De ce este foarte bine să păstram COJILE DE LA NUCI: după ce vei citi ASTA, te vei convinge că nu sunt de aruncat!


În cazul nucilor, nu numai miezul are efecte benefice asupra organismului uman, ci și cojile și frunzele. Conform ultimelor cercetări, cojile de nucă sunt antifungice, bactericide, depurative, stimulente pentru tiroidă, antiseptice intestinal, dezinfectante gastro-intestinale și renale, hipotensive, cicatrizante, emoliente, calmante, antialergice și antiinflamatoare.

Administrate sub formă de ceai, cojile de nucă subțiază și curăță sângele îngroșat, întăresc stomacul, îmbunătățesc funcția ficatului și a tranzitului intestinal, tratează incontinența urinară și infecțiile cu streptococi, stafilococi, micoze ori sifilis.

Beneficii ale nucilor:

1. În cazul lipsei de calciu, bea zilnic o jumătate de litru sau un litru de ceai din coji de nuci.


2. Frecțiile sau compresele macerate din coajă verde de nucă vindecă vinișoarele și varicele

Umple un borcan cu niște coji mărunțite, adaugă oțet de mere și lasă trei săptămâni la macerat.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Pentru curățarea sângelui, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori

Toacă mărunt cojile a 14 nuci uscate, adaugă 500 ml țuică și lasă-le la macerat 2,5 luni. Conumă o lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol.

4. Macerat pentru tuse

Pisează 4 nuci verzi cu tot cu coajă, amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Adaugă două căni de apă și fierbe la foc mic, un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă o lingură de miere de albine. Consumă o lingură din amestec de 3 ori pe zi, timp de șapte zile.

5. Ceai pentru ulcer

Fă o infuzie din pereții uscați care despart miezul a patu nuci și o cană de apă clocotită. Lasă în termos timp de o oră, apoi strecoară și ia o linguriță dimineața, pe stomacul gol.

6. Pentru afecțiuni digestive, diabet sau hipertensiune

Pregătește o tinctură tot din membranele uscate ale nucilor. Toacă-le mărunt și umple un borcan de 500 ml. Adaugă apoi țuică și lasă la macerat 21 de zile. Strecoară într-o sticluță închisă la culoare. Consumă o lingură diluată cu jumătate de pahar de apă, cu o jumătate de oră înainte de a lua masa.

7. Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Folosește 2 pumn de coji de nuci verzi tocate mărunt și 1 litru de apă ca să prepari un sirop. Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă 3 cuișoare. Lasă să se răcească, strecoară și adaugă apoi 1 kg de zahăr sau miere de albine. Pune-l în sticle de culoare închisă și ia câte o linguriță după masă, de 3 ori pe zi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.