De ce este atât de important să alegi salteaua perfectă pentru tine și cum să o faci corect

De ce este atât de important să alegi salteaua perfectă pentru tine și cum să o faci corect

De ce este atât de important să alegi salteaua perfectă pentru tine și cum să o faci corect.
Primele saltele au fost umplute cu șuvițe de paie sau mazăre și acoperite cu catifea sau mătase. Acestea au fost singurele opțiuni de saltele după Evul Mediu. Astăzi, însă, există multe mai multe tipuri din care să alegeți, dar nu este o sarcină ușoară, deoarece somnul și spatele nostru mizează pe noi pentru a alege salteaua perfectă.

De ce saltelele sunt atât de importante

O saltea de bună calitate vă poate oferi un somn odihnitor zeci de ani. Salteaua potrivită ar trebui să vă ofere o aliniere vertebrală bună. Aceasta înseamnă că ar trebui să găsiți o saltea care să vă ofere cel mai bun sprijin pentru nevoile dvs., astfel încât coloana vertebrală nu este curbată sau răsucită atunci când vă culcați. Distribuția egală a greutății vă va salva de o mulțime de probleme, cum ar fi durerea cronică și vă va face somnul mai bun.

Ar putea combate sforăitul. Sforăitul provine, de obicei, din somnul pe spate, dar dacă salteaua dvs. nu distribuie în mod corespunzător greutatea corpului și gâtul și capul nu sunt susținute în mod corespunzător – asta provoacă constrângerea gâtului, ceea ce poate duce la sforăit.

Saltea potrivită poate avea un efect pozitiv asupra dvs. și vă poate reduce nivelul de stres. Când calitatea somnului tău nu este excelentă, corpul tău produce mai mulți hormoni de stres. O saltea buna te poate ajuta sa eviti asta.

Cum alegi salteaua potrivită pentru tine

Alegerea tipului potrivit este în mare parte în funcție de preferințele personale, dar toate au beneficiile și scopul lor. Cele mai populare 6 tipuri sunt:

– Spumă de memorie: Sunt cunoscuți că oferă un suport deosebit, reducerea presiunii și conturarea. Îți oferă o „îmbrățișare”, dar s-ar putea să se încingă puțin.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

– Latex: saltelele latex sunt cunoscute pentru confortul și proprietățile lor de răcire.
Bobine (Innerspring): Acest tip de saltele oferă un confort deosebit datorită straturilor sale de arcuri.

– Pernă: acest tip de saltele oferă un alt strat care este cusut sau umplut în copertă, adaugă și mai mult confort saltelei tale, făcându-te să simți că dormi pe un nor.

– Hibrizi: Așa cum sugerează și numele, sunt o combinație de latex, spumă de memorie, bobine și / sau alte materiale, care urmăresc să maximizeze toate cele mai bune beneficii de la diferite tipuri și să minimalizeze caracteristicile negative. Dacă vrei cel mai bun din toate lumile – acest tip de saltea este pentru tine.

– Reglabil: Acest tip de saltele vă oferă posibilitatea de a-și schimba poziția de dormit în funcție de preferințe. Vă pot ridica picioarele și spatele, iar unele pot chiar să vă încălzească sau să vă maseze. Sunt perfecte pentru persoanele cu anumite nevoi care decurg din afecțiuni medicale, cum ar fi durerile inferioare de spate, sforăitul și alte probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.