting diet”. Dieta intermitentă, cum îi spun eu, presupune să intercalezi zilele cu puțin consum de calorii (în jur de 500) cu cele unde poți să încalci puțin regulile și să te răsfeți cu delicii.
O altă variantă îți sugerează să-ți programezi mesele; astfel, poți să mănânci fără restricții între 9 dimineața și 5 dupa-amiaza, iar în restul zilei… îți distragi atenția cu cei mici.
Sună nebunesc? Nu chiar. Am aflat că o dietă cu puține calorii poate fi exact ceea ce organismul tău are nevoie:
1. Arderi intense de grăsimi. Dacă nu mănânci timp de 6 ore sau mai mult, corpul tău începe să consume din grăsimea depozitată pe șolduri și coapse.
2. Creșterea masei musculare. În general, dietele presupun o scădere a cantității de grăsime dar și de mușchi din corp. Acest tip de dietă, însă, te ajută să pierzi mai puțin din masa musculară, contribuind la funcționarea optimă a metabolismului.
3. Nivel scăzut de zahăr. Numeroase studii legate de această dietă au arătat că poate contribui la sensibilizarea organismului față de insulină, prevenind diabetul.
FOLLOW ME
4. Celule neuronale sănătoase. Dieta intermitentă protejează celulele creierului împotriva îmbătrânirii timpurii.
5. Inimă sănătoasă. Dieta reduce riscul bolilor de inimă, contribuind la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.