De ce este foarte bine să păstram COJILE DE LA NUCI: după ce vei citi ASTA, te vei convinge că nu sunt de aruncat!

În cazul nucilor, nu numai miezul are efecte benefice asupra organismului uman, ci și cojile și frunzele. Conform ultimelor cercetări, cojile de nucă sunt antifungice, bactericide, depurative, stimulente pentru tiroidă, antiseptice intestinal, dezinfectante gastro-intestinale și renale, hipotensive, cicatrizante, emoliente, calmante, antialergice și antiinflamatoare.

Administrate sub formă de ceai, cojile de nucă subțiază și curăță sângele îngroșat, întăresc stomacul, îmbunătățesc funcția ficatului și a tranzitului intestinal, tratează incontinența urinară și infecțiile cu streptococi, stafilococi, micoze ori sifilis.

Beneficii ale nucilor:

1. În cazul lipsei de calciu, bea zilnic o jumătate de litru sau un litru de ceai din coji de nuci.

2. Frecțiile sau compresele macerate din coajă verde de nucă vindecă vinișoarele și varicele

Umple un borcan cu niște coji mărunțite, adaugă oțet de mere și lasă trei săptămâni la macerat.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Pentru curățarea sângelui, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori

Toacă mărunt cojile a 14 nuci uscate, adaugă 500 ml țuică și lasă-le la macerat 2,5 luni. Conumă o lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol.

4. Macerat pentru tuse

Pisează 4 nuci verzi cu tot cu coajă, amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Adaugă două căni de apă și fierbe la foc mic, un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă o lingură de miere de albine. Consumă o lingură din amestec de 3 ori pe zi, timp de șapte zile.

5. Ceai pentru ulcer

Fă o infuzie din pereții uscați care despart miezul a patu nuci și o cană de apă clocotită. Lasă în termos timp de o oră, apoi strecoară și ia o linguriță dimineața, pe stomacul gol.

6. Pentru afecțiuni digestive, diabet sau hipertensiune

Pregătește o tinctură tot din membranele uscate ale nucilor. Toacă-le mărunt și umple un borcan de 500 ml. Adaugă apoi țuică și lasă la macerat 21 de zile. Strecoară într-o sticluță închisă la culoare. Consumă o lingură diluată cu jumătate de pahar de apă, cu o jumătate de oră înainte de a lua masa.

7. Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Folosește 2 pumn de coji de nuci verzi tocate mărunt și 1 litru de apă ca să prepari un sirop. Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă 3 cuișoare. Lasă să se răcească, strecoară și adaugă apoi 1 kg de zahăr sau miere de albine. Pune-l în sticle de culoare închisă și ia câte o linguriță după masă, de 3 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.