În cazul nucilor, nu numai miezul are efecte benefice asupra organismului uman, ci și cojile și frunzele. Conform ultimelor cercetări, cojile de nucă sunt antifungice, bactericide, depurative, stimulente pentru tiroidă, antiseptice intestinal, dezinfectante gastro-intestinale și renale, hipotensive, cicatrizante, emoliente, calmante, antialergice și antiinflamatoare.
Administrate sub formă de ceai, cojile de nucă subțiază și curăță sângele îngroșat, întăresc stomacul, îmbunătățesc funcția ficatului și a tranzitului intestinal, tratează incontinența urinară și infecțiile cu streptococi, stafilococi, micoze ori sifilis.
Beneficii ale nucilor:
1. În cazul lipsei de calciu, bea zilnic o jumătate de litru sau un litru de ceai din coji de nuci.
2. Frecțiile sau compresele macerate din coajă verde de nucă vindecă vinișoarele și varicele
Umple un borcan cu niște coji mărunțite, adaugă oțet de mere și lasă trei săptămâni la macerat.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
3. Pentru curățarea sângelui, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori
Toacă mărunt cojile a 14 nuci uscate, adaugă 500 ml țuică și lasă-le la macerat 2,5 luni. Conumă o lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
4. Macerat pentru tuse
Pisează 4 nuci verzi cu tot cu coajă, amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Adaugă două căni de apă și fierbe la foc mic, un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă o lingură de miere de albine. Consumă o lingură din amestec de 3 ori pe zi, timp de șapte zile.
5. Ceai pentru ulcer
Fă o infuzie din pereții uscați care despart miezul a patu nuci și o cană de apă clocotită. Lasă în termos timp de o oră, apoi strecoară și ia o linguriță dimineața, pe stomacul gol.
6. Pentru afecțiuni digestive, diabet sau hipertensiune
Pregătește o tinctură tot din membranele uscate ale nucilor. Toacă-le mărunt și umple un borcan de 500 ml. Adaugă apoi țuică și lasă la macerat 21 de zile. Strecoară într-o sticluță închisă la culoare. Consumă o lingură diluată cu jumătate de pahar de apă, cu o jumătate de oră înainte de a lua masa.
7. Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac
Folosește 2 pumn de coji de nuci verzi tocate mărunt și 1 litru de apă ca să prepari un sirop. Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă 3 cuișoare. Lasă să se răcească, strecoară și adaugă apoi 1 kg de zahăr sau miere de albine. Pune-l în sticle de culoare închisă și ia câte o linguriță după masă, de 3 ori pe zi.